HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Tarkvarafoorum booksi programm ja artiklid
 
Autor Sõnum
booksi programm ja artiklid - 16.09.2016 14:59 kas saab panna programmi et võtaks müügiartikleid vaikimisi kohe kliendile müügi korral. muidu võib juhtuda et läheb sassi, siis ei peaks kontrollima, kui on teada et eesti müügi korral võtab artikli müük eestis ja EL müügi korral võtab artikli müük EL jne ?
Re:booksi programm ja artiklid - 16.09.2016 15:31 kontakti kaardil saad seadistada müügi käibemaksukoodi
Re:booksi programm ja artiklid - 14.10.2016 14:28 Kontakti kaardil saab küll määrata käibemaksutsooni, kuid arvele lähevad artiklid siiski mingi muu näitaja järgi. Mul on pidevalt jama sellege, et EU klientide müük liigub näiteks eesti müügi või euroopa müügi või hoopis ekspordi kontole, kuigi kontakti kaardil on märgitud EU. Ei saa ka sellest aru.
Re:booksi programm ja artiklid - 17.10.2016 08:52 Kontakti kaardil sakil "ettevõte" saab määrata käibemaksukoodi nii ostul kui müügil. Sellisel juhul pakub ta alati artiklit sisestades seda koodi.
Kui tahad müüke eraldi kontodele, siis on vaja teha eraldi artiklid EL-müügi, ekspordi jms jaoks, märkides artikli kaardile sobiva konto.
Üks variant on ka müügistatistika jaoks kasutada artikliklasse või kliendiklasse, mis võivad olla riikide nimed vms
Või siis vahetada iga kord arve sisestamisel B-osas konto
Re:booksi programm ja artiklid - 20.10.2016 14:11 Rotiplika,

Kontakti kaardil sakil "ettevõte" saab määrata käibemaksukoodi nii ostul kui müügil. Sellisel juhul pakub ta alati artiklit sisestades seda koodi.

See on tehtud. Aga programm ei võta sealt KM koode kaubaartiklitele. Ma ei tea, kas võtab kaubaartikli kaadrilt, aga seal on määratud 3 erinevat võimalust: Eesti, EU, Ekport. Ja ongi nii, et avan iga kord arve B osa ja muudan kontosid ja km koode. Aga tihtipeale juhtub, et mõni müügimees jõuab arve enne kinnitada, kui mina selleni jõuan, ja ongi kontod valed.
Ma ei ole suutnud aru saada, mida ja kus muuta, et kontod kohe õiged jookseksid. Tundub, et vale oli üldse kaubaartikli kaartidele KM koode märkida.
Re:booksi programm ja artiklid - 20.10.2016 16:02 Käibemaksukoodi "järjekord" on selline:
Vaikimisi pakutakse KM koodi Kliendikaardilt. Kui seal ei ole KM koodi määratud, võetakse see Artiklikaardilt, Artikliklassilt või seadistusest Lausendamine M/R.

Kindel et sul on ettevõtte kaardil määratud käibemaksukood? Või oled teinud ainult mummu Eesti, EL, eksport ees?
Re:booksi programm ja artiklid - 21.10.2016 12:57 Jah, oligi ainult mumm Eesti, EL, eksport ees. Ma polnud märganudki, et kaardil oli veel sellest eraldi võimalik määrata käibemaksukoodi. Igatahes, suured tänud!
Re:booksi programm ja artiklid - 08.12.2016 14:28 Ja ikkagi ei tööta mul see seadistus. Lisasin selle KM koodi kliendi kaardile. Uus arve sellele kliendile on üks artikkel eestisisese müügi konto ja koodiga, teine artikkel impordi konto ja KM koodiga. No ei saa mina sellest aru. Ilmselt ma peangi jääma neid käsitsi parandama.
Re:booksi programm ja artiklid - 15.12.2016 11:50 Artiklikaardile on ka EL müügi käibemaks määratud?

Postita uus teema: "Tarkvarafoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata