HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĂĽsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum kuidas pean täitma palgade...
 
Autor Sőnum
kuidas pean täitma palgadeklari peal sotsiaalmaksu - 11.10.2020 18:46 töötaja töötas augustis ainult osa päevi. ülejäänud osa oli puhkusel. puhkusetasu maksti välja augustis ja augusti töötasu septembris. aga augusti töötasu oli ainult 420 eurot. kas ma pean kuskile lahtrisse liitma 120 et tal tuleks augusti eest 540 sotsiaalmaksu alust täis? ma loen ja loen ja mida rohkem ma loen ja näiteid vaatan, seda rohkem ma ummikusse lähen. sest augusti väljamaksed septembris oli 840 eurot, sh. töötasu ja puhkusetasu. aga ma ei näidanud kusagil ei osa sellest väljamaksest oli juba nagu augusti eest . või nii. mida ma valesti olen teinud ja mida ma nüüd septembris õigesti tegema peaksin. aitäh. meil on kaks töötajat, mina ja ülemus. ja mina olen siiani teinud ka raamatupidamist, sest seda on niivõrd vähe. aga esimest korda nüüd siuke asi, et normaalne sotsiaalmaks justkui ei tule täis.
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal sotsiaalmaksu - 11.10.2020 18:51 st. augusti väljamaksed augustis ... olid 840 eurot. ehk siis juuli töötasu ja augusti puhkusetasu kokku.
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal sotsiaalmaksu - 11.10.2020 18:58 räägin ikka brutosummadest kogu aeg. eksole. kuigi tekst on vildakalt kirjutatud. äkki saate aru, mida ma teada tahan. olen juba täiesti sassis. tähtaeg ka juba möödas, kiire on esitamisega
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal sotsiaalmaksu - 12.10.2020 08:22 hommik, ilus hommik. äkki keegi siiski vastaks mulle. või olen nii valesti kõik teinud, et isegi parandada enam ei anna? mure ikka samaks jäänud. mis numbrid kirjutada septembri eest esitatava tsd peale sotsiaalmaksu lahtris ... ja või mujal ... lahtrites ka vaja midagi märkida. praegu näitab selle töötaja sotsiaalmaksuks 138,60 aga miinimum on ju 178,20
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal sotsiaalmaksu - 12.10.2020 09:52 Sotsiaalmaks on 33% sotsiaalmaksuga arvestatud töötasust.
Miinimum sotsmaksu ei pea maksma kui töötaja oli puhkusel, haiguslehel jms
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal sotsiaalmaksu - 12.10.2020 11:41 no sotsmaks on jah 33 protsenti.
aga kogu aeg räägitakse igal pool minimaalsest sotsiaalmaksust, mis peab olema makstud.
kui nüüd maksuamet mulle helistab ja küsib et miks töötajal ei ole septembri eest sotsiaalmaks miinimummmääras, mis ma siis vastan? ühe kuuga õnneks ei katke, aga ma ei oska neile vastata ka.
sest deklari pealt nad ju ei näe, kas töötaja sai töötasu või töötasu+puhkusetasu.
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal sotsiaalmaksu - 12.10.2020 13:13 Kirjuta siis lahtrisse 1090 nii palju juurde, et saad summa mida maksta tahad
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal sotsiaalmaksu - 12.10.2020 19:01 .. ja kui sa deklareerid rohkem kui vajalik on, siis teed otsest kahju ettevõttele... ja kuidas sa siis juhatusele põhjendad liigset kulu
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal - 13.10.2020 08:18 Vaid kaks töötajat ja probleeme kui palju. Kirjutatust võib oletada, et puhkuseraha sai ette ülemus. Nüüd tekib küsimus kas ülemus on TÖR-is kirjas töölepinguga või juhatuse liikme lepinguga? Kui esimest, siis sotsmaksu makstakse niipalju kui arvestuse järgi tuli, st väiksem summa. Kui juhatuse liikme lepinguga, siis peab iga kuu maksma ta eest vähemalt minimaalselt vajaliku sotsmaksu summa.
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal - 13.10.2020 08:46 Sirle kirjutas:
Vaid kaks töötajat ja probleeme kui palju. Kirjutatust võib oletada, et puhkuseraha sai ette ülemus. Nüüd tekib küsimus kas ülemus on TÖR-is kirjas töölepinguga või juhatuse liikme lepinguga? Kui esimest, siis sotsmaksu makstakse niipalju kui arvestuse järgi tuli, st väiksem summa. Kui juhatuse liikme lepinguga, siis peab iga kuu maksma ta eest vähemalt minimaalselt vajaliku sotsmaksu summa.

Ära aja nüüd teemaalgatajat veelgi rohkem segadusse. Juhatuse liikme lepinguga ei ole mingit miinimum sotsmaksu kohustust. Ravikindlustuse säilitamine on hoopis teine teema ja selleks peab VÕS lepinguga töötajale MAKSMA iga kuu vähemalt 540 eurot (sel aastal), et miinimum sotsmaks tuleks täis.
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal - 13.10.2020 09:32 Mulle tundus, et küsijat vaid ravikindlustuse säilimine huvitaski, ei muu.
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal - 17.10.2020 12:40 Kas mitte oluline ei ole see, et kalendrikuu eest oleks arvestatud töötasu või puhkusetasu vähemalt 540 eurot kokku, ja seda teil, Annemari, ju ka on tehtud, nii augusti kui septembri eest, nii et kõik on korras.
Re:kuidas pean täitma palgadeklari peal - 17.10.2020 23:12 kui nüüd maksuamet mulle helistab ja küsib et miks töötajal ei ole septembri eest sotsiaalmaks miinimummmääras, mis ma siis vastan?
--------------------------------
Noh, tavaliselt MA ei helista, sest selliseid juhte on väga palju, mil SM ei tule tasuda kuumääralt.
Kui see helistamise-ime peaks juhtuma, siis viitad lihtsalt määrusele:
https://www.riigiteataja.ee/akt/122032013001
§ 4 (2).

Postita uus teema: "Finantsarvestuse ĂĽldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kőik tagid
Sőnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata