HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum PV ümberklassifitseerimine
 
Autor Sõnum
PV ümberklassifitseerimine - 16.10.2020 16:14 Kas ma olen teinud õiged kande kui hoonest osa eraldati rentimiseks, et nüüd on 10% hoonest rendile antud seega kinnisvara investeering. Tegin kanded:
K-ehitis
D-akum kulum
D-kinnisvara investeering
D-ehitis

Ehitis oli soetusmaksumuses mitte õiglases väärtuses bilansis arvel
Re:PV ümberklassifitseerimine - 17.10.2020 08:50 Ei ole, see et hoonest 10% renditakse välja ei muuda seda veel kinnisvarainvesteeringuks.
Hoonet saab osadena põhivarana kajastada küll, aga teistel alustel
Re:PV ümberklassifitseerimine - 17.10.2020 09:43 . Kinnisvarainvesteering on maa või hoone (või osa hoonest), mida ettevõte hoiab
renditulu teenimise või turuväärtuse tõusmise eesmärgil ja mida ta ei kasuta muus
majandustegevuses (kaupade tootmisel või teenuste osutamisel (v.a renditeenused)

Mida tähendab siis see lause RTJ6 ?
Re:PV ümberklassifitseerimine - 17.10.2020 21:08 Mul probleem vastupidine vaja kinnisvara investeering ümberklassivitseerida põhivaraks. Pole sellega enne kokku puutunud ja nüüd on küsimus kas pean seda tegema soetusmaksumuse või jääkmaksumuse järgi. Kasutusel on olnud soetusmaksumuses kajastamine millelt on arvestatud amortisatsioon.
Re:PV ümberklassifitseerimine - 17.10.2020 22:56 Mul probleem vastupidine vaja kinnisvara investeering ümberklassivitseerida põhivaraks. Pole sellega enne kokku puutunud ja nüüd on küsimus kas pean seda tegema soetusmaksumuse või jääkmaksumuse järgi. Kasutusel on olnud soetusmaksumuses kajastamine millelt on arvestatud amortisatsioon.
--------------------------------
Siin pole ju küsimustki, muidugi jääkväärtuses.
Mõtle numbritele.
Sa oled ostnud 100 000 maksva kinnisvara, kandnud sellest juba kulusse nt 70 000 (firma jaoks kulu ja kasumi vähenemine).
Kui nüüd võtaksid uuesti arvele soetusmaksumuses, siis hakkad ju firma kulusid uuesti ja topelt kasvatama selle 70 000 võrra :D
Amortiseerimine = soetusmaksumuse kuludesse kandmine kasutusaja jooksul. Ãœht ja sama soetusmaksumust ei saa kuludesse kanda ometi rohkem, kui soetusmaksumus tegelikult oli :D
Re:PV ümberklassifitseerimine - 18.10.2020 10:16 Kas tuleb teha seega pearaamatu kanne K- Kinnisvarainvesteering D- KVI amort D- ehitised . Aga nüüd probleem kuidas Merit arvuti programmis uus Pv kaart teha kas kas maha kanda KVI ja uus PV kaart jääkmaksumuse summaga või soetusmaksumus ja sellelt arvestatud kulum?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata