HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Töölepingu ülesütlmine!
 
Autor Sõnum
Töölepingu ülesütlmine! - 04.08.2018 16:08 Tööleping öeldi üles katseaja viimasel päeval ja siis lõppes tööleping 15 kalendripäeva
hiljem kui katseaja lõpp.Põhjuseks toodi oskuste mittearenemine nõutud tasemele.

Küsimus on selles, et kas ka sellisel juhul oleks tööandja pidanud pakkuma teist tööd firmas või korraldama mingit väljaõpet lisana?
Seda ei pakutud ega tehtud.
Re:Töölepingu ülesütlmine! - 04.08.2018 16:18 Ja veel, selle nelja kuu jooksul ei esitatud töötajale mitte kellegi poolt mitte mingeid pretensioone ega märkusi. Ei suuliselt ega kirjalikult.
Selles osas ongi imelik, et kõik tundus olevat ok ja järsku viimasel katseaja päeval oli kõik jama järsku.
Re:Töölepingu ülesütlmine! - 05.08.2018 20:29 kõik on seaduslik ja järelikult on juhatusel muud plaanid, millest töötaja ei pea teadma
Re:Töölepingu ülesütlmine! - 06.08.2018 13:05 Tegelikult päris nii see ka ei ole, et tööandja võib lihtsalt ennem olla vait ja siis viimasel päeval lajatada. Sellisel põhimõttel on mindud töövaidlusse ja seal ka võidetud, kuna tööandjal pole ette näidata ühtegi vettpidavat tõendit selle kohta, et inimene ei vasta nõuetele.
Kindlasti ei põhjendata seda ainult ühe lausega, juba see näitab, et asi pole korrektne.
Seaduslik see võib olla. Selleks soovitatakse ka kõikidele tööandjatele teha ikka väga konkreetsed paberid katseaja nõudmiste ja tegemiste kohta, et hiljem vältida kulukaid vaidlusi töökaitses.
Re:Töölepingu ülesütlmine! - 06.08.2018 21:31 Kuna katseajal on sagei väiksem töötasu kui hiljemaks lubatud, siis nii kasutatakse töötajaid ära. Soovitan pöörduda töövaiduskomisjoni.
Re:Töölepingu ülesütlmine! - 07.08.2018 19:31 Ei ole mingit õiguslikku alust töövaidluse tekkimiseks.
Aga kui töötaja leiab, et tema töölepingu üles ütlemise alus ja põhjendused ei ole selgelt väljendatud, siis tuleks eelkõige esitada vastuväited tööandjale. Töövaidluskomisjoni pöördutakse eraõigusliku töövaidluse tekkimisel - töötaja pole ju vaidlustanud midagi. Menetluse algatamiseks töövaidluskomisjonis peab olema vaidlust tõendavad dokumendid.
Re:Töölepingu ülesütlmine! - 07.08.2018 21:51 Tööandja pole siiani vastanud ühelegi kirjale ega pöördumisele.

Rääkisime ka tööinspektsiooni juristiga, kellelt on kirjalik vastus olemas ja sellise teemaga on väga palju pöördutud sinna. Tööandja peab hakkama sellisel juhul tagantjärgi tõestama töötaja mittesobivust. Sellistel asjaoludel on saavutatud isegi
tööle ennistamine.

Katseajal peab töötaja saama väljaõpet ja tagasisidet, aga mitte vaikivat suud.

Aega pöördumiseks on 30 päeva.
Re:Töölepingu ülesütlmine! - 08.08.2018 08:26 anne kirjutas:

Katseajal peab töötaja saama väljaõpet ja tagasisidet, aga mitte vaikivat suud.

Kõik siin ilmas on suhteline. On töökohti, kuhu soovitakse tööle juba eelneva väljaõppe ja kogemustega töötajat, mitte ei õpetata teda välja kohapeal. Eesti inimene pole eriti aldis suhtlema ja kõike töötajaga läbi arutama. Võimalik, et katseaja viimase tunnini loodeti töötajast enamat, kuid on ka võimalik, et tegemist sellise ettevõttega, kes kasutabki vaid katseajaga töötajaid. Kui tegemist viimase juhtumiga, on mõttekas TI-sse pöörduda, vastasel juhul aga uus töökoht otsida.
Võimalik ka, et ei sobinud töökollektiivi. Päris tihti juhtub, et tööle võetakse tööoskuste pärast, kuid lahti lastakse isikuomaduste tõttu, mis ei haaku selle töökollektiivi või juhiga.
Enne TI-sse pöördumist mõtle läbi mida tahad. Kas oled täiesti veendunud, et sobisid sellele töökohale väga hästi ja oled oodatud tagasi sinna, kust töölt lahti lasti?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata