HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Tarkvarafoorum HansaRaama 5.3 taandareng
 
Autor Sõnum
HansaRaama 5.3 taandareng - 23.11.2007 13:49 Head kaasvõitlejad,

avan teema, kuhu saab väljendada oma paha- või heameelt HR järjekordse taandarengu kohta.

Minupoolne panus alustuseks - bilanssi türkitakse nüüd terve kontoplaan, sh hulgas saldodeta kontod. Variant, et trükitakse ainult saldodega kontod ei ole klienditoe info kohaselt võimalik.

Head avastamisrõõmu!
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 23.11.2007 14:04 Ise küsin, ise vastan:

Valige bilansi aruandeaknas tulbast kontod "ainult kasutatud" - ja saategi harjunud versiooni bilansist.
Klienditoele aga tuhat tänu soovitamast igakord muuta bilansiaruande kirjeldust!
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 23.11.2007 14:30
Aga ma nuriseks ka klienditoe üle...erite see chat aken...kui inimesega telefonis vestelda, siis on nad viisakad, aga chatis...ei ütleda oma nime, mis oleks elementaarne viisakus ja siis on nad veel ninakad ka...
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 23.11.2007 14:57 No ma ei tea, on olemas ju puhas eestikeelne instruktaaz, lihtne ja loogiline. Pole nagu midagi küsida vajagi. Programm on iseenesest vägagi lihtne, vaja ainult lugemisoskust, mõtlemisoskust, raamatupidamisoskust ja mälu. Lihtsatele küsimustele vastataksegi nipsakalt. See kui ühel päeval sünnib keegi raamatupidajaks hakkaja inimene võiks ise ka enda kallal vaeva näha. Kuna ise õppisin selle programmi ise selgeks siis kui see turule ilmus siis näengi, et pole olemas selles programmis võimatuid asju vaid on olemas saamatud inimesed selle programmi kallal.
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 23.11.2007 15:16 to Punktiir:
et pole olemas selles programmis võimatuid asju vaid on olemas saamatud inimesed selle programmi kallal.

Olen sinuga 99,9 % nõus, aga paljud asjad võiks olla lihtsamad ning mitteavastatavad katse-eksituse-meetodil.

Mis kasutusjuhendisse puutub, siis väga hea näide on - võta lahti programmis help-finantsmoodul-aruanded. Palju targemaks said?
Kuna kasutan ka ise programmi 10 aastat, siis on versioonide vahetusega nii mõndagi selgeks saanud, millest kasutusjuhendis juttugi pole.
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 23.11.2007 17:52 Alguses mul olid isegi raamatud olemas. Nüüd pole aastaid eriti kasutusjuhendit lugenudki. Kui programmiga alguses tutvust tegin olin vägagi roheline raamatupidaja veel aga siiani on meeles, et midagi väga arusaamatut seal ei olnud. Muidugi olen ka mina katseeksitusmeetodit kasutanud, et saada asjale pihta.
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 23.11.2007 20:13 ebameeldiv klienditugi on HansaRaamal tõesti, eriti ebameeldiv(=ebakompetentne) on seal üks nimetu meeshääl. Küsin aegajalt rumalaid küsimusi Merit Palgalt ja kõik saab kannatlikult, viisakalt minule ära seletatud, aga Hansaraama ... brrr
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 27.11.2007 09:58 sama siinpool lisaks räägib veel nii vaikse häälega. Kui alustasin HR (2000a) siis oli väga hea klienditeenindaja abivalmis igati ja oskas programmi.
Meritil tublid töötajad.
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 27.11.2007 10:07 Kuule Punktiir.
Mina närisin end täiesti iseseisvalt hansaraamast läbi, aastaid tagais, ja juurutanud selle alustavasse firmasse, mis kasvas nii suureks, et hansa programm jäi meile väikeseks.
Et võiksin ise vabalt ka hansa konsultandiks minna, aga kuna ühe firma puhul veel seda programmi kasutan, siis ikkagi ON mõned probleemid, mida koos klienditeenindusega saaks kiiremini lahendada, kui ise juhiseid lapates. Et selleks kilenditeenindus ongi ja klienditeenidnduse põhireegel on see, et ka lihtsate küsimuste peale vastatakse viisakalt.
Sest kui ma nt alustan programmi kasutamist, siis esialgu ongi lihtsad küsimused.
Minu küsimused olid mõnikord sellised, et ka klienditeenindaja pidi konsulteerima teistega...
Väita, et hansaraama on imelithne...no sa võibolla kasutad ainult kõige lihtsamat paketti....
Kui sul oleks ikka vaja analüüsida mitut eri ladu, müügikatteid, kasumiprotsenti, teha eelarveid, jne, küll sa leiaks ka probleeme, mille puhul nõu küsida...
Ja üleüldse, sinu vastused siin on AINULt enese frustratsiooni väljaelamine, mitte asjalik nõu või abi.
Mine parem mõne prühhilise nõustaja vastuvõtule, kasuks nii sulle endale, kui ka sinu lähedastele, rääkimata sellest foorumist.

Üleüldiselt veel: klieniteenidustase hansaraamas ON alla käinud.
* kogemused aastast 1999
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 27.11.2007 10:35 Järgmine kasulik vihje inimestele, kes armastavad ostuarvete ettemakseid teha läbi tasumiste, aga mingil põhjusel ei seo ettemaksu ostuarvega ostuarve sisestamisel, vaid teevad hiljem nn 0-tasumise tasaarvelduse korras (ostuarve + ja ettemaksu -).

5.3 versioonis ei saa miinusega ettemaksu sisestada tasumisse hilisema kuupäevaga kui ettemaks ise on tehtud. Lisaks pidavat programm tegema vahet, kas teed eelnevast ettemaksu tasumisest koopia või sisestad ise kaardile sobiva ettemaksu ja miinussumma (!).
HR selgitab seda nii:
Veateade: Vigane kuupäev, kontrolli ettemaksu kuupäeva.
5.3 versioonis tuleb tasumise koopial Kande kp muuta samaks, mis oli esialgne tasumine (ettemaks). See on lisakontroll, et ei tekiks segaseid numbreid ettemaksu ja ettemaksu tühistamise kuupäevade vahepealsel perioodil.


Kes aru sai, palun selgitage mulle ka, milleks see (lisakontroll) on vajalik.
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 27.11.2007 10:50 pahasele
Võõras mure on võõras mure ja minule jah väga korda see ei lähe, et ma peaksin nii viisakas toonis olema. Olen ka ise harva küsinud, siis ütlen samaga, et ühtegi normaalset vastust ma pole saanud. Hansa klienditoe kohta veel niipalju, et kui on vaja konsultatsiooni siis saab ka inimese kohale kutsuda ja asjad selgeks teha ja maksan selle eest. Laoga mul jah kokkupuude puudub, ainult põgusalt tean.
Rotiplika, ettemaksude korral ma ei kopeeri kunagi midagi. Teen ettemaksu uue kaardiga ikka.
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 27.11.2007 11:06 Ja need ettemaksud mis on läbi tasumiste tehtud olen ka kogu elu teinud nulli läbi tasumiste ikka.
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 27.11.2007 13:29 to Punktiir:
Minagi olen seda varianti rohkem rakendanud kui ostuarvega sidumist. Nüüd peab tõsiselt lisatööd tegema, kui ettemaks ja ostuarve erinevates kuudes.

Ja ei saa ka mina aru, miks on vaja teha ühest tasumisest teha koopia ja siis miinusmärk ette panna, kui ma saan cntr+enter'iga ise poole kiiremini valikuid teha.
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 28.11.2007 12:44 Isssssand-issssand, mis mured! Kuidas on üks programm ikka nii keeruliselt ja mittekliendisõbralikult kokku pandud??? Hämmastav! Kallid raamatupidajad, kes te HR kasutate, teadke, et on palju , väga palju lihtsamaid ja suuremate võimalustega progesid! Ja suurepärase klienditeenindusega. Kurb lausa lugeda, et mõni on sellele saamatule progele truuks jäänud juba 10 aastat ja arvab, et on saanud midagi väga head.
Jah, kui pole porgandist magusamat asja saanud, no mida sa ikka tead tahta. Kurb.
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 28.11.2007 12:46 no aga palun soovita mõni tõsiselt HEA programm, ise vahetasin hansa eeva vastu ja sattusin vihma käest räästa alla. Mida sina kastuda?
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 28.11.2007 14:01 Väga hea on kirjutada et palju muid programme.... iga programm maksab raha ja kui pead selle raha ikka ise välja käima siis ei saa sellist luksust lubada,et klienditeenindaja ei meeldi ja ostan kohe uue.
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 30.11.2007 10:21 Kuldne ärireegel ütleb: ära karda suuri väljaminekuid, karda väikeseid sissetulekuid!!!!
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 30.11.2007 11:51 Täna sain postkasti HansaRaamalt uudiskirja, kus reklaam, et uued päringud krediidiinfost jne. Iseenesest väga mugav täiendus, sest mina kontrollin kõik kliendid üle. Kuid mida värki, see teenus on TASULINE!!!
Tule taevas appi. Me ju maksame kinni niigi kõik need täiendused ja uuendused. Mina sellisest poliitikast aru ei saa...
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 30.11.2007 12:02 Ozz3-es on krediidiinfo päringud juba ammune asi. Moodul ise on tasuta, kuid lepingu pead tegema tõenäoliselt krediidiinfoga, mille aastamakse on tühine 300EEK-u.
Kasutamine poolest väga mugav, võidad ajas ja eksimisvõimalus prakstiliselt olematu.
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 30.11.2007 13:25 Hansaraama KLIENDIKÃœSITLUSE TULEMUSED

Septembris algatatud kliendiküsitluselt laekus meile kokku veidi alla kuuesaja ankeedi. 22% vastanutest arvab, et meie klienditugi on väga hea ja 49% peab kliendituge heaks. Oleme selle tulemuse üle väga rõõmsad.

Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 30.11.2007 15:27 Olen aeg-ajalt ikka siia foorumisse kiiganud, aga ei ole muutunud siin kohe mitte midagi. Ikka kõik hädalised on seotud HANSA nimega algavate tarkvaradega.
TEHKE KORD OMA JÄRELDUSED, KUHU OMA RAHA ANNATE!!!!!
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 30.11.2007 16:09 No minul ka HansaRaama, seni kasutan versioone 3.9 ning 4.3, uuematele pole julgenud just sel põhjusel üle minna, et tagasiside, mis nende kohta tulnud on, on olnud valdavalt ülinegatiivne.

Nüüd kaalun aga tõsiselt sootuks uue programmi soetamist. Soovitage siis üht TÕELISELT HEAD programmi, mis:
a) oleks kaasaegne ja uuenduslik
b) võimaldaks teha erineva valdkonna ettevõtteid
c) bürooversioon
d) mitme kasutaja versioon
e) võimalus kasutada üle interneti
f) ettevõtete kasvades ja arenedes pakuks lisavõimalusi
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 01.12.2007 00:32 äkki soovitad siis seda head.. ja mitte megakallist
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 21.01.2021 12:49 Kas kellegil on veel olemas töötav Hansaraama 5.3 versioon?
Re:HansaRaama 5.3 taandareng - 27.01.2021 12:16 Miks küsid?


See on vana versioon. Ilma litsentsita ei ole võimalik kasutada.

Postita uus teema: "Tarkvarafoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata