HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Tarkvarafoorum Merit & Sstandart Books - ...
 
Autor Sõnum
Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 25.09.2016 20:05 Tarvis osta raamatupidamisprogramm ja palgaprogramm. Kumba valida, kas Merit või Standard Books? Kasutajad, mis te ütlete?
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 26.09.2016 00:45 Soovitan soojalt tutvuda enne kui otsustad ka SmartAccounts programmiga, ise kasutan juba aastaid ja olen rahul

https://www.smartaccounts.eu/et/
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 26.09.2016 18:24 Mina kasutan Merit Palka ja Standard Books'i.

Kõik programmid kõigile ei sobi, sõltub kes millega harjunud või millised on tööstiil ja -võtted, kui mitmekülgne on ettevõte ning kui suur on rahakott.

Merit on kindlasti odavam kui SB, SB on jällegi paindlikum oma vajadustele kohandamiseks.

SmartAccountsi palga osa ei soovita ja programm ise ei sobi neile, kes hansa-programmide mõtteviisiga ja ei taha oma aega raisata mõttetutele lisaliigutustele ning iga pisiasja teadmise/meelespidamisega.
Küll aga sobib SA nt SAF-iga harjunutele.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 26.09.2016 22:24 Rotiplika, mõtlen ja mõtlen ja mitte ei suuda ära arvata mis on see mille kohta sa ütled .... oma aega raisata mõttetutele lisaliigutustele ning iga pisiasja teadmise/meelespidamisega.
Mida ometi on vaja SmartAccountis meelses pidada, sorin oma tegevustes ja no ei tea midagi mis ma meeles peaks pidama, mis võiks olla see mida ei saa ühe klikiga kätte?
Lihtsalt huvi pärast küsin, mitte programmi promomiseks või vaidlemiseks.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 27.09.2016 10:25 to Smart:
Võimalik, et tegemist on minu kiiksudega, aga oma arvutil kirjutamise kiiruse juures pean SA juures lisakuluks nt kuupäevade valimist kalendrist - ma kirjutan neli numbrit kiiremini kui klikin ja valin kalendris, ja seda tuleb kaks korda teha - arve kuupäeva ja maksetähtaja juures. Kiirem on nt sisestada tasumistingimus numbriga ja maksetähtaeg ilmub automaatselt. Eriti nõmedaks muutub asi, kui jooksev kuu algab esmaspäevaga - reeglina me toimetame eelmise kuu paberitega järgmises kuus ning siis tuleb veel kalendris kuu ka tagasi klikkida.
Sama lugu on artikli valimisega - kõigepealt valin klaviatuuril ja siis ma pean klikkima artiklil ning hoiduma enter-klahvi valimisest.
Valuutaarvete korral sisestan kõigepealt arve valuutas, siis vaatan kandest palju eur-e tuli ja parandan arve eur-ideks, sest programm ei võimalda nt USD arveid EUR-is maksta.
Lihtne kanne raha ühelt pangakontolt teisele käib läbi vahekonto - ühelt kontolt väljaminek, teisele sissetulek.
Maksudega arveldamine on originaalis tehtud tuumateaduseks läbi tasaarvestuste, mille kõigi pealkiri on "pangamakse".
Meelespidamisest - peamine meelespidamine on, et kuna vigu ei ole võimalik tuvastada ja enesekontrollisüsteeme ei ole võimalik luua, siis andmete sisestamisel vigu teha ei tohi. Aruandvate isikutega arveldamisel tuleb panka sisestades kuluaruanne kõrval hoida, et teaks, millisest aruandest kaardimakseid kinni panna.
Palgaosa häälestamisel peavad kõigepealt omal kõik maksunüansid teada olema
jms jne

Võib-olla mõnele meeldib, minule ei meeldi. Tööd saab teha ka kiiremini ja efektiivsemalt.
Aga SA-s on ka palju positiivset - nt otsingud sõna osa järgi või firmade otsimine äriregistrist.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 27.09.2016 12:02 Kasutan Standard Books'i ja palgaarvestuseks Merit Palka. Esimeses ei meeldi palgaarvestus ja teises tavaraamatupidamine, nii ongi mõlemad kasutusel.
Ühel pisifirmal olen aidanud SmartAccounts´is järje peale saada. Arvan, et see viimane ongi pigem väga väikese arvepidamisega firmade jaoks. Firmaomanik, kes vähekenegi õppimisvõimaline on, saab selle suht odava programmiga oma firma raamatupidamisega hakkama. Nii nagu rotiplika Smart´i head ja vead juba välja tõi, nii ongi, suurema arvu erinevate kannete puhul on SA suht tüütu võrreldes Hansa-pere programmidega.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 28.09.2016 09:38 Ka mina olen täiesti nõus sellega, et kui aega üleliia ja dokusid vähe, siis mõne majandustehingu kribamiseks kõlbab SmartA küll. Enamaks kohe küll mitte.

Lisaks nende käibeandmik ei kõlba minu meelest mitte kuhugi. Olen harjunud käibeandmikku kasutama, kuid SmartA eeldab, et sa tegutsed vaid bilansiga vist.
Detsember 2015 öeldi, et arendus tegeleb sellega. No vist ei ole kuhugi veel jõutud.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 29.09.2016 16:31 Täpselt sama eelkirjutajatega SB ja palgaarvestus Merit.
Olen ka üritanud Merit Aktivaga tegema hakata aga ei istunud.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 27.10.2016 11:34 Soovitame tutvuda ka EEVA tarkvaraga. Lisaks raamatupidamisele meil on ka korralik palgamoodul, mille abil saab igasuguseid arvutusi teha.
Vajadusel kirjutage meile e-mailile myyk@eetasoft.ee, et saaksime teiega ühendust võtta ning koos teiega leida parima lahenduse.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 27.10.2016 12:26 Olles harjunud Hansalaadsete selgete programmidega, siis Eeva programmiga kokku puutudes sattusin ühe raamatupidaja poolt oskamatult tehtud kannete tagajärjel tekkinud segadikku, mida lahti arutada ei osanudki. Ühtegi pidi ei olnud võimalik saldosid ise õigeks sättida, ikka kusagilt jooksis mingi kaadritagune vimka sisse. Raamatupidaja ise tegi bilansi ja kasumiaruande excelis. Kuna omanik ei tahtnud kulutusi Eevale rohkem teha, sai Hansale üle mindud.
Kindlasti võib iga uus programm olla hea, kui algusest peale on kõik õigesti sisestatud. Arvan, et Hansades on lihtsalt vigu kergem avastada ja parandada.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 28.10.2016 11:00 Saan aru, et hindadest ei taha keegi eriti rääkida, aga mis oleks umbes uue Booksi bürooversiooni kuutasu?
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 28.10.2016 11:05 Eelmises kommentaaris on küll Eevale liiga tehtud. Kasutan juba aastakümneid koos toimivate uuendustega. Nagu kuu viimane dokument on sisestatud on ka bilanss ja kasumiaruanne ühe klahvivajutuse kaugusel. Palgaarvestuse ja maksudeklaratsioonidega probleeme pole. Ei mingit mitme programmiga sekeldamist.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 28.10.2016 11:50 to kk:
Bürooversioonid on erinevate hindadega sõltuvalt kliendist. Millistel asjaoludel hind paika pannakse teavad vaid nemad ise, tundub et selle hinna võtavad suht lambist.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 14.11.2016 10:06 to Sirli:

Kahjuks on raske kommenteerida midagi ilma detailideta, kuid andmete parandamine EEVAs ei ole üldse keeruline.

Samuti kui valida programmi, siis tuleks tähelepanu pöörata ka sellele, et kõik andmed oleksid ühes baasis. EEVAs on olemas ka väga korralik palgamoodul, mille abil nii töötasu saab arvutatud ning deklaratsioonid on esitatud, kui ka kanded jooksevad ilusti pearaamatusse.

Lisaküsimuste saamisel saate alati pöörduda e-mailile:
myyk@eetasoft.ee või tel: 5860 2345
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 17.11.2016 11:52 minul on kasutuses SB 7.2 versioon. mul on 50 ettevõtte litsents ja tasu on aastas alla 115 euro. Mina olen küll hinna ja programmi lihtsusega rahul. Mul on kõik üldised moodulid, v.a. palk ja ladu. neid ma pean excelis sest mul ei ole selliseid firmasid, kellel oleks teabmis liikumisi nendes vaja fikseerida.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 17.11.2016 12:42 meil on SB7.2 versioon, 3 firmat, peale müügi ja finantsi ka ladu ning 1-3 kasutaja üheaegne kasutamine. Palka pole. Ja hind on 300+KM aastas. Ükskord sai võetud ka pakkumine pilveversiooni peale ja seda pakuti 2 korda kallimalt.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 17.11.2016 12:46 Aga võib olla Booksi pakutaksegi rmt pidamis firmadele soodsamalt?
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 17.11.2016 13:13 Imehinnad küll

mul on start pakett + 50 ettev litsents + müügihaldus + kliendihaldus + korteriühistu 1 kasutajale summas 712,5 aasta.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 17.11.2016 17:22 Mulle seletati seda nii, et need kes kunagi maksid ostes suurema summa, siis seal ongi moodulid odavamad kui nüüdse korra järgi rendimaksetes.
Nt bürooversioon "vanas arendustasuga" variandis on aastas 125,00 € + km, rendipaketis 50,00*12 = 600 € + km

Vanas variandis start-pakett, 1-3 kasutajat, kulutused, põhivara, bürooversioon = 375,00 € aastas + km
Sama variant pilves (Books 8) = 129,00 * 12 = 1548 € aastas + km
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 17.11.2016 19:37 Uuest aastast pidavat minema ka SB kuupõhiste maksete peale ning ülemineku periood oleneb sellest, mis kuuni on aastane versiooni periood. Mina sain pakkumise ja hakkan alates septembrist tasuma iga kuu 94 + km. Senini oli aastamakse umbes 460 + km eurot.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 18.11.2016 10:33 oi pergelle küll. siis läheb jah kalliks.
aga kas nad saavad siis tõesti peale suruda igakuise rendi, kui seni on saanud terve aasta eest korraga osta?? pilverent on jah ilmatuma kallis ja kui kord kogemata klõpsad programmis ette tulevale aknale, et soovid üle minna 8 versioonile, siis seda tagasi muuta enam ei saa ja maksadki kohe täie rauaga viis korda rohkem
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 18.11.2016 11:29 Tundub, et selle Hansavärgiga tuleb kohe hüvasti jätta, sest veider on seda tegema hakata oktoobrist, kui aasta alles pooleli... Sellist kirvest suudab küll vaid mingi korporatsioon maksta, ma väikese tegijana läheks kohe pankrotti. Merit jälle tundub väga ebameeldiva ülesehitusega, ma ei kujuta ette, kas sellisega üldse ära harjukski. Jube raske teema...
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 18.11.2016 14:20 to kk:
Raamatupidamisprogrammi väljavahetamine on olnud alati raske teemaks. Sest uus programm nõuab harjumist, nagu kõik uus.
Nagu me üleval juba kirjutasime, me pakume tutvuda ka meie EEVA programmiga, et saaksite otsustada, kas see võiks teile sobida.
Võtke palun meiega ühendust ja me saame teile programmi tutvustada ning vastata kõikidele teie küsimustele.
Meie kontaktandmed: myyk@eetasoft.ee või tel: 5860 2345
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 18.11.2016 15:29
ma ei kujuta ette, kas sellisega üldse ära harjukski

Harjub küll kui kasutamisharjumustes ja -nõudmistes natuke järeleandmisi teha. Tuleb ainult programm sarnasemaks kohandada kui "originaalis" (ühekordne vaev)

to eeva:
sa muutud tüütuks oma korduva otsereklaamiga. Ma saan aru, et turule on tekkinud/tekkimas arvestatav hulk peata kanu, kes otsivad kust teri nokkida, aga proovi ikka oma hobuseid natuke taltsutada
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 01.12.2016 13:59 Meie rp büroos on ka just Merit Pilv versus SB8 laual. SB8 lahendus on meile +60% hinnas kallim, vähemalt samade võimalustega Meritiga võrreldes... Tuleb Meritit testida natukene, hinnavahe on märkimisväärne
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 03.12.2016 14:09 Merit Pilv on küll SB-ga võrreldes ilmselt kordades odavam, aga kes on selle hansa loogikaga raamatupidaja mõtteviisiga ja kes on harjunud, et kogu firma andmete pilt võiks olla sul korraga võrdlemiseks ekraanil, sellel on ikka väga raske harjuda Merit Pilve korraga üks dokument avatud süsteemiga ja veel palju muuga, mis on pigem ise raamatupidamist tegeva ettevõtja mõtteviis.

Merit Pilve miinuseks on kontrollimatu võimalus ühe klikiga paremal ülal nurgas lihtsalt programm sulgeda ja jälle alustada internetist sisse logimisest üle kõigi alustamise juurde kuuluvate töölaudade .
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 04.12.2016 11:36 nõus ericuga. Merit on väga algeline võrreldes teiste programmidega. Normaalsete prgrammidega töötanud raamatupidajale on Meritile üleminek nagu mootrsõidukilt hobuveokiteaega tagasiminek. Merit on küll samm excelist edasi, aga ainult üks samm.

Ja lisaks ei olegi väga kauge aeg, kui Merit tegi totaalse ämbri, millega ilmselt kaotas väga palju kliente. Nimelt reklaamis Merit ennast väga pikka aega kui programmi, mille saab omale osta ja millelt rohkem lisatasu ei küsita, kui uuendusi ei soovita. Ilmselt leidis Meriti meeskond mingil hetkel, et raha oleks juurde vaja ja leitigi hea teenimisvõimalus. Nimelt kõik, kes kunagi programmi välja olid ostnud, neile teatati, et edaspidi tuleb hakata sama programmi eest renti maksma, et seda üldse edasi saaks kasutada. Võrdluseks, ostsid auto, kasutasid ja mingil ajal saad automüüjalt teate, et nüüd pead hoopis renti hakkama maksma, et oma autoga edasi saaksid sõita. See, et tegelikult kunagi sa juba maksid auto eest täishinna ja sinu loogika kohaselt peaks auto nagu sinu oma olema, see loogika automüüjale ei päde, tema tahab sama auto pealt uuesti teenima hakata. Tean väga paljusid, kes sellise alatu triki peale Meritist loobusid, mina sealhulgas ja tõtt öelda ei kahetsegi, sest teised programmid on oluliselt paremal tasemel.

Nii et Meriti kaalujatele soovitan väga tõsiselt järele mõelda, kas tasub ennast siduda firamga, kes selliseid ämbreid kolistab. Hansad on vähemalt alati programmi rentimisest rääkinud ja mingist väljaostmisest pole juttu olnud.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 04.12.2016 13:10 kirjutas:
Nimelt kõik, kes kunagi programmi välja olid ostnud, neile teatati, et edaspidi tuleb hakata sama programmi eest renti maksma, et seda üldse edasi saaks kasutada. Võrdluseks, ostsid auto, kasutasid ja mingil ajal saad automüüjalt teate, et nüüd pead hoopis renti hakkama maksma, et oma autoga edasi saaksid sõita. See, et tegelikult kunagi sa juba maksid auto eest täishinna ja sinu loogika kohaselt peaks auto nagu sinu oma olema, see loogika automüüjale ei päde, tema tahab sama auto pealt uuesti teenima hakata. ....... Hansad on vähemalt alati programmi rentimisest rääkinud ja mingist väljaostmisest pole juttu olnud.

On olemas nii HansaRaama kui ka Hansa Financial´i hinnakiri alates 01.01.1999, milledes ei ole rendist juttugi, ainult erinevate moodulite müük ja eraldi konsultantide teenustasud. Programm osteti välja, mitte ei renditud seda. Edaspidi osteti juurde vaid versiooni uuendusi, kui ise vajalikuks peeti. 2009.a. versioon 6.0 uuendusel tõsteti arendustasu hind nii kõrgele, et paljud kliendid lasksid jalga. Nii et kas 2009 või 2010 läks Hansa üle sunduslikule renditasule. Merit oli samasugune. Algul müüs programmi kõige täiega ja umbes samaaegselt Hansaga hakkas lisaks äsja müüdud programmile koheselt ka igaaastast renti võtma, loomulikult seda kõvasti tõstes.
Võta üht, või jäta teist! Kõik ühesugused! Eesti turg on lihtsalt liiga väike, kõik tahavad teenida ja võimalikult palju teenida.
Võib-olla tuleks raamatupidamist senini teha excelis, kuniks aastaid tehtud hüper-super e-arveldaja täielikult tööle rakendub. Seejärel kaob raamatupidajate ja eraldi rp.programmide järele vajadus, arved, pangakanded, maksude arvestus jmt. käivad otse läbi maksuameti.
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 06.12.2016 08:33 kirjutas:

Nii et Meriti kaalujatele soovitan väga tõsiselt järele mõelda


Me alustasime Meriti testiga detsembrist, tundmatus kohas vette ei hüppa. Alguses tundub muidugi kõik ok, eriti tulles SB pealt Me oleme "Hansa" peal olnud 10+ aastat, eks me teame jälle selle tarkvara nõrkasid kohtasid. Kuna nüüd tuli hinnatõus ka täpselt, siis tundub hea hetk testperiood teha ja aastavahetusega ka üle minne, kui tulemus on positiivne. Kuna oleme SB kõrval ka muud tarkvara kasutanud, siis poleks ehk üleminek nii raske/harjumatu.
SB pakkus nüüd muidugi tulevaselt hinnatõusult hinnaalandust ka juba
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 06.12.2016 09:41 ootan ka pikisilmi e-arveldaja valmimist, millega võiks need õnnetud firmakesed kellega siin praegu tegelen südamerahus automaatsüsteemi hoolde anda ja ise rohkem lastega ning peenramaal aega veeta.
tulevik on ju meil ise tehtuks minevate asjade päralt: isesõitvad autod, isemaksvad maksud, isetehtuvad raamatupidamised. varsti tulevad isepesevad nõud, isekoristavad toad ja iselõhkuvad puud ka!
lugejatele soovin aga toredat lamba-aasta jätkumist
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 06.12.2016 12:14 Eelnevale täienduseks, et lastega ja peenramaaga pole ka tulevikutegevustes enam muret: ise nutitehnika peal kasvavad lapsed ja automaatse harimise, külvamise,kastmise ja koristamisega peenrakastid. Elu nagu lill!
Re:Merit & Sstandart Books - kumba valida? - 04.01.2017 11:43 Võtaks meie testperioodi siis kokku. Pidime detsembris Meriti Pilve proovima ja ... läks nii, et osa väiksemaid frimasid sai juba 2016 perioodiga üle tõstetud Meriti Pilve. Ülejäänud kliendid kolivad siis 2017 alguses.
Meriti puhul peab kiitma kliendituge, kiire ja asjalik, see oli alguses eriti positiivne. SB tugi/arendus ei kannata Meriti kõrval üldse kriitikat.
Meriti puhul võib raskeks minna neil raamatupidajatel kes on eluaegsed ühe tarkvara kasutajad. Kes juba täna mitut erinevat tarkvara kasutavad, neile pole kindlasti probleem. Pigem tuleb meeldivaid üllatusi võrreldes SB'ga.
Hetkel pidigi SB kliente kaotama Directole ja Meritile.

Postita uus teema: "Tarkvarafoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata