HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Eraldised - 19.06.2018 23:29 Puhkuseresrv oli siiani bilansis Ć¼leval... summas 40 eurot. Majahoidja lahkus tƶƶlt ja uus inimene teeb tƶƶd kƤsunduslepinguga ja puhkust ei ole arvestatud. Kuidas teha kanne aastavahetuse seisuga?
Re:Eraldised - 20.06.2018 13:47 Kunagi moodustasid puhkusereservi, siis nĆ¼Ć¼d teed niiƶelda tagurpidi kande nii et bilansikonto nulli jƤƤb. VƤhendad nii vastavat bilasirida kui ka vastavaid ridu kasumiaruandes.
Re:Eraldised - 16.10.2020 22:50 Kas pole mitte raamatupidamislikult vale, et kui inventeeritakse puhkusekohustusi, vƵetakse need puhkusekohustuste reservi Ć¼les koos maksudega, kuid kui vormistatakse puhkus, siis palgaprogramm koostab rmp.kande selliselt, et maha lƤheb reservist vaid puhkusetasu, kuid mitte sotsiaal- ja tƶƶtuskindlustusmaksed? Minu jaoks see ei ole loogiline, palun Teie abi selgitamisel... Kas tƵesti on Ƶige selliselt rmp.kandeid teha?
Re:Eraldised - 17.10.2020 08:54 Siis tuleb programm niimoodi seadistada, et tekiks Ƶiged kanded.
See on kƤekirja kĆ¼simus, kas puhkusetasude arvestamisel muudetakse pidevalt reservi vƵi arvestatakse jooksvalt ja reservi korrigeeritakse perioodiliselt.
Kuna puhkusereserv ei sisalda kƵiki puhkuseid (inimene saab ka ette puhata puhkust, mida ta ei ole vƤlja teeninud), siis on Ƶiged mƵlemad variandid. SƵltub asjaoludest.
Re:Eraldised - 18.10.2020 19:04 Ma ei saanud nĆ¼Ć¼d pƤris lƵplikult aru, et kas puhkuse arvestamise rmp. kanne, kus reservist arvestatakse maha ainult puhkuseraha brutosumma, kuid mitte maksud, on
siis Ƶige vƵi mitte?
Kas siis juhul, kui puhkuse arvestamisel reservist maha arvata nii puhkuseraha summa kui ka tƶƶandja poolt makstavad maksud sellelt, vƵib maksude osa mingil mƤƤral moonutada pilti Ƶigest finantsseisust? Ometi ju reservi fikseerimisel kanti kuludesse nii puhkuseraha osa kui ka maksud sellelt, nii et miks ei peaks tohtima nĆ¼Ć¼d nende vƵrra reservi vƤhendada ja kulusid nende vƵrra vƤhem puutuda?
Re:Eraldised - 19.10.2020 12:18 To Tuisupea:
Kui sa mƤngid reserviga, siis pead sealt vƤhendama nii tasud kui maksud. Kui tahad moonutamata finantsseisu, siis maksad reservist puhkusetasud koos maksudega ja arvutad iga kuu lƵpus uue reservi ja korrigeerid vastavaks.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata