HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Juhatuse liige, õpingud, t...
 
Autor Sõnum
Juhatuse liige, õpingud, tööriided - 17.09.2020 16:03 Küsin, kuidas on kõige mõistlikum teha - juhatuse liige õpib koolis statsionaarses õppes (sama eriala / valdkond, mis on tema firma tegevusalaks) ja on igal nädalal töölt eemal teatud päevadel seoses õpingutega. Kuna ta tööl olles täidaks erinevaid tööülesandeid (väike firma, kus üks inimene on n-ö mitme koha peal), peaks vist sõlmima töölepingu. Juhatuse liikme lepingu sõlmimine poleks vist õige? Kas sellisel juhul peaks sõlmima lepingu osalise koormusega töö tegemiseks, sest igal päeval juhatuse liige tööl ei ole (õpib koolis), nt. koormus 0,7? Ja kui tasu oleks alla miinimumsumma (alla 584 eur), kuna ta ei tööta kõikidel päevadel, kas siis on sots.maksu miinimum kohustus 540 eur pealt 178.20 eur või arvutatakse proportsiooni kui ei ole täiskohaga? Ja kui kooli praktikumis on vaja tööriideid, kas sel juhul kui tööriiete arve esitatakse firmale, on osa (teatud %) tööriiete kulust erisoodustus (see tööriiete hinnanguline osaline summa, mida proportsionaalselt arvestaks koolis toimuva praktika jaoks) ? Neid tööriideid ta kasutaks oma ettevõttes nendel päevadel kui ta on tööl (ei ole koolis). Olen tänulik heade mõtete eest
Re:Juhatuse liige, õpingud, tööriided - 17.09.2020 16:39 Sul jäi defineerimata sõna "mõistlik" ehk siis mida see sõna sinu jaoks tähendab.
Minu arvates oleks mõistlik palgata raamatupidaja või maksta natuke konsultatsioonide eest. Tasuta asjadega on nagu igal pool mujal - kellegi kantud särk ei pruugi sulle sobida.
Re:Juhatuse liige, õpingud, tööriided - 17.09.2020 21:27 Mina vastan vaid mõnele küsimusele.
Kui sa tutvud seadusega, siis saad teada, et miinimumsotsiaalmaksu ei pea tööandja arvestama kui töötaja on õpilane, üliõpilane jm. erandid. Sellest lähtuvalt sobib nii tööleping kui ka käsundusleping.
Tööriided on töö tegemiseks vajalikud riideesemed,jalatsid jms ja pole tähtis mitu tundi ta tööd teeb.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata