HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum Maavarade kaevandusloa Ƶig...
 
Autor Sõnum
Maavarade kaevandusloa Ƶiguse kajastamine raamatup - 19.01.2021 08:22 Tere, loodan saada abi! EttevƵte soetas riigilt maavarade kaevandamise Ƶiguse. Kaevandamise maht aastas on selle lepinguga mƤƤratud. Kaevandamisluba on kehtiv ca 10 aastat. Selleks, et kaevandustƶid saaks alustada peab tegema teatud kulutusi ja investeeringuid. Lisaks tasutakse maavarade maksu. Ja kui kaevandamise protsess lƤbi , on kohustus rajada tehisveekogu koos puhkealaga. EttevƵtte saab maavarade mĆ¼Ć¼gi eest tulu. Kaevanduse alune maa on aga riigi oma ja ei saa kunagi kuuluma ettevƵttele. Ise arvan ,et peaksin vƵtma soetuse arvele varana? Kas immateriaalse varana? KƵik tehtud kulutused lisama soetusmaksumusele ja arvestama amortisatsiooni kuni karjƤƤr on oma varud ammendanud?

Kas on Ƶige lƤhenemine?
Re:Maavarade kaevandusloa Ƶiguse kajastamine raamatup - 19.01.2021 20:55 Abiks RTJ 5
33.Immateriaalset varaobjekti (vƤlja arvatud arendusvƤljaminekuid, mille kajastamist kƤsitletakse paragrahvis 40) kajastatakse bilansis ainult juhul, kui:
(a) objekt on ettevƵtte poolt kontrollitav;
(b) on tƵenƤoline, et ettevƵte saab objekti kasutamisest tulevikus majanduslikku kasu;
(c) objekti soetusmaksumus on usaldusvƤƤrselt hinnatav.

Immateriaalne vara vƵetakse arvele soetusmaksumuses (ostuhind + soetamisega otseselt seotud kulud). Seega igasugused maksud, kulutused ja investeeringud on kĆ¼ll kaevandamisega seotud, kuid ei suurenda kaevandusloa soetusmaksumust.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata