HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Töötaja töötasu, maksud...
 
Autor Sõnum
Töötaja töötasu, maksud Soome, arvestus? - 20.09.2018 23:05 Tere. Palun abi arvestusel. Kui Eesti firma maksab töötajale töötasu, kes töötab Soomes ning maksud lähevad kõik Soome maksuametile, siis milline näeb välja arvestus raamatupidamises Eestis? Kas peab näitama need palgad ära ka TSD-s? Tänud abi eest ette.
Re:Töötaja töötasu, maksud Soome, arvestus? - 24.09.2018 08:10 Eesti Maksuametile deklareeritakse need maksud, mis makstakse Eestis. See mida sa mujal maksad neid ei huvita
Töötasu ja avnss - 01.10.2018 15:25 Tere. Töötajale maksti augustikuu töötasu välja 02.09 (nt. summas 500). Hiljem soovis töötaja saada septembri kuu töötasust ettemaksu, ehk siis avanssi. Tööandja maksis avansi välja 23.09 (nt.summas 300). Kas 10 oktoobriks tehtaval TSD-l kajastan palga+avanssi ja arvestan mõlemalt summalt eraldi maksud ? Või võtan siiski arvesse kogu väljamakstud summa septembri kuus?
Tänud abi eest ette
Re:Töötasu ja avnss - 01.10.2018 15:56 Kui need töötasud on Eestis makstud, siis maksuarvestus käib kalendrikuus tegelikult makstud summade järgi kokku, st liidad kõik septembri väljamaksed kokku ja arvestad maksuvaba, tulumaksu jne kogusummalt, TSD-l kõik ühel real kokku mõlemad väljamaksed.
"Tänu" segasele maksuvaba tuluosa arvestusele võib mitme väljamakse puhul muutuda maksuvaba osa arvestus kuu kohta kokku, sellest tingituna võib ühes kuus teise väljamakse puhul olla ka tulumaks teise väljamakse korral suurem kui 20%.
Re:Töötasu ja avnss - 02.10.2018 23:35 Minul oli situatsioon, kus töötajad olid üle poole aasta soomes töötanud ja soovisid, et kõik maksud hakkaksid minema Soome riigile. Eesti ettevõte, kuid käive Soomes. Kahjuks piiriülesed toimingud võõrad ja loobusin sellest tööotsast. Lahendati hiljem nii, et töötajad jooksid üle Soome tööandja juurde ning tekkis nende jaoks rahuldav olukord, kus ka sotsiaalmaks maksti Soome. Eesti ettevõtja vist ise ka ei osanud asja korraldada, võttis uued töötajad ning kuulda oli, et needki lasid jalga. Ei tea miks nad kõik oma makse soome maksta soovivad

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata