HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum Kasutusrent ja kindlustus
 
Autor Sõnum
Kasutusrent ja kindlustus - 13.07.2018 23:05 Tere. Segadus kasutusrendiga. Nimelt teatas firmaomanik, et auto on antud teise ettevƵttesse kasutusrendile. Kasutusrendi summa koosneb pƵhimaksest ja kindlustusest. Koostatud arve: kasutusrent (sisaldab pƵhimakset ja kindlustussummat) + kƤibemaks. See oleks ju loogiline arve?
See ei olevat Ƶige, sest kindlustussumma on maksuvaba? Kui kindlustus nƤidata maksuvabana (kas tavafirma vƵib seda Ć¼ldse teha?), siis peaks ju sisendkƤibemaksu osas proportsiooni kasutama? Kas olen Ƶigel teel? TƤnan kƵiki, kes viitsivad kaasa mƵelda.
Re:Kasutusrent ja kindlustus - 14.07.2018 14:12 Tuleks teha eraldi rendiarve. Kuna kindlustuse (oletan et rƤƤgid kaskokindlustusest) eest tasub rendileandja, siis rentnik peaks HƜVITAMA kindlustuse osamakse ja niimoodi seda ka nimetama, st. pole tegemist kƤibega ja pole mingit seost kƤibemaksumƤƤradega, rƤƤkimata mingist proportsioonist. Selle hĆ¼vitise nƵude saab mƤrkida ka rendiarvele.
Re:Kasutusrent ja kindlustus - 17.07.2018 11:21 Maksuvaba on see sellele, kes kindlustust osutab (vƵi vahendab), mitte sellele kes kulusid edasi mĆ¼Ć¼b.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata