HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Osalise töövõimega töö...
 
Autor Sõnum
Osalise töövõimega töötaja ja sotsmaksu kompens. - 19.12.2022 14:54 Oktobrikuus asus tööle osalise töövõimega töötaja. Meie saime töötukassast otsuse, et nemad maksavad sotsmaksu kinni selle töötaja eest.
Oktoobrikuu töötasu sai välja makstud Novembris ning TSD sai edastatud maksuametile Detsembri alguses.
Küsimus: summa, mida töötukassa maksab meie eest Maksuametile tuleb kajastada raamatupidamises Oktoobri kuus, Novembri kuus või hoopis Detsembris?
Pole sellist kogemust ennem olnud
Re:Osalise töövõimega töötaja ja sotsmaksu kompens. - 20.12.2022 10:24 no see sotsmaksu summa, mida maksab töötukassa, ei ole teie firma raamatupidamise asi
Re:Osalise töövõimega töötaja ja sotsmaksu kompens. - 20.12.2022 13:07 to külaline:

Kasutan Merit Palka. Seal ma ei teinud midagi ning esitasin amded nagu see on töötaja ilma töövõimeta. Ning juba EMTA lehel korrigeerisin sotsmaksu summat väiksemaks.
Kas tegin siis midagi valesti?
Re:Osalise töövõimega töötaja ja sotsmaksu kompens. - 20.12.2022 13:31 Maksusoodustust saad kasutada Töötukassa otsuses märgitud kuupäevast.
Maksusummad peavad programmis ja maksuametis ühesugused olema.
Re:Osalise töövõimega töötaja ja sotsmaksu kompens. - 05.01.2023 13:18 Osalise töövõimega töötaja eest maksab riik ainult miinimumsumma. Ülejäänud on ikka tööandja kanda. Programmis märgid kohe ära, et tegemist on osalise töövõimega töötajaga ja kuupäevad on ka olulised. Mis kuupäevast mis kuupäevani otsus kehtib. Standard Booksis on see küll väga mugavalt olemas.
Re:Osalise töövõimega töötaja ja sotsmaksu kompens. - 12.01.2023 14:29 Tööandja esitab töötukassale sotsiaalmaksu taotluse ja sellest kuupäevast alates tekib töötukassal sotsiaalmaksu maksmise kohustus. Kui osalise töövõimega töötaja asus tööle oktoobris, siis saadad Töötukassale teate. Raamatupidamises kajastad sots.maksu vähendust oktoobri palga arvestuses (kui teate saatsid oktoobris) ja kui palga maksad välja novembris, siis deklareerid vähendust nov. TSD-l
Re:Osalise töövõimega töötaja ja sotsmaksu kompens. - 25.02.2023 20:40 Kui sa palka teed Meritis, siis ega sa ise suurt pead murdma ei pea. Isikuandmetesse sisestad perioodi kuupäevad vähenenud töövõime kohta. Programm arvutab ise vastavalt palga väljamaksest maksud ja ka sotsmaksu ning deklaratsioonile tulevad õiged summad. Laed deklaratsiooni üles maksmuametisse ja sotsmaks, mille riik enda kanda võtab tasutakse sinu eest ära. Sina oa pead sellega vaevama ei pea. Kui töötasu on suurem kui miinimum, siis programm panebki TSD-le tasumist vajavaks summaks ainult ettevõtte kohustuse.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata