HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum Laenulepingu kanded, mis la...
 
Autor Sõnum
Laenulepingu kanded, mis laekub osade kaupa - 18.05.2023 20:35 Arvan, et peaks vƵtma kandena Ć¼les laenulepingu kogu summas ka siis, kui laen laekub osadena .

KƵikides abimaterjalides olen leidnud kandeks laenu saaja poolel D pank/kassa; K laen (lĆ¼hi- vƵi pikaajaline) ehk laen laekub tƤies summas.

Kui aga laenulepingus on kokku nƤit. 10000, sellest 6000 laekub saajale kohe, Ć¼lejƤƤnud 4000 nƤit. mingi aja pƤrast. Siis peaks olema 2 kannet : lepingu kanne (nƵude tekkimine) ja panka laekumise kanne.

Mis on siis brutosumma kande 4000-se osa deebetiks?

Tegemist on ƤriĆ¼hingute vahelise, mitte pangalaenuga.
Re:Laenulepingu kanded, mis laekub osade kaupa - 26.05.2023 07:52 Laen vƵetakse arvele siis, kui see on reaalselt kƤtte saadud.
Re:Laenulepingu kanded, mis laekub osade kaupa - 19.10.2023 10:45 Mul on tunne, et laenuandja peaks ikkagi lepingu jƤrgi selle laenu kohustusena Ć¼les vƵtma tƤies summas lepingu vormistamise kuupƤeval. Mida teeb laenu vƵtja? Vormistab saadud laenuna raha laekumisel?
Re:Laenulepingu kanded, mis laekub osade kaupa - 19.10.2023 11:33 leping on leping osapoolte vahel, lepingu alusel tehakse tehinguid ...
raamatupidamine on tekkepƵhine st. tehakse kanne toimunu tehingu pƵhjal,
laenu andjal ei teki tehingu sooritamise kohustust lepingu alusel ja vƵib juhtuda et laenu ei vƤljastata - tehingut ei toimunud

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata