HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
N1 ja erisoodustus - 14.02.2018 16:48 EttevƵttel on N1 kategooria auto. Autoga tehakse ka vahepeal erasƵite. Kas on olemas ka selline variant et leitakse omatarbe summa kilomeetripƵhiselt, tƶƶtaja maksab selle kinni, erisoodustust ei teki, kĆ¼ll aga maksab omatarbe pealt kƤibemaksu?

Minu meelest on ainult 2 variant kas turuhind (vastav auto rendihind) vƵi kW pƵhine erisoodustuse maksumus ja kas ka kaubiku puhul Ć¼ldse tohib tƶƶtaja erisoodustuse summa kinni maksta, et ei tekiks erisoodustust mida maksustada?
Leidsin Ć¼he ƄripƤeva artikli https://www.aripaev.ee/sisuturundus/2018/01/29/uus-ametiauto-maksustamise-kord-6-voimalust-auto-kasu tamiseks--kalkulaator?utm_source=sober
Re:N1 ja erisoodustus - 15.02.2018 07:34 Kui tƶƶtaja maksab sƵidud kinni, siis ei teki mingit omatarbe kƤibemaksu, sest tƶƶtajale esitatakse arve kƤibemaksuga.
Omatarve tekib ainult juhul kui vara antakse tasuta kasutada ja see vara ei ole sƵiduauto (M1).
Re:N1 ja erisoodustus - 15.02.2018 16:11 Aga kuidas leida hind mille alusel tƶƶtaja on sƵidud kinni maksab?

Artiklis on kirjas:EttevƵtte N1-kategooria sƵidukiga on lubatud ka erasƵidud JA tƶƶtaja maksab tekkiva erisoodustuse kinni. See on ettevƵttele ilmselt kƵige soodsam lahendus. Kui lisaks neljandas punktis toodud headele kĆ¼lgedele maksab tƶƶtaja ka tekkiva erisoodustuse kinni (erasƵitude lƤbisƵit X tegelik kilomeetri hind), ei pea ettevƵtte erisoodustuse pealt makse maksma.

Tegelik kilomeetri hind?
Artikli eelmises lƵigus on selgitus meie kogemusel on see tavaliselt vahemikus 15-30 senti kilomeetri kohta
Kui lugeda seadust ja mƤƤrusi, siis sellist varianti nagu ei ole

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata