HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum eraisik mĆ¼Ć¼b kinnistut
 
Autor Sõnum
eraisik mĆ¼Ć¼b kinnistut - 07.04.2021 16:04 Kui eraisik mĆ¼Ć¼b pƤrandusena saadud omandireformis tagastatud kinnistut, siis milliste maksudega riigile ta peab arvestama?
Re:eraisik mĆ¼Ć¼b kinnistut - 07.04.2021 20:01 juristid on arvamusel et pƤrandiga lƤhevad pƤrijale Ć¼le kƵik Ƶigused, seega pƤrandajale tagastatud kinnistu mĆ¼Ć¼gist see eraisik ei arvesta tulumaksu ja ta ei pea tuludeklaratsioonile midagi mƤrkima
Re:eraisik mĆ¼Ć¼b kinnistut - 08.04.2021 11:02 TuMS Ā§ 15 lg 4 p 5 sƵnastuse kohaselt ei maksustata tulumaksuga tulu omandireformi kƤigus tagastatud maa vƵƵrandamisest. Maksuhalduri hinnangul toetab TuMS Ā§ 15 lg 4 sƵnastus pƤrija suhtes maksuvabastuse rakendumist ja seda pƵhjusel, et viidatud sƤtte p 5 ei sea maksuvabastuse saamist sƵltuvusse konkreetsest isikust, vaid lƤhtub Ć¼ksnes maa omandamise viisist. Kuna Riigikohtu suuniste kohaselt ei kujuta pƤrimine endast vƵƵrandamistehingut, vaid tegemist on seadusest tuleneva ƵiglusjƤrglusega, laienebki maksuvabastus isikule, kes omandireformi kƤigus tagastatud maa esmakordselt vƵƵrandab ning tegemist ei ole maksuhalduri hinnangul pƤrandaja isikuga lahutamatult seotud varalise Ƶigusega.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata