HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĂĽsitlus | Foorum
 
Autor Sőnum
emta leht täna - 21.09.2020 10:03 Nii armas - jälle ei tööta.
Re:emta leht täna - 21.09.2020 10:32 Mul on tõsimeeli tekkinud küsimus, kas see inimene, kes tegeleb maksuametis kodulehe hooldustööde ja uuenduste planeerimisega, on sadistigeeniga või muidu eriliselt pahatahtlik inimene. Sest see tundub juba täiesti sihipärase tegevusena.
Re:emta leht täna - 21.09.2020 10:58 Tundub tõesti - kas 10 või 20 - ilusad numbrid ju mõlemad. Aga kallid raamatupidajad - mina olen sellel teemal meili eelnevatel kordadel neile juba saatnud. Kui me probleemidest teada ei anna siis asjad ei muutu.
Re:emta leht täna - 21.09.2020 11:06 Jah, muidugi võib meili saata. AGA maksuamet siiski võiks ise ka teada, millal nad meie käest deklaratsioone ootavad. No nii ajuvaba lihtsalt see asi.
Re:emta leht täna - 21.09.2020 11:19 loomulikult on kõige mõistlikum planeerida hooldustööd täpselt sellele päevale, kui on deklaratsioonide esitamise tähtaeg. See annab ju ilusa võimaluse kohe trahve välja kirjutada, aruannete mitteõigeaegse esitamise eest. See maksuametit loomulikult ei huvita, et deklaratsiooni POLE VÕIMALIK esitada. On esitamata, trahv selga.
Re:emta leht täna - 21.09.2020 11:26 Kusjuures ma olen täiesti võimeline neist uskuma seda, et nad päriselt teevadki meelega. A la, et las need raamatupidajad kirjutavad ja õiendavad kui tahavad, aga parem õppigu ära, et pole vaja deklaratsioonide esitamist viimasele päevale jätta. Või umbes nii :D
Re:emta leht täna - 21.09.2020 11:42
Re:emta leht täna - 21.09.2020 12:56 aga miks peaks deklari esitama just täna...
esita siis homme!

need kes esitada soovivad, need teevad kindlasti seda varem, ...
või kellel on jummalast ükskõik millal esitavad..
Re:emta leht täna - 21.09.2020 14:05 tohohh tillai
miks te maksuametit niimoodi kirute!!!

olete tõesti sellised maksufriigid et muidu magada ei saa kui maksuametit unes ei näe

mul täitsa savi
Re:emta leht täna - 21.09.2020 14:27 Tore, kui teil sellest midagi ei sõltu, elu kohe lihtsam. Meil on näiteks väga oluline, et deklaratsioon ei hilineks ühtegi päeva, vastasel juhul lendame kohe tollikäibemaksu arvestamise nimekirjast välja ja see on juba väga halb asi. Aga paraku tihti ei ole võimalik ka varem ära esitada. Jah, teeb tõesti nõutuks ja vihaseks, kui siis õigel päeval ei pääse löögile.
Re:emta leht täna - 21.09.2020 14:46 mul kõik korras. terve päeva sisestan deklareid.
mingi 15 juba tehtud. ei ole kordagi andnud veateadet
Re:emta leht täna - 21.09.2020 14:49 12.30 said uuesti tööle.
Re:emta leht täna - 21.09.2020 15:39 täitsa uskumatu et üks inimene sisestab 15 ettevõtte deklareid - isiklikult ???
kas siis sinu kliendid sellist asja lubavad?
Re:emta leht täna - 21.09.2020 15:41 mida peaks mu kliendid lubama? kui need ei saanud oma dokumente õigeks ajaks tuua, siis jääb sisestamine tänase päeva peale. täna ju tähtaeg ka nagunii. mis tähendab isiklikult sisestan? muidugi. ise teen raamatupidamise ja ise sisestan maksaumetisse. ettevõtetele saadan ainult mailiga info kui palju vaja maksta.
Re:emta leht täna - 22.09.2020 08:19 kui sa täna saadad ettevõtetele info mida sisestasid KMD-le, siis kuidas ettevõtte juhatus seda infot saab üleüldse kontrollida ja kinnitada deklari?
ei ole ju normaalne et ütled KUI PALJU VAJA MAKSTA.... sina määrad ja nemad muudkui maksavad... uskumatu mis toimub!
Re:emta leht täna - 22.09.2020 11:19 Pole kuulnudki, et juhatused deklaratsioone üle kontrollivad. Kuidas see veel käima peaks? Kogemust raamatupidajana ikka pikalt ja väga erinevates firmades, aga sellist asja kuulen esimest korda.
Re:emta leht täna - 22.09.2020 11:59 Kui sa teed raamatupidamisteenust teisele firmale käsunduslepingu alusel, siis on ülimalt loomulik, et käibedeklaratsioonidele kantavad arvud esitad eelkõige firma juhtkonnale üle vaatamiseks (vajadusel ka kontrollimiseks) ja aktsepti küsimiseks.
Kui juhatus on kinnitanud, siis saab ka deklaratsiooni esitada maksuameti veebis, kas raamatupidaja poolt kui tal selleks volitus olemas, või siis esitab firma esindusõiguslik isik oma allkirjaga.
Deklaratsioon on ikka kohustuste võtmine riigi ees.
Re:emta leht täna - 22.09.2020 15:41
kui sa täna saadad ettevõtetele info mida sisestasid KMD-le, siis kuidas ettevõtte juhatus seda infot saab üleüldse kontrollida ja kinnitada deklari?

On ka ettevõtjaid, kes usaldavad raamatupidajaid ja nende professionaalsust, samuti on firmasid, mida ei juhi raamatupidajad läbi juhatuse liikme või direktori.
Mismoodi te juhatuse tööd ette kujutate? Et kontrollib kõike ja kõiki, alustab esmaspäeva hommikul koristajast ja lõpetab reedel raamatupidajaga, et kas kõik on ikka õigesti tehtud?
Seda nimetataksegi vastutuseks ja professionaalsuseks. Nõus, et mõnel raamatupidajal napib esimest või teist ning sageli ka mõlemat.
Re:emta leht täna - 23.09.2020 09:30 Kõik on suhteline. Ise ei ole sattunud sellistesse ettevõtetesse, kus keegi peaks mu tööd üle kontrollima, audit on teine teema. Teen deklarid ära, ise teen erandita kõik ülekanded ja elu läheb edasi. Juhile annan teada millised suuremad väljaminekud millal minemas, et tal oleks ülevaade. Tema tegeleb oma asjadega, igal oma töö. Usaldust ei tohi kuritarvitada, nii lihtne see ongi.
Maksuamet peaks 10. ja 20. kuupäeva ning nende eelse aja oma programmid töökorras hoima, seekordne polnud esimest korda.
Ise vihastusin Maksuameti töökorralduse peale tõsiselt 2015. a. märtsi algul. Seadust muudeti aasta algul, ma isegi ei mäleta enam mida just. Jaanuari palk maksti veebruaris ja vaja kuni 10.03.2015 deklareerida. Mis see veebruari TSD oma lisadega siis teha, palk oli ju juba arvestatud ja ammu makstud, ka teiste TSD lisade andmed teada, ideaalis oli juba esimeseks kuupäevaks kõik valmis ja võinuksin TSD koheselt teha, kuid esitada ei saa. Maksuametis lihtsalt ei olnud vastavat vormi, tühi blank!!! 07.03 varahommikul pidin lennukile minema, piletid ammu ostetud, kuid Maksuamet polnud kahe kuu jooksul oma vormidega valmis saanud. Kõik palgaprogrammide tootjad ootasid samuti riigi taga, sh Merit. Arvestasin kõik palgad ja palgamaksud excelis välja, et maksta riigile vähemalt maksud ära (nende tegemata töö eest), kui õnneks 6. märtsi õhtuks, riigitööpäeva lõpuks, said nad oma asjadega valmis ning sealt edasi riburada ka teiste programmide tegijad, kes pidid seetõttu tööd tegema pärast normaalset tööaega.
Täiesti saan aru neist raamatupidamisfirmadest, kel vaja hulgi deklareid teha ja riigi poolt selline apsakas. Ega´s deklarite tegemine ole ainus töö, et muu töö vahelt aina passi kas saad e-maksuametisse sisse või mitte.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse ĂĽldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kőik tagid
Sőnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata