HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum Seotud isiku (juriidilise) ...
 
Autor Sõnum
Seotud isiku (juriidilise) laenu % - 21.05.2019 11:19 Ɯks OƜ on andnud laenu teisele seotud isikuga OƜ-le. Seda juba 2009. aastal . NĆ¼Ć¼d avaneb vƵimalus see laen tagasi maksta.

KĆ¼simus. Mis %-ga tuleb intresse arvutada?

TM seaduses erisoodustuse kohta -
-
[6) laenu andmine turutingimustest madalama intressimƤƤraga, vƤlja arvatud, kui intress selle maksmise hetkel on vƤhemalt kahekordne vƵlaƵigusseaduse Ā§ 94 lƵike 2 kohaselt viimati avaldatud intressimƤƤr;

vƤga keeruline lause, ei saa aru.

Euroopa Keskpanga lehel pƵhirefinantseerimisoperatsioonidele kohaldatav intressimƤƤr 01.01.2019 seisuga 0,00%
Re:Seotud isiku (juriidilise) laenu % - 21.05.2019 11:42 OsaĆ¼hingute vaheliste tehingute puhul, isegi kui need oĆ¼-d on omavahel seotud, ei saa kunagi tekkida erisoodustust. Seotud isikute vahel peavad tehingud olema tehtud turutingimustes. Mina olen kasutanud Eesti Panga kodulehel avaldatud statistikaandmeid keskmise laenuintressi kohta ja probleeme pole tekkinud.
http://statistika.eestipank.ee/#/et/p/FINANTSSEKTOR/147/979
Re:Seotud isiku (juriidilise) laenu % - 22.05.2019 12:21 Tabelis on siis iga kuu kohta erinev %. See % tƤhendab, et Ć¼he kuu oma? Kas tuleb hakata iga kuu kohta eraldi arvestama, Ć¼le 10 aasta. See on meeletu tƶƶ ja summa tuleb vƤga -vƤga suur. VƵi leidub mingit exceli tabelit laenu % arvutamiseks?
Re:Seotud isiku (juriidilise) laenu % - 22.05.2019 12:47 See on ikka aasta intress, mis lihtsalt kuude lƵikes on erinev. Tabeli saab valitud perioodi lƵikesexceli failina alla laadida, protsendid valemiga kokku liita ja aasta keskmine vƤlja arvutada.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata