HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum Tootmisfirma raamatupidamine
 
Autor Sõnum
Tootmisfirma raamatupidamine - 14.07.2020 14:47 Kas keegi oskab juhatada mƵnd asjalikku Ƶpikut vƵi Ƶppematerjali vƵi nƤidist vƵi raamatupidamise sise-eeskirja vmt, kust saab aimu tootmisfirma raamatupidamisest? Pole kunagi teinud ja loll kui lauajalg. Mismoodi ma selle valmistoodangu arvele vƵtan, mis lausendiga? D valmistoodang, K ?
Re:Tootmisfirma raamatupidamine - 14.07.2020 17:19 https://www.mrpeasy.com/et/

NOOM tootmise variant
Re:Tootmisfirma raamatupidamine - 14.07.2020 18:52 Intellisoft OƜ programmil Profit on tootmise moodul olemas, laadi demo ja katseta.
Re:Tootmisfirma raamatupidamine - 16.07.2020 17:10 Palun, Ƥkki on siin siiski keegi, kes asja sisuliselt ka oskab, mitte vaid programmi peale ei looda?

Kas D valmistoodang K kulude vƤhenemine (st vƤhendan tootmise palgakulu, amordikulu ja materjalikulu) vƵi

D valmistoodang K varude jƤƤkide muutus (tulukonto, mul pole sellist vaikimisi kontoplaanis) ja summaks on tootmise palgakulu, amordikulu, materjalikulu, aga kulusid ei vƤhenda.
Re:Tootmisfirma raamatupidamine - 16.07.2020 21:08 TavapƤraselt sisaldab ka kƵige lĆ¼hem raamatupidamise algkursus tootmise Ć¼lesannete lahendamist.
Re:Tootmisfirma raamatupidamine - 17.07.2020 02:01 No pagan kĆ¼ll, koolis tehti Ć¼lesandeid ainult kasumiaruande skeemiga nr 2, aga mul on 1 ja ma tƵesti ei oska.
Re:Tootmisfirma raamatupidamine - 17.07.2020 07:48 Koolis peaks Ƶpetatama veelgi rohkem, kui lĆ¼hikursustel, mitte vastupidi, aga ok, mis me sind ikka kiusame. Kulusid ei vƤhenda, kasutad kontot Valmis-ja lƵpetamata toodangu jƤƤkide muutus. Lisaks tuleks toodangu hinda jagada ka tootmishoone rent ja kommunaalkulud.
Re:Tootmisfirma raamatupidamine - 17.07.2020 08:45 [b]tootja kirjutas:
Kas keegi oskab juhatada mƵnd asjalikku Ƶpikut vƵi Ƶppematerjali vƵi nƤidist vƵi raamatupidamise sise-eeskirja vmt, kust saab aimu tootmisfirma raamatupidamisest? Pole kunagi teinud ja loll kui lauajalg. Mismoodi ma selle valmistoodangu arvele vƵtan, mis lausendiga? D valmistoodang, K ?

Pane Google otsingusse tootmisettevƵtte raamatupidamine ja saad kuhjaga vastuseid ja koolituste pakkumisi.
Eestis vƵib mƵlemat kasumiaruande skeemi kasutada, kuid paljudes riikides tootmisettevƵtte puhul on kohustuseks vaid skeem 2.
Skeem 1 puhul peab olema eraldi kuluarvestus. Jooksvalt kannad kƵik materjalid, palgad jmt kuluks ja neile kasumiridadele need summad sellistena jƤƤvadki. Paralleelselt toimub kuluarvestus valmis- ja lƵpetamata toodangu osas. Saab kuu lƤbi, siis teed vaid Ć¼he finantskande D valmistoodang vƵi lƵpetamata toodang ja K valmistoodangu vƵi lƵpetamata toodangu jƤƤkide muutus. Bilansi varudesse peab jƤƤma Ƶige summa kuu lƵpu kuupƤevaga, kasumiaruandesse edaspidi tuleb siis juurde aruandekuu ja eelmise kuu lƵpu toodangu (varude) muutumise vahe. Kui bilansis varud suurenevad, siis selle vƵrra kasumiaruandes suureneb ka valmistoodangu jƤƤkide muutuse summa (ja Ć¼htlasi ka kasum). [/b]

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata