HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum tasaarveldus lõpparvega
 
Autor Sõnum
tasaarveldus lõpparvega - 25.05.2018 10:48 Arvutasin välja lõpparve (tööandja poolne kohustus töövõtja ees) ja töövõtja poolse etteteatamistähtajast mitte kinnipidamise hüvitise (töövõtja poolne kohustus tööandja ees). Kas teen õigesti, kui lõpparve väljamaksmisele kuuluvast summast (netost) lahutan maha kinnipeetava hüvitise brutosumma?
Re:tasaarveldus lõpparvega - 25.05.2018 12:37 Tasaarveldamiseks oleks vaja ära oodata tööandja nõude suurust sinu vastu.
Töölepingust tulenev nõue töötaja vastu on sisuliselt leppetrahv - võlaõiguslikult.
Re:tasaarveldus lõpparvega - 25.05.2018 12:39 Tasaarveldamiseks peab olema töötaja (töölepinguga ei ole töövõtjat) kirjalik nõusolek.
Re:tasaarveldus lõpparvega - 25.05.2018 12:48 Nõusolekut pole vaja kuna lepingulised osapooled on seaduse alusel võrdsed nõuete sissenõudmisel.
TLS § 100
(5) Kui tööandja või töötaja teatab ülesütlemisest ette vähem, kui on seaduses sätestatud või kollektiivlepingus kokku lepitud, on töötajal või tööandjal õigus saada hüvitist ulatuses, mida tal oleks olnud õigus saada etteteatamistähtaja järgimisel.
Re:tasaarveldus lõpparvega - 25.05.2018 14:55 to imari:
TLS-s on olemas ka selline paragrahv nagu §78. Tasaarvestamise erisus:

(1) Kohtuväliselt võib tööandja oma nõudeid töötaja töötasu nõudega tasaarvestada töötaja kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis antud nõusolekul, kui seaduses ei ole sätestatud teisiti.
(2) Enne tasaarvestuse õiguse tekkimist antud nõusolek on tühine, välja arvatud, kui tegemist on nõusolekuga töötaja poolt tööandja arvel tehtavate kulude kokkulepitud limiiti ületava summa tasaarvestamiseks.
(3) Tööandja võib käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud nõusolekuta töötaja töötasust kinni pidada töötajale makstud ettemakse, mille töötaja peab tööandjale tagastama, ja töölepingu lõppemisel tasu väljatöötamata põhipuhkuse eest.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata