HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
dropshiping - 13.11.2018 16:38 Eesti ette vƵtte e-poe kaudu ostetakse Hiina kaupa. Kaup liigub Hiinast otse tarbijani. E poe pidaja kƤest kaup lƤbi ei kƤi. Tema aga esitab lƵpptarbijale arve, tema poe kaudu kƤib tellimine. Ta ju peab arvele ka kƤibemaksu lisama? Samas kaupa ta ju riiki sisse ei tolli ja kƤibemaksu ei maksa? VƵi ikkagi peab maksma kuigi kaup tema kƤtte ei tulegi?

On keegi kokku puutunud dropshippinguga?
Re:dropshiping - 13.11.2018 20:04 Ha-haa, raamatupidaja jaoks on see Ć¼ks TOHUTU jama, eriti kui ettevƵtjad ise (erinevate riikide!) seadustest suuremat ei taipa. Huvitav, kas probleeme tuleb lahendada Hiina (kui tarnija) vƵi P-Koera (kui ostja/tarbija) tarbijakaitses/kohtus
Re:dropshiping - 13.11.2018 20:06 link ka https://pilvebyroo.ee/dropshipping/
- 14.11.2018 08:09 . , , . . - . . .
:
Re: - 14.11.2018 10:14 Seda PilvebĆ¼roo linki ma vaatasin juba, aga kƤibemaksu kohta selgust ei saanud...

E poe ostjad hakkavad olema pƵhiliselt Eesti inimesed. Kui kaup jƵuab nendeni ja see Ć¼letab teatud summa, siis peavad nad ju ise postipaki tollima ja vajadusel kƤibemaksu maksma?

Kui kajastada kauba liikumist nii et e poe pidaja on vaid vahendaja, kaup ei saa tema omaks, siis kas tema maksab kƤibemaksu vaid vahendamise pealt ?(kƤibemaksukohuslaseks hakkab algusest peale) vƵi ei pea Ć¼ldse maksma, sest paki saaja ju maksab.....
Re: dropshiping - 14.11.2018 11:27 Maksuameti lehelt
https://www.emta.ee/et/ariklient/tulu-kulu-kaive-kasum/kaibemaksuseaduse-selgitused/kaupade-maksusta mine

VƵib-olla leiab sellest pikast ja pƵhjalikust oopusest vajaliku teabe kƤtte.
Re: dropshiping - 14.11.2018 17:02 Lihtsalt uudishimust, et mis selline kaup kĆ¼ll on mida Ć¼le maailma tuntud Hiina e-poed juba ei mĆ¼Ć¼ ja seda vƤga odavalt? Ma saaks asjast aru kui kaup oleks juba Eestis, et saan kiiremini kƤtte, siis ehk riskiks tundmatust kohast osta.
Re: dropshiping - 14.11.2018 17:49
poe pidaja kƤest kaup lƤbi ei kƤi. Tema aga esitab lƵpptarbijale arve, tema poe kaudu kƤib tellimine. ... E poe ostjad hakkavad olema pƵhiliselt Eesti inimesed. Kui kaup jƵuab nendeni ja see Ć¼letab teatud summa, siis peavad nad ju ise postipaki tollima ja vajadusel kƤibemaksu maksma?

Minu jaoks on loogika siin Ƥris lĆ¼nklik - Esialgu esitab e-pood lƵpptarbijale arve ja siis jƤrsku e-poe kaudu tellitakse, aga ei tasuta? LƵpptarbija tasub otse kauba saamisel? VƵi siiski tasub tarbija e-poest tellides?
Re: dropshiping - 20.11.2018 17:23 Tarbija tellib eesti ettevƵtte e-poe kaudu kauba. Eesti ettevƵte esitab talle ka arve, mille ta tasub. Siis tellib e- poe pidaja kauba Hiinast ja maksab neile kauba eest , aga kaup lƤheb otse Hiinast tellija kƤtte.

Umbes nii selgitasid selle Eesti e poe omanikud ja uurisid raamatupidamisteenuse kohta. MƵtlesin et kui tegema hakata, siis kuidas on sellise Ƥri korral kƤibemaksuga? Nad pidid kohe hakkama kƤibemaksukohuslasteks
Re: dropshiping - 21.11.2018 15:05 Mingite tibinate kaltsuƤri superidee? EAS ka ikka pappi viskab?
Re: dropshiping - 22.11.2018 14:55 Kaisa kirjutas:
Tarbija tellib eesti ettevƵtte e-poe kaudu kauba. Eesti ettevƵte esitab talle ka arve, mille ta tasub. Siis tellib e- poe pidaja kauba Hiinast ja maksab neile kauba eest , aga kaup lƤheb otse Hiinast tellija kƤtte.


Mul ka tekkis kĆ¼simus, et kas tƵesti selline Ƥri on eluvƵimeline?Miks peaksin mina tarbijana tellima eesti e-poest ja maksma kauba hinna+vahendustasu vms., kui mul on vƵimalus sama kaup tellida hiiinast otse ILMA vahendustasuta. Ooteaeg ja riskid (saada vale kaup vƵi kaupa Ć¼ldse mitte saada) on ju tƤpselt samad, mis otse tellides. Mille eest siis peaks maksma vahendustasu eesti firmale? Vabanduseks pole ka see, et klient ehk ei oska keelt vms. On ju olemas vƤga palju nn.koostellimisgruppe, kus ka ei ole mingit vahendustasu. Aga mine tea, Ƥkki ongi selliseid, kes tahavad tasuta saada oleva teenuse eest maksta :D
Re: dropshiping - 22.11.2018 18:28 Kuidas sellisele asjale hinnapakkumist tehakse? Pole ju aimugi palju tƶƶd saab olema, millised need erinevate hiinlaste arved saavad olema, kas sealt firma nimegi vƤlja saab lugeda ja meie tƤhtedega programmi sisestada jne.
Re: dropshiping - 05.12.2018 09:46 Nigeeria kirjadele vast enam ei vastata ega oodata sealt miljonilisi pƤrandusi, kuid hiinlaste Aliexpressist tellimisi tehakse ikka veel lƤbi vahendajate. TV3 saates "Sotid selgeks" paljastus Ć¼ks "tegijaist", kellelt petta saanuid Ć¼le 100 tellija, ei kaupa ega tagastata ka raha. Eesti seadused on kah imelikud. Iga selle kelmiga seotud kaebust politseile kƤsitletakse Ć¼ksikjuhtumina, mitte koondina. JƤƤb Ć¼he kannatanu summa alla 200, mida enamus tellimustest ka oli, alustatakse kƵigi puhul eraldi vaid vƤƤrteomenetlust. LƤheb Ć¼he pettasaanu summa Ć¼le 200, alustatakse kriminaalmenetlust.

https://televeeb.ohtuleht.ee/909960/sotid-selgeks-paljastas-facebooki-kelmuse-muuja-eitab-klientide- petmist
Re: dropshiping - 17.12.2018 13:15 krooooks kirjutas:
Kuidas sellisele asjale hinnapakkumist tehakse? Pole ju aimugi palju tƶƶd saab olema, millised need erinevate hiinlaste arved saavad olema, kas sealt firma nimegi vƤlja saab lugeda ja meie tƤhtedega programmi sisestada jne.


tunnitasu alusel.
Re: dropshiping - 17.12.2018 15:25 Kas nii lolli klienti enam on ka kes tellib teenuse ajatasuga?
Re: dropshiping - 20.12.2018 20:26 mul on enamus kliente ajatasuga. miks nad lollid peaksid olema?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata