HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
maskid kulusse? - 23.09.2020 16:33 Tere,
kas olete aru saanud, kas desovahendid ja töötajate maskid võib ikka maksuvabalt kulusse kanda? Ja km?
Re:maskid kulusse? - 24.09.2020 07:19 mis hull küsimus!!!!!!!
kuidas sa üleüldse kahtled?
kas teil firmas polegi töökaitse ja töökorralduse reegleid? kas teie firmas polegi siis otsustajat?
Re:maskid kulusse? - 24.09.2020 11:46 Ära nüüd ärritu, töökaitse reeglid ja riskianalüüs tehtud enne maailma muutumist, seal ei näe ju keegi mingeid maske ette tööandja poolt, kui just töö iseloom ise ei nõua, onju. Igaks juhuks ikka küsin, pole ju keelatud
Re:maskid kulusse? - 24.09.2020 18:32 Mina kannan näomaski nii poes kui ka bussis. See on tänapäeva normaalsus ja enesekaitseks hädavajalik.
Kui firmas on vaja osta maske siis tuleb seda teha ja ettevõtluses vajalike kulutuse üle otsustab alati juhatus.
Re:maskid kulusse? - 25.09.2020 10:29 Igasugused desovahendid ja töötajatele töö tegemise kaitseks ostetud tarbed on olnud ja on ka nüüd otsene ettevõtluse kulu.
Seepärast on küsimuse tõstatamine täiesti ajuvaba (mingi bürokraadi poolt).
Töökorralduse eeskirjades ei peagi olema märgitud sitapaberid kui hügieeni tarbed.
Re:maskid kulusse? - 30.09.2020 13:50 Aga maskid ja desovahendid klientide tarbeks, mida nähakse ette, et nende eest klientidelt tasu ei võeta. Kas ettevõtluse kulu või vastuvõtu-esinduskulud?
Re:maskid kulusse? - 30.09.2020 18:54 elly kirjutas:
Aga maskid ja desovahendid klientide tarbeks, mida nähakse ette, et nende eest klientidelt tasu ei võeta. Kas ettevõtluse kulu või vastuvõtu-esinduskulud?

Vastuvõtukulude kohta tuleb eraldi arvestust pidada seetõttu, et üle teatud piirmäära kuuluvad need maksustamisele. Tulumaksuseaduse järgi on vastuvõtukulud kulutused külaliste või koostööpartnerite toitlustamisele, majutamisele, transpordile või meelelahutusele. Millise alla neist neljast sa maskid ja desovahendid paigutaksid?
Re:maskid kulusse? - 30.09.2020 21:20 lolliks olete läinud vä?
loomulikult ettevõtluse tarbeks... kliendid on ka osa äritegevusest
Re:maskid kulusse? - 16.10.2020 15:09 Aga kuidas suhtuda koroonatesti tegemisse, kui tööandja ei taha töötajat testimata tööle lubada? Kas testimine võiks olla maksuvaba ettevõtluskulu?
Re:maskid kulusse? - 16.10.2020 16:46 Mida see tööandja mõttetu testimisega saavutada tahab? Seda enam, et suur osa testidest on nii valepositiivsed kui ka valenegatiivsed. Ostku pigem kõikidele maskid ja visiirid, mida saab otse kuluks kanda. Vajadusel võib osta maskid ka klientide jaoks.
Kui Saaremaal see "pidu" lahti läks, siis sealne tuttav abielupaar põdes selliselt, et naine pidi kopsud kerest välja köhima ja nii mitu kuud järjest, kuid koroonaproov näitas tal negatiivset, ka kordusproov. Samas kõrval ta mees, kel oli paar päeva vaid kõri valus, sai positiivse koroonaproovi, üks ja sama pere, ninapidi koos. Kõik siin ilmas on suhteline, positiivne proov ei näita suurt midagi. Terve ilm on igasuguseid viiruseid ja baktereid täis, kellele hakkab külge, kellele mitte, nagu muudki pahad haigused.
Re:maskid kulusse? - 18.10.2020 00:27 Sirle: kui nüüd välja jätta isiklikud kogemused testimisega ja muud emotsioonid ning pöörata tähelepanu vaid maksustamisele, siis võiks Ella oma küsimusele vastuse saada ehk sellelt lehelt:
https://www.emta.ee/et/ariklient/tulud-kulud-kaive-kasum/erisoodustus/tootervishoid
Seda annab tõlgendada üht, teist ja kolmandatki moodi. Märksõna on põhjendamine.
Valitsus on praegu lubanud nt välislähetustest saabujatele karantiini/isolatsiooni asendada testimisega, väga paljud asutused testivad kõiki oma töötajaid perioodiliselt juba kevadest saadik - ma ei kujuta ette, et kõiki neid kulusid peetaks ettevõtlusega mitteseotuteks.
Ehk jah, kui ettevõte testiks kaugtööd tegevaid isikuid, kes kontoris ei käi ja klientidega kokku ei puutu, siis oleks see mitteseotud kulu.
Aga otsese klienditeenindaja või suures kollektiivis avatud kontoris töötava inimese test peaks siiski praegu olema töötervishoiu nõuetega seotud.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata