HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum ettevõtte kaubikute arvest...
 
Autor Sõnum
ettevõtte kaubikute arvestus praegu - 09.10.2017 10:49 mis moodi on kohustuslik pidada ettevõttes kaubikute sõitude arvestust praegu.
kas selles osas ei tule mingeid muudatusi 2018 aasta algusest?
praegu ju ei maksta riigile mingeid maksusid kaubiku eest? eeldusel et erasõite ei tehta. aga kuidas neid tõestada saab, et ei ole?
Re:ettevõtte kaubikute arvestus praegu - 10.10.2017 08:56 Kaubiku sõitude arvestuse pidamine on iga ettevõtte siseasi. 2018 muutub nii palju, et erisoodustuse arvutamisel on soovitatav kasutada sama korda mis sõiduautode puhul. Kui kaubikuga erasõite ei tehta või erasõidud hüvitatakse ning erisoodustust ei teki, siis erisoodustust ei teki ja makse maksta ei tule. Kuidas tõestada et erasõite ei tehta on vaba fantaasia vili, peaasi et oleks eluliselt usutav.
Re:ettevõtte kaubikute arvestus praegu - 12.10.2017 10:51 Aga kui auto teeb erasõite ja ei viitsi päevikuga jannata, kas siis tuleb 50% mängu ja olen kuulnud,et kütuselt käibekas tagasi 10% Olen väikeettevõtja ja plaanin aasta lõpus uue N1 auto soetada.
Re:ettevõtte kaubikute arvestus praegu - 12.10.2017 11:26 Kaubikute segakasutus
Segakasutuses olevate kaubikute (N1-kategooria tarbesõidukid) osas näeb eelnõu ette võimaluse vabatahtlikult kasutada sõiduautodega sama kilovatipõhist erisoodustuse maksubaasi arvestuse alust. Kui seda võimalust kasutatakse, siis rakendub sama maksubaas ka käibemaksuarvestuses, kusjuures erisoodustuse maksubaas sisaldab käibemaksuarvestuse tarbeks ka käibemaksu.

Muudatused käibemaksuseaduses
Kavandatakse ka muudatusi käibemaksuseadusse.

Kehtestatakse erinorm N1 kategooria kaubikute, mille täismass ei ületa 3500 kg (näiteks veokastiga Volkswagen Amorok) ja teatud sõiduautodega (taksod ja õppesõiduautod) tehtavate erasõitude maksubaasi leidmiseks käibemaksuarvestuse tarbeks.

Nende sõidukite puhul on praegu võimalik sisendkäibemaks sõiduki soetamisel või kasutamisel maha arvata 100%-liselt ja erasõidud kuuluvad maksustamisele erandina omatarbe maksustamise sätete kaudu ning edaspidi on maksubaasiks (sisaldab käibemaksu) mitte erasõidu omahind, vaid erasõidu kilovatipõhine maksumus. Kaubikute korral kehtib see põhimõte üksnes juhul, kui ettevõte on vabatahtlikult otsustanud erisoodustuse maksubaasina kilovatipõhist arvestust - näiteks 132 kW võimsusega segakasutuses oleva uuema kaubiku korral kuuluks lisaks erisoodustuse maksudele tasumisele kuus käibemaksu 43,12 EUR (132*1,96=258,72 ja 258,72:1.20*0,20). http://www.rmp.ee/uudised/eelnoud/soiduautode-eri-2017-06-13

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata