HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Põhikirja muutmine - 12.06.2019 23:53 Kas KÜ põhikirja punkti muudatust vastavalt üldkoosoleku otsusele saab e-rikis üles laadida. Kas seda saab vormistada ka notari juures koos juhatuse liikmete muutmisega. Kui palju see maksab?
Re:Põhikirja muutmine - 14.06.2019 07:28 Kui otsustatakse muuta põhikirja, siis tuleb üles laadida ka uus põhikiri, notari juures saab ka vormistada, hinda pead küsima notaribüroost.
Re:Põhikirja muutmine - 14.06.2019 09:45 Kas muuta põhikirjas kasvõi üks sõna või üks lause, tuleb ikkagi terve põhikiri ühes tükis ümber trükkida. Põhikirja muutmise otsus peab olema kü üldkoosoleku protokollis kirjas.
Kuna teil juba on kü põhikiri olemas, siis kõigepealt tuleb sealt lugeda mis tingimustel saab põhikirja muuta. Vanemates põhikirjades oli kirjas, et põhikirja muutmiseks on vajalik üle poolte ühistu liikmete nõusolekust. Kui vana põhkirja tingimustest pole kinni peetud, siis äriregister ei võta uut põhikirja muudatust vastu. Sama juhatuse liikmete valmisega.
Kui juba põhikirja muuta, siis uut kü seadust järgides:
Korteriomandi- ja korteriühistuseadus
https://www.riigiteataja.ee/akt/109052017015

KÜ üldkoosoleku kohustuslikuks lisaks on osavõtjate nimekiri. Kõige lihtsam on teha tabel, kus korteri nr., kü liikme nimi, korteri pinna suurus ja taga osavõtja või volitatu allkiri. Korteri pinna suurus on vajalik suuremate remonditööde puhul, kus seadus seda nõuab.
E-kinnistusraamatust saab registris olev juhatuse liige tasuta maja korteriomanike nimekirja ja registris oleva korteri pinna suuruse
https://uuskinnistusraamat.rik.ee/detailparing/Avaleht.aspx

Notar ise ei tee muud kui kinnitab vaid uue juhatuse liikme allkirja ning võib saata dokumendid registrile. Mõni aasta tagasi maksis notari kinnitus 7 eurot, praegu ei tea.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata