HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Raamatup. teenuse osutajad,...
 
Autor Sõnum
Raamatup. teenuse osutajad, kas - 03.05.2021 19:22 kinnitate e-maksuametis deklaratsioonid ise või lasete klientidel seda teha?
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 03.05.2021 20:02 Maksudeklaratsioonide kinnitamisega võetakse vastutus kliendi ettevõtte ees.
Maksukohustused kinnitab ettevõtte juhatus või finantsdirektor.
Kohustusi ei saa võtta selle ettevõttega mitteseotud isik või isik teisest ettevõttest.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 03.05.2021 20:28 Maksudeklaratsioone saab kinnitada iga isik, keda juhatus on selleks volitanud. Makse arvestab raamatupidaja ja vastutab nende õigsuse eest talle esitatud info ulatuses. Seega on igati normaalne, kui raamatupidaja deklaratsioonid ka kinnitab. Mis tobe arvamus see on, et kui juhatus makse ei kinnita, siis ettevõttel maksukohustust ei tekigi?
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 03.05.2021 20:38 Ma tegelikult mõtlesin seda, et mina ei oska hinnata kui õigeid arveid mulle saadetakse. Kas see muudab vastutuse osas midagi kui mina deklareid ei kinnita, vaid kinnitab klient ise?
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 03.05.2021 21:54 Ei muuda midagi. Olenemata sellest, kes deklarid kinnitab, vastutab igaüks ikka oma töölõigu eest. Raamatupidaja selle eest, et ta temale antud info järgi maksud õigesti arvestab ja juhatus raamatupidajale antud info õigsuse eest.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 04.05.2021 09:49 Raamatupidamisteenust osutav isik teisest firmast kinnitab ja esitab teise firma deklareid... no ma ei tea kas on selline asi üleüldse võimalik?

Kui raamatupidamise eest vastutab sama firma töötaja, siis on võimalik anda talle ka volitus deklareid koostada, kinnitada ja esitada. Isegi sel juhul peab raamatupidaja esitama juhatusele deklaritele kantavate arvude kohta selgitusi.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 04.05.2021 12:27 Imari, sa katseta järgi, siis näed, et selline asi on täiesti võimalik. Deklarite esitamise/kinnitamise õigus kaasneb e-maksuametis automaatselt raamatupidaja paketiga.

Millegipärast arvavad mõned teenuseosutajad, et deklarite kinnitamisega võtavad nad endale justkui nagu vastutuse maksuarvestuse aluseks oleva info õigsuse eest. Nii see ei siiski ole. Selle eest vastutab ikka juhatus, kes raamatupidajale info annab. Kui raamatupidaja aga teadlikult ettevõtte petuskeemidega kaasa läheb, siis ei päästa teda vastutusest ka see, kui ta laseb deklareid juhatusel kinnitada.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 05.05.2021 09:51 xx-xx kirjutas:
Ma tegelikult mõtlesin seda, et mina ei oska hinnata kui õigeid arveid mulle saadetakse. Kas see muudab vastutuse osas midagi kui mina deklareid ei kinnita, vaid kinnitab klient ise?

Kes Sulle need arved saadab? Kui firma, kellele teed raamatupidamist, siis milles probleem? Kui kõhkled, siis helista üle, sest tänasel päeval võidakse e-mailide aadresse kaaperdada ning tõesti võib vahel millegi vale otsa sattuda.
Täiesti normaalne ja tavapärane, et teenuse osutaja teeb raamatupidamist nii, et esitab ja kinnitab ise ka kõik deklaratsioonid ning jälgib et kõik oleks tähtaegselt esitatud ja makstud. Kui juhtkond soovib, siis võib ju iga kell lasta arvepidamist kontrollida.
Praegu oli küsimus maksudeklaratsioonides, kuid on ka statistikaaruanded, haiguslehtede kinnitamised jmt. Ka need võib teha ja ettevõtte nimel kinnitada teenuseosutaja, sest kõik need andmed on niiehknaa väga otseselt raamatupidamisega seotud.
Las ettevõtte juhtkond teeb oma tööd ja raamatupidaja oma tööd. Usalda ja vajadusel kontrolli, kuid juhtkond ei peaks ennast raamatupidamise pisiasjadega liigselt koormama.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 05.05.2021 12:04 Kui mina oleks firma juht, siis ma ei annaks võõra firma töötajale nii suuri volitusi.
Tavapärane? kuidas selline tava on välja kujunenud?
haiguslehtede kinnitamist teeb firma ise, sest ainult tema suhtleb haige töötajaga ja tema peab eelkõige teadma puudumise põhjust.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 05.05.2021 13:07 asko kirjutas:
Kui mina oleks firma juht, siis ma ei annaks võõra firma töötajale nii suuri volitusi.
Tavapärane? kuidas selline tava on välja kujunenud?
haiguslehtede kinnitamist teeb firma ise, sest ainult tema suhtleb haige töötajaga ja tema peab eelkõige teadma puudumise põhjust.

Kui ja kui! Tundub, et Sa ei ole firma juht. Oleks Sa firma juht, siis raamatupidamisteenuse osutajaga sõlmitakse leping, milles on kirjas mida keegi teeb ja mille eest vastutab. On usaldusväärseid raamatupidajaid ja mitteusaldusväärseid. Loodetavasti esimesi on suurem enamus ning juht võib rahuliku südamega kogu asjaajamise nende hoolde jätta. Nagu vanasõnagi ülteb, iga pada leiab kaane. Loomulikult peab juhil olema oma firmast ülevaade ja ka sellle saamine on kokkuleppe küsimus.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 06.05.2021 14:54 Sirle!
sinu jutt tundub nagu mingit sorti kaitsekõne oma tegevuse tarbeks - sinu pada leiab kaane...

Raamatupidamisteenuse osutaja teisest ettevõttest (või FIE) teeb oma töö ära ja saadab aruanded ja deklaratsioonid kliendi juhatusele kinnitamiseks. See on õige ja õiglane.
Ainult ettevõtte juhatus saab riigi ees võtta kohustused ja kohustused täita - kas täna või homme või ei esita üldsegi deklaratsioone.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 06.05.2021 15:31 Imari, sinu jutt on äärmiselt rumal ja asjatundmatu. Aga kui juhatus ei soovigi võtta kohustusi riigi ees ja jätab kõik deklarid esitamata? Kuidas sa siis makse raamatupidamises kajastad? Kohustusi ju sinu arvates ei ole.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 06.05.2021 16:06 Imari! Sinu arusaam "õige ja õiglane" pole päris õige.

Poole kohustused ja vastutus kajastatakse lepingus. Ma olen aastaid teenust osutanud ning poolte kokkuleppel olen kõik ise saatnud, kinnitanud ja mõnedel ka maksud tasunud. Mina, kui teenuse osutaja vastutan nagunii deklaratsiooni sisu eest. See juhtkond, kes kahtlustab kõike ja kõiki on kas ise väga patune või on petta saanud
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 06.05.2021 16:18 imari kirjutas:
Raamatupidamisteenust osutav isik teisest firmast kinnitab ja esitab teise firma deklareid... no ma ei tea kas on selline asi üleüldse võimalik?
.


Päris huvitav arvamus. Töötan raamatupidajana üle 20 aasta, nii palgatöötajana kui teenuse osutajana. Mitte kordagi pole veel kohanud firmat, kus juhatus nõuaks, et nad ise soovivad deklaratsioone kinnitada. Ma ju võiksin juhatusele selle deklaratsiooni saata, nad nagunii ei hakkaks näpuga järge ajama, mis rida mida sisaldab, vaid see oleks lihtsalt formaalsus, kus inimene vajutab "kinnita" nuppu. Nii et on täiesti loomulik, et seda teeb raamatupidaja, kes ise teab, mis ta sinna kirja pani ja on selle info ka üle kontrollinud. Pigem oleks ikka väga veider, kui raamatupidaja hakkaks ajama, et ei, ma ikka ei taha ise kinnitada ja tüütaks sellise asjaga pidevalt juhatust.

Samamoodi toimub see ka meie naaberriikides Euroopas (kaugemate kohtade eest ei tea kõneleda :D)
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 06.05.2021 16:23 asko kirjutas:
Kui mina oleks firma juht, siis ma ei annaks võõra firma töötajale nii suuri volitusi.
Tavapärane? kuidas selline tava on välja kujunenud?
haiguslehtede kinnitamist teeb firma ise, sest ainult tema suhtleb haige töötajaga ja tema peab eelkõige teadma puudumise põhjust.


Kui sa oleksid päriselt ühe toimiva firma juht, siis teaksid, et sa tõepoolest ei tahaks oma päeva veel selliseid lisatoimetusi nagu deklaratsioonide või haiguslehtede kinnitamine. Ilmselgelt oleks sul palju olulisemaid asju teha, näiteks firmat juhtida. Kui nii usaldamatu olla, eks siis tuleb muidugi kõike ise teha, aga vaevalt sellisel firmal suurt tulevikku olla saaks.
Kui raamatupidaja ei tea haiguslehtedest midagi ja firma juht nendega ainult ise tegeleb, kuidas raamatupidaja siis saab õigesti palgad välja arvutada?
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 06.05.2021 19:50 Teema algataja esitas väga asjakohase küsimuse. Vastused on seinad seina.
Küsimuse algatajal kui teenuse osutajal on vaba valik sõlmida teenuselepingu täpselt nii nagu vaja on.
See et mõni vastajast on töötanud raamatupidajana aastaid ja nende aastate jooksul pole arenenud.... no andke andeks!

Raamatupidaja ei pea võtma kohustuseks kinnitada kliendi maksud. Klient peab ise ka teadma mida deklareeritakse. Rumal jutt on see, et firma juhatus ei saa millestki aru. Tohohh kurat!

Raamatupidajad on ennegi teinud suurt kahju ettevõttele, kui juhatus on andnud talle liigselt volitusi ja ei kontrolli maksude deklareerimist.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 06.05.2021 22:37 No kui kliendid ise ei soovi maksuametiga asju ajada ja usaldavad deklarite esitamise raamatupidajale, siis raamatupidajaid arenematuses küll süüdistada ei saa.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 08.05.2021 11:30 Natuke ajalugu:
paarkümmend aastat tagasi oli paberdeklaratsioonid, millel oli vajalik 2 allkirja - andmete sisestaja ja firma esindusõiguslik isik/juhatuse liige. Nii ka toimus. Raamatupidaja või raamatupidamisteenust osutav isik volituse alusel täitis deklaratsioonil vastavad lahtrid/read ja seejärel liikus paber juhatuse liikme kätte allkirjastamiseks, kes pani allkirja talle sobival ajal ja/või uuris arvude sisu. Mitte kunagi ei olnud nii et keegi niisama lihtsalt kritseldas oma allkirja. Juhatusel oli täielik vastutus deklaratsioonides esitatud kohustuste eest.Alles seejärel toimetati deklarid maksuameti kasti.

Miks arvate et tänapäeval on teisiti? Ei tohiks alahinnata/mitte arvestada juhatuse kohustusi, veelvähem neid kohustusi vabatahtlikult enda peale võtta.
Maksuametiga "asjade ajamine" on juhatuse kohustus, miks peaks seda teiste isikute kohustuseks panema?
????????????
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 08.05.2021 12:20 No ikka väga arenematu on arvamus, et kohustus makse maksta tekib ettevõttel deklari kinnitamisega. Väga rumal jutt. Kohustuse võtab firma juhtkond siis, kui teeb tehinguid, maksab töötasusid jms. Deklari kinnitamine on lihtsalt maksuametile teada andmine, millises summas on ettevõttel kohustus makse maksta. Väga rumal on arvamus, et kui deklarit mitte kinnitada, siis polegi maksukohustust tekkinud.

Juhatus vastutab maksude eest igal juhul, aga väga rumal on jutt,et juhatus peab igakuiselt kogu raamatupidamise üle arvutama, sest mis mõte muidu sellel on, et raamatupidajal ei tohi olla õigust deklareid kinnitada.

Mul on samuti mitmekümne aastane praktika ja mitukümmend klienti, siiani ei ole olnud ühtki sellist paranoilist "juhatust", kes oleks soovinud igakuiselt raamatupidaja tööd üle teha ja ise deklareid kinnitada.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 08.05.2021 12:23 xx-xx kirjutas:
Ma tegelikult mõtlesin seda, et mina ei oska hinnata kui õigeid arveid mulle saadetakse. Kas see muudab vastutuse osas midagi kui mina deklareid ei kinnita, vaid kinnitab klient ise?


Sinul polegi kohustust midagi hinnata. Kui klient saadab arved ja kinnitab, et need on õiged, siis nende alusel koostadki deklaratsioonid. Deklari kinnitamine ei muuda mitte midagi, vastutus on igal juhul juhatusel, kes esitas dokumendid, mille alusel deklar koostati.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 08.05.2021 14:46 Mäletan minagi aega, mil deklaritel oli kaks allkirja - koostaja ja allkirjaõiguslik esindaja. Mingil ajal kadus koostaja lahter ära, kuna leiti, et see on ebavajalik, sest üldjuhul koostas deklareid (pea)raamatupidaja, kel oli ka allkirjastamise õigus. Nii jäigi deklarile ainult allkirjaõiguslik esindaja, kes ei pea ilmtingimata olema juhatuse liige ehk ettevõtte seaduslik esindaja. Nende kahe esindaja vahel on vaks vahet.

Ettevõtte seaduslik esindaja (juhatuse liige) võib kellele tahes anda allkirjaõiguse mingite toimingute tegemiseks - finantsdirektorile lepingute sõlmimiseks, raamatupidajale deklarite esitamiseks, laohoidjale kauba vastuvõtmise kinnitamiseks jne.

Ei saa aru, miks imari arvab, et deklarite esitamine on nende hulgas nii tähtis toiming, et selle esitamisõigust peale juhatuse liikme mitte kellelgi teisel olla ei tohi. Samuti ei tea ma ühtki sellist seadust, mis ütleks, et maksuametiga suhtlemine on ainult juhatuse kohustus.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 09.05.2021 11:00 noo kirjutas:
No ikka väga arenematu on arvamus, et kohustus makse maksta tekib ettevõttel deklari kinnitamisega. Väga rumal jutt. Kohustuse võtab firma juhtkond siis, kui teeb tehinguid, maksab töötasusid jms. Deklari kinnitamine on lihtsalt maksuametile teada andmine, millises summas on ettevõttel kohustus makse maksta. Väga rumal on arvamus, et kui deklarit mitte kinnitada, siis polegi maksukohustust tekkinud.

Juhatus vastutab maksude eest igal juhul, aga väga rumal on jutt,et juhatus peab igakuiselt kogu raamatupidamise üle arvutama, sest mis mõte muidu sellel on, et raamatupidajal ei tohi olla õigust deklareid kinnitada.

Mul on samuti mitmekümne aastane praktika ja mitukümmend klienti, siiani ei ole olnud ühtki sellist paranoilist "juhatust", kes oleks soovinud igakuiselt raamatupidaja tööd üle teha ja ise deklareid kinnitada.


Ära hakka teisi rumalateks nimetama! Nad ei ole rumalad vaid justnimelt targalt tegutsejad.
Sa tähtsustad oma osa liialt üle. Ja see on ohtlik.Hoidku jumal kui keegi otsustab sinu poolt sisetatud deklaratsioone üle kontrollima hakata!
aga tegelikult tulekski kliendil kontrollida mida sa kokku soperdad ja riigimakse ise ka kinnitad.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 09.05.2021 14:23 Nüüd läks teema päris rappa
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 10.05.2021 08:56 www kirjutas:
noo kirjutas:

Ära hakka teisi rumalateks nimetama! Nad ei ole rumalad vaid justnimelt targalt tegutsejad.
Sa tähtsustad oma osa liialt üle. Ja see on ohtlik.Hoidku jumal kui keegi otsustab sinu poolt sisetatud deklaratsioone üle kontrollima hakata!
aga tegelikult tulekski kliendil kontrollida mida sa kokku soperdad ja riigimakse ise ka kinnitad.


mul ei ole vähimatki selle vastu, kui keegi minu tööd soovib kontrollida. Vastutan selle eest täielikult. Nimetada teise inimese tööd soperdiseks, on väga madal ja küündimatu.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 10.05.2021 09:10 See teema on tõesti kummaline.
Aga osutub tõeks asjaolu, et osa raamatupidajaid võtavad endale liigselt volitusi. Ja arvavad seda tavapäraseks. Ma imestan et kliendid selliseid volitusi annavad.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 10.05.2021 10:24 meie büroos oli kunagi selline klient, kes soovis ise deklratsioone kinnitada. ja ta mitte ainult ei kinnitanud neid, vaid muutis ka andmeid - vähendas TSD-l väljamaksete suurusi, kirjutas ise lambist juurde sisendkäibemaksu, et maksukohustust vähendada. enamus muudatustest muidugi teada ei andnud ja tekitas kohutaval kombel lisatööd. aga vahel andis ka teada, et ise vähendas nt käibemaksu tasumise summat..... Meie koostöö lõppes üsna varsti.

kuna maksuamet kirjutab parandamisel deklaratsioonid üle ja varasemaid versioone vähemalt avalikult näha ei ole, siis ma raamatupidajana eelistan küll deklaratsioone ise kinnitada.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 10.05.2021 10:59 Mulle tundubki, et siin võtavad raamatupidajatele "liigse" volituse andmise vastu sõna need tegelased, kes mitte et ei usalda oma raamatupidajaid, vaid kes tahavad deklaritel summasid endale meelepäraseks muuta, ning need raamatupidajad, kes kliendi sellist käitumist aktsepteerivad. Võltslojaalsus, ütlen ma selle kohta.
Milleks sellisele ettevõtjale üldse raamatupidamist vaja? Täitku ise deklareid suvaliste numbritega ja palgaku raamatupidaja ainult selleks perioodiks, kui juhuslikult maksuameti kontrolli satub.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 11.05.2021 09:28 anna kirjutas:
meie büroos oli kunagi selline klient, kes soovis ise deklratsioone kinnitada. ja ta mitte ainult ei kinnitanud neid, vaid muutis ka andmeid - vähendas TSD-l väljamaksete suurusi, kirjutas ise lambist juurde sisendkäibemaksu, et maksukohustust vähendada. enamus muudatustest muidugi teada ei andnud ja tekitas kohutaval kombel lisatööd. aga vahel andis ka teada, et ise vähendas nt käibemaksu tasumise summat..... Meie koostöö lõppes üsna varsti.

kuna maksuamet kirjutab parandamisel deklaratsioonid üle ja varasemaid versioone vähemalt avalikult näha ei ole, siis ma raamatupidajana eelistan küll deklaratsioone ise kinnitada.


loomulikult on kliente kes tahavad selget ülevaadet deklaritele sisestatud arvude kohta enne maksukohustuste kinnitamist ja eks raamatupidaja on selleks tööks tellitud et tehingute kohta kandeid teha (sa nimetasid seda "kohutaval kombel lisatööks")
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 11.05.2021 10:17 Raamatupidaja on selleks tööks tellitud, et kliendi poolt deklarisse laest võetud numbrite järgi kanded teha? Imari, vaheta elukutset.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 11.05.2021 11:14 See teema on tõeliselt naljakas ja tundub, et osad inimesed lihtsalt trollivad. Ei saa ju päriselt nii mõeldagi, et juhatus tunneb raamatupidamise nüansse paremini kui raamatupidaja ja peabki deklaratsioonis suvaliselt arvud üle kirjutama? Milleks siis raamatupidaja, võikski kõike ise teha.

Omast kogemusest veel, siis mul oli kord üks klient, kes oli väga hoolikas ja tõesti tahtiski kõigel peensusteni ise silma peal hoida. Mul polnud selle vastu midagi, topelt kontroll on ju alati hea. Aga siiski ka tema ei soovinud deklaratsioone ise kinnitada, mida see liigutus oleks talle juurde andnud? Raamatupidajad, muide, ei võta endale mingeid liigseid volitusi, kuidas see volituste võtmine üldse käib? Juhatus ikkagi annab need volitused ja siiamaani olen kohanud ainult selliseid, kes usaldavad raamatupidajat tema töös. Ja see ei tähenda ju mingit pimesi uskumist, ülevaade tuleb juhatusele ikka anda.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 12.05.2021 15:14 Kummaline!
Miks on raamatupidajad võitlusse asunud selle eest et nad saaksid ise makse deklareerida ja kinnitada? Mis nuga peitub selle taga?

Tuleks igati kontrollida nende raamatupidajate tööd kes väidavad tegevat 20 ettevõttele teenust. Kui palju nad vigu teevad ja hooletult oma töösse suhtuvad? Neid peaks väga hoolikalt kontrollima.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 12.05.2021 16:34 Asko, kuskohas raamatupidajad sellist võitlust peavad??
Ma saan aru, et teemaalgataja (rpm teenuse osutajana) just kardab deklarite kinnitamist.
Raamatupidaja ekspordib andmed paari klikiga programmist e-maksuametisse. Kuidas ettevõtja ise deklareerimist toimetaks?
Ma mõtlen päris firmasid, mitte 1-2 arvega Mees&Koer OÜ-sid.
Miks proff peaks vigu tegema kui ta seda tööd hoolikalt pidevalt teeb
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 12.05.2021 21:43 Tartu maakohus tunnistas 2018. aasta veebruari lõpus endise Võhma pearaamatupidaja T. R. süüdi dokumendi võltsimises ja omastamises ning mõistis talle karistuseks ühe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse. Kohtuotsuse järgi peab Ranne hüvitama Põhja-Sakala vallale 27 632 eurot. Raamatupidaja kandis raha ebaseaduslike ülekannetega enda ja oma lähedaste pangakontodele ning maksis 2009.–2016. aastani omastatud rahaga isiklikke arveid.

Pärast omastamiskahtluse ilmsikstulekut toimus haldusreform ning tekkis Põhja-Sakala vald, mille osaks sai Võhma linn. Põhja-Sakala volikogu sai juba esimestel istungitel tutvuda Võhma erakorralise auditiga, mis andis soovitusi, kuidas peaks vallavõim tegutsema, et selliseid vargusi ära hoida. Nüüd on mitu volikogu liiget tunnistanud, et toona neid soovitusi ei järgitud. Majandusaasta aruandeid kontrollivad audiitorid ei suutnud aga kümne aasta jooksul vargusi avastada.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 13.05.2021 07:37 Minu arvates on raamatupidamine samasugune TÖÖ nagu nt autoremont. Te ju ei eelda päriselt, et meister või juhatuse liige käib iga kord kontrollimas ja kruvidele viimast vinti peale keeramas.
Igaüks vastutab enda tehtu eest ja usaldatakse seda mida tehakse.
Tõsi, töökultuur on erinev nii autoremontijate kui raamatupidajate hulgas. Kunagi nimetati seda südametunnistuseks ja kohusetundeks.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 15.05.2021 19:43 Üksikute (enamasti sõltlastest) raamatupidajate poolt toimepandud pättused on köömes pättuste koguhulgas. Vaevalt, et raamatupidajad neid üksi toime panidki, kaasosalised olid vast osavamad, et jäänud pildile.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 05.06.2021 20:11 Enne milleeniumi oli ka selline aeg mil raamatupidajal oli otsustuspädevusega leping mis sisaldas kõike (ülekandeid,deklarieid jne) milles pooled kokkuleppisid k.a tööaeg (ei pidanud päevast päeva tagumik tunde täis istuma ) Ei olnud ka veel pilve programme. Arusaadavalt oli tasu ka vastav. Audiitorkontroll annab kindlust. Ei ole mõistlik siin vaielda kõike saab ja tohib teha. Jõudu!
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 05.06.2021 22:47 Kas ja kuidas olete raamap. teenuse osutamise lepingus sõnastanud selle, et klient ainult tõeseid, maksuseadustele vastavaid dokumente/andmeid esitaks?
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 09.06.2021 13:50 seadusele mittevastavaid dokumente ei võta vastu
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 09.06.2021 15:18 Kas siis üks raamatupidamisteenuseid osutav isik tunneb kõiki seadusi? absurd
kui seadused oleks üheselt mõistetavad/tõlgendatavad siis jääksid juristid ja advokaadid tööta
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 09.06.2021 20:53 Mai kirjutas:
Kas ja kuidas olete raamap. teenuse osutamise lepingus sõnastanud selle, et klient ainult tõeseid, maksuseadustele vastavaid dokumente/andmeid esitaks?


Seda, kas arve on tõene, ei ole raamatupidajal mitte kuidagi võimalik kontrollida, ega ole ka vajadust, sest selle eest vastutab nagunii juhatuse liige, kes on raamatupidajale need arved esitanud ja kinnitanud, et need on tõesed.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 09.06.2021 20:57 to Mai:
Tellija vastutab esitatavate algdokumentide õigsuse ja õigusnormidele vastavuse eest.
Tellija on teadlik oma vastutusest finantsolukorra, majandustegevuse tulemuste ja rahavoogude õige esitamise eest finantsaruannetes vastavalt Eesti Vabariigis arvestust korraldavatele õigusaktidele.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 09.06.2021 20:58 imari kirjutas:
Kas siis üks raamatupidamisteenuseid osutav isik tunneb kõiki seadusi? absurd
kui seadused oleks üheselt mõistetavad/tõlgendatavad siis jääksid juristid ja advokaadid tööta


Ühinen eespool oleva soovitusega imaril elukitset vahetada, kui ta leiab olevat naljaka arvamuse, et raamatupidamisteenust osutav isik peaks tundma maksuseadusi. Ja et arvete maksuseadustele vastavust peaks kontrollima advokaadid ja juristid. Maksuseaduste tundmine on raamatupidajale esmane ja elementaarne nõue, ilma selleta pole raamatupidamisteenuse osutamine isegi mõeldav.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 10.06.2021 11:04 Imari vastus kell 11,58 oli mõeldud Karukale 09.06.kell 13,50.
kes osutas et SEADUSELE mittevastavaid dokumente ei võta vastu.
Karuka ei ole võimeline KÕIKI seadusi tundma.


Riigimaksudega seotud seadusi peab raamatupidaja tundma loomulikult ja ka neid lahti seletama ettevõtte juhtkonnale.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 10.06.2021 17:21 imari kirjutas:
Imari vastus kell 11,58 oli mõeldud Karukale 09.06.kell 13,50.
kes osutas et SEADUSELE mittevastavaid dokumente ei võta vastu.
Karuka ei ole võimeline KÕIKI seadusi tundma.


Riigimaksudega seotud seadusi peab raamatupidaja tundma loomulikult ja ka neid lahti seletama ettevõtte juhtkonnale.


Huvitav kohe, mis seadused veel peale maksuseaduste ja raamatupidamise seaduse võiks ühe arve puhul kõne alla tulla? Ehk tood mõne viite? Ei tule kohe pähegi, mis seadustele üks tavaline arve võiks mitte vastata, mille puhul advokaadid ja juristid peaksid mängu toodama. Kas arvel kirjasolevad toimingud seaduslikud või tegelikult toimunud on, see on hoopis teine teema, aga see ei ole ka enam kuskilt otsast raamatupidaja kontrollida. Selle eest vastutab juba arve raamatupidajale esitaja ise.
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 10.06.2021 19:39 Võlaõigusseadus
Asjaõigusseadus
Põhiseadus
Äriseadustik
Pankrotiseadus
Täitemenetluse seadustik
jne
Äriühingus tehakse mitmesuguseid tehinguid erinevate äriühingute, füüsiliste isikute, mitteresidentidega jne
Kes on rääkinud ainult arvetest?
Unique products. Footwear for children .Anytime - 11.06.2021 02:52 AllExpress Endless coupons, discounts, promotions and flash deals. Competitive Prices On More Than 100 Million Items. Check Out All Deals on AllExpress. 24*7 Customer care. Buyer's Protection. Free Shipping Worldwide. Secure Payment Method.


The best products. Footwear for children . to any place
inexpensive. Necklaces and pendants .Anytime
inexpensive. Forage and treats for cats .to order
per day. Accessories . to any place
fast. Cars and motorcycles . to anywhere in the world




@a
Re:Raamatup. teenuse osutajad, kas - 12.06.2021 17:55 imari kirjutas:
Võlaõigusseadus
Asjaõigusseadus
Põhiseadus
Äriseadustik
Pankrotiseadus
Täitemenetluse seadustik
jne
Äriühingus tehakse mitmesuguseid tehinguid erinevate äriühingute, füüsiliste isikute, mitteresidentidega jne
Kes on rääkinud ainult arvetest?


said targutada ja lihtsalt loetelu üleüldse olemasolevatest seadustest siia üles laduda? Milliseid dokumente esitatakse raamatupidajale raamatupidamisteenuse osutamiseks? reeglina arveid ja võibolla ka mõned lepingud, mille alusel mõnikord tehakse raamatupidamises kanne. Mis on sellistel dokumentidel pistmist näiteks põhiseaduse või pankrotiseadusega? Jutt käib ikka raamatupidamisteenuse osutamisest, mitte mingist juriidilisest kõrgpilotaažist. Too mõni näide, kus raamatupidaja peaks hakkama näiteks põhiseadusest arve seadusele vastavust kontrollima???

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata