HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum kuidas arvutada brutopalka
 
Autor Snum
kuidas arvutada brutopalka - 09.01.2018 13:35 töölepingusse kirjutatakse brutopalk.
töötaja ja tööandja on kokku leppinud et töötaja saab kätte iga töötatud tunni eest 5 eurot.

kuidas leian summa töölepingusse, sest töötaja töötab igal kuul erineva arvu tunde ja ühelgi kuul ilmselt ei tule normtunde.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 09.01.2018 14:27 Kui on tööleping siis peab olema kokku lepitud ka tööaeg.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 09.01.2018 16:45 aga tööaega on raske kindlaks määrata ette
Re:kuidas arvutada brutopalka - 09.01.2018 16:48 kuidas lahendada olukord. tööd tehakse niipalju tunde kui on vaja teha, aga kui palju täpselt, see selgub alles kuu jooksul. ja võib igal kuul olla erinevalt.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 09.01.2018 16:54 Teedki töölepingu tunnitasuga.
Bruto arvutamiseks võta keskmiseks töötundide arvuks 170. See ei anna absoluutselt õiget tulemust, aga on enam-vähem.
Edasi on kaks varianti - kas maksad töölepingu järgset brutotasu või võtad tunnid, korrutad viiega ja arvutad maksud peale ning brutotunnitasu ei ole see mis lepingus kokku lepitud.
Netokokkulepped on ettevõttele kahjulikud, edasi sõltub kõik asjaoludest.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 09.01.2018 19:11 mis arvutused meil üldse töölepingu palgast lähtuvad?
kui töölepingusse panna neto palk. siis kui on vaja arvutada puhkust või haigustasu või mida iganes, võetakse ikka arvestuse aluseks ju teenitud brutopalgad.
kuskil ei kasutata ju seda numbrit, mis on töölepingus kokku lepitud.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 10.01.2018 15:07 Töölepingus peab olema brutotasu, mitte netotasu. Ja see võetakse ikka vahest arvestuse aluseks ka
Re:kuidas arvutada brutopalka - 11.01.2018 11:59 no aga millal võetakse aluseks töölepingus olev brutotasu, mitte tegelikult teenitud brutotasu?
ma saan aru et töölepingus peab olema brutotasu.
aga millal seda sealt töölepingust vaadatakse ja vaja läheb ...
Re:kuidas arvutada brutopalka - 11.01.2018 13:23 alge kirjutas:
no aga millal võetakse aluseks töölepingus olev brutotasu, mitte tegelikult teenitud brutotasu?
ma saan aru et töölepingus peab olema brutotasu.
aga millal seda sealt töölepingust vaadatakse ja vaja läheb ...

Igal palgapäeval näiteks
Re:kuidas arvutada brutopalka - 11.01.2018 14:37 Mul hakkab maos keerama, kui loen seda Alge mõttemaailma.
Põhimõte peaks inimesel olema ühene: töötasu makstakse TÖÖ eest ja alati loetakse kokku kalendrikuus töötatud tunnid.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 11.01.2018 21:27 ma mõtlesin seda, et kui töötaja on kokku leppinud netopalgas, mitte brutopalgas. kuidas siis kirjutada töölepingusse see asi.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 11.01.2018 21:42 alge kirjutas:
ma mõtlesin seda, et kui töötaja on kokku leppinud netopalgas, mitte brutopalgas. kuidas siis kirjutada töölepingusse see asi.


Nii nagu sulle öeldi- kui töötaja leppis kokku netopalgas juhatusega, siis sina, lepingut votmistades, “tõlgid” selle neto ekvivalendi brutosse nagu seadus töölepingu kokkuleppeks nõuab. Edaspidi on see number olemas, ning lähtud sellest.
Need ajad on möödas, mil said prognoosida erineva maksuvaba, erineva palgatulu jne igikestvat ekvivalenti. Nii seleta ka oma juhatuse liikmele.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 12.01.2018 09:32 Biret- peaks jah olema bruto, aga praktikas on jah netot töölepingutes ja mitte vähe..täna
Olen ka igati hädas selle netost brutoks saamisega.
Teiseks, kui makstakse korrektselt arvestatud palgad välja ja siis ettevõte maksab töötajale ootamatut boonust, netos. Tagantjärele selgub, et kuu alguses ei oleks tohtinud sellist maksuvaba tulu rakendada nagu rakendati. Kuidas toimida?
Re:kuidas arvutada brutopalka - 12.01.2018 12:28 sama probleem kirjutas:
Tagantjärele selgub, et kuu alguses ei oleks tohtinud sellist maksuvaba tulu rakendada nagu rakendati. Kuidas toimida?


Uue tulumaksuseaduse "pärlid" alles hakkavad tulema. Sa pead olema hiromant, et teada kes millisel kuul palju palka, boonuseid või puhuksetasu saada võib.
Arvestasid praegu dets. palgalt tulumaksu 1200-lt 500 maksuvabalt, kõik ok, kuid inimene tahab minna 1.veebruarist puhkusele ning tahab puhkuseraha ette. Maksad puhkuseraha 30.01. 1100 eurot, maksuvaba ei arvesta (nagu varemaltki teist korda raha saades ei arvesta).
Kõik palgad ja puhkusetasud on õigesti arvestatud, kuid 10.02 TSD-d tehes e-maksuamet aruannet kinnitada ei lase, sest üle 2100-lt poleks tohtinud sentigi maksuvaba arevstada. Pead detsembri(?) palgamaksud ümber tegema ja maksuvaba sinna mitte arvestama.
Kui aga seesama töötaja tahtnuks näiteks 25.01 töölt lahkuda ja lõpparve oleks kuu maksuvaba osa lõhki ajanud? Mismoodi sa talle seletad, et ma ei pea su lõpparvest kinni mitte 20%, vaid hoopiski rohkem.
Maksuametil hea öelda, et miks te üldse maksuvaba arvestate, saaksite ju 1,5 aasta pärast enammakstud raha tagasi. Tekib küsimus milleks see maksuvaba siis üldse välja mõeldi, kui sellest niipalju segadust tekib.
Eelmine maksudirektor ütles, et targad arvutid teevad kogu töö ära, raamatupidajaid pole varsti üldse vaja, kuid samas tekitatakse selline segadus, millist pole ealeski varem olnud, tagurpidine maksuarvestus.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 12.01.2018 19:09 No milleks tehti, milleks tehti ...
Eks ikka selleks, et Ratas saaks terve KOV valimiste eelse aja sulle/mulle teleriekraanilt kireda 24/7 - Me anname teile 64 tugrikut rohkem kätte!
Nüüd siis võib lisada , tehtud
Re:kuidas arvutada brutopalka - 12.01.2018 19:26
Me anname teile 64 tugrikut rohkem kätte!

... jättes lisamata, et kui poodi lähete avastate et 164 € jääb puudu ...

Ikka juhtub, kui otsustama lastakse inimesed, kelle professionaalseks hariduseks on kuus klassi külakooli ning kes absoluutselt ei adu, mis on nende töö sisu. Kui kõik autojuhiloa omanikud saaksid homme trollijuhtideks saaksid kõik aru, et midagi on mäda ...
Re:kuidas arvutada brutopalka - 16.01.2018 14:25 sama probleem kirjutas:
Biret- peaks jah olema bruto, aga praktikas on jah netot töölepingutes ja mitte vähe..täna
Olen ka igati hädas selle netost brutoks saamisega.
Teiseks, kui makstakse korrektselt arvestatud palgad välja ja siis ettevõte maksab töötajale ootamatut boonust, netos. Tagantjärele selgub, et kuu alguses ei oleks tohtinud sellist maksuvaba tulu rakendada nagu rakendati. Kuidas toimida?


Mina olen alati toiminud suhteliselt jäigalt - üks kord läks neto, edasi teen juhile selgeks, et igakuiselt nii ei saa, tema enda huvi ja vastutus. Üldiselt saab lahendatud ja saab ka juht aru. Tuleb siis hakata üle maksma või saab keskmiselt planeerituga hakkama.


Kuidas te selle puhkuse ja palga ja tmvaba lahendate päriselus? Mõni mõte juba on? kuigi praktikat veel mitte...
Re:kuidas arvutada brutopalka - 16.01.2018 14:28 ohohhh kirjutas:
Mul hakkab maos keerama, kui loen seda Alge mõttemaailma.
.





sry. kõlas marunaljakalt.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 17.01.2018 21:24 Oleme lahendanud selle puhkusetasu arvestuse ja väljamaksmise niimoodi:
tulumaksuvaba tulu avaldusse on sisse kirjutatud, et kui puhkuse periood langeb kahele kuule siis raamatupidajal on kohustus arvestada puhkusetasu ka erinevatele kuudele ja puhkusetasu väljamaksed samuti, mis kokkuvõttes on töötajale soodsam - igas kuus saab töötaja kätte enamvähem terve kuu töö tasu suuruses summas. Sellisel juhul saab igas kuus arvestada tulumaksuvaba tulu max 500 eurot kui kokku saadud tasud on alla 1200 euro.
Töötajad on olnud nõus ja kõigile mõistetav.
Puhkusetasu ei pea maksma enne puhkust.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 17.01.2018 22:39 Mida tähendab "tulumaksuvaba tulu avaldusse on sisse kirjutatud, et kui puhkuse periood langeb kahele kuule siis raamatupidajal on kohustus arvestada puhkusetasu ka erinevatele kuudele"?
Tasu arvestatakse välja ikka määrusest tuleneval kuupäeval?

Väljamakse tehakse siis nii, et kui tootaja puhkab jaanuari viimase nädala ja veebruari esimese nädala, siis jaanuari töötasu ja nädala puhkusetasu makstakse välja veebruari algul ja veebruari töötasu ja nädala puhkusetasu märtsi algul?
Re:kuidas arvutada brutopalka - 18.01.2018 08:46 nii tore, et töötaja avaldusse on kirjutatud raamatupidaja “kohustus” !
hea et, ta kohvi ei pea tooma.


PS selliseid asju lahendatakse ikka siseeeskirjadega, töötaja ei saa raamatupidajale kohustusi määrata.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 26.01.2018 22:37 Meil makstakse juba paar aastat puhkusetasu tavalisel palgapäeval koos palgaga ja mingit puhkusetasu ettemaksu pole. Enne seda süsteemi oli kogu aeg jama: kes tahtis puhkuseraha ette, kes palgapäeval, kes hakkas peale puhkust avanssi lunima. Leppisimegi siis kokku ühtlase rahavoo töötajatele ja ka palgafond on nõnda kuust-kuusse stabiilne. Sel aastal on kõik selle otsuse üle eriti häppid.
Re:kuidas arvutada brutopalka - 31.01.2018 12:17 kellel maos keerab, see ilmselt on minust valesti aru saanud. sest minu väljendusoskus jätab jah soovida. aga lihtsalt ei suuda välja mõelda, kuidas leida brutopalk sellise töötaja jaoks töölepingusse. palgatabelisse leidmine on lihtne, tööandja korrutab neto tundidega ja saabki väljamakstava summa. sellest tuletan mina siis brutopalga. aga kuidas see töölepingus fikseerida. eriti kui mingist kindlast brutopalgast ei saa rääkida, see on igal kuul erinev, töötaja käibki tegemas üht kindlat tööd, mille eest on kokku lepitud netotunnipalk.
küsimus, et millal konkreetselt on vaja teada, mis brutopalk on kirjas töölepingus ... no mina ei teagi millal on seda vaja. kõik arvutused teen ju oma tuletatud brutopalga järgi, aga millal ja kus on vaja seda numbrit, mis töölepingus justkui peaks olema .
õnneks see töötaja pole haige olnud ja ilmselt meile haiguslehte ka ei töö, sest ta töötab kuskil mujal ka ning meie juures teebki just siis kui talle sobib ja meeldib.
muidu oleks vist haigusleht see koht, kus küsitakse kokkulepitud töötasu suurust. aga kus veel?
Re:kuidas arvutada brutopalka - 01.02.2018 17:44 Alge! Töölepingus peaks sel juhul olema hoopis kokkulepitud töötunni hind ja kui juhataja otsustab mõni kord või hiljem maksta rohkem, siis polegi probleemi.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Vrv:  Suurus: Sulge kik tagid
Snum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata