HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Tähtajalise töölepingu l...
 
Autor Sõnum
Tähtajalise töölepingu lõpetamine enne tähatega - 25.05.2017 10:12 Tähtajaline tööleping sõlmiti 01. aprill -30. september 2017 5 töötajaga, kellele saine ka töötukassa palgatoetuse.

Kuna ettevõte ei saanud lepinguga lubatud tööd, leping õeldi üles, siis on vaja lõpetada töölepingud ka 5 tähtajaliselt tööle võetud isikuga.

Töötukassasse saatsin kirja, et soovin nendega lepingu lõpetada kuna töö tegemise leping õeldi üles milleks need inimesed tööle võeti

Kuidas, millise TL punktiga saan need lepingud lõpetada 31. mail 2017. Sest tööd ei ole ega tule, et töötajad saavad ennast töötuks vormistada.
Re:Tähtajalise töölepingu lõpetamine enne tähatega - 25.05.2017 11:01 Koondamine ja maksta tuleb (3) Tähtajalise töölepingu ülesütlemisel majanduslikul põhjusel, välja arvatud käesoleva seaduse § 89 lõike 2 punktis 2 nimetatud põhjustel, maksab tööandja töötajale hüvitist ulatuses, mis vastab töötasule, mida töötajal oleks olnud õigus saada lepingu tähtaja saabumiseni.
https://www.riigiteataja.ee/akt/128042017002#para100
Re:Tähtajalise töölepingu lõpetamine enne tähatega - 26.05.2017 08:45 Kui ei ole tööd, (lepingut) siis ei teki ka raha et 4 kuu eest tasu maksta. Kas kuidagi lepingu muutmisega ei saa, kui töötajad nõus on.
Kas tähtajalises lepingus saab üldse tähtaega muuta?
Lepingu järgi on töötajatel veel katseaeg, kas katseajale viidates ei saa kuidagi lõpetada?
Re:Tähtajalise töölepingu lõpetamine enne tähatega - 26.05.2017 09:15 mis alusel sa seda lepingut muudad siis? Et tööandja ei suutnud natuke ette näha ning võtts hurraaga inimesed tööle, kui polnud üldse kindel et tööd on? Jah, antud juhul on puhas koondamise olukord ja katseaeg ei puutu absoluutselt asjasse. Inimesed pole üldse saanud tööle hakatagi, mis katseajast sa räägid.
Töötajate nõusolek ei puutu asjasse, sest töötukassaga on ju samuti leping sõlmitud ja ega nemad seal ka rumalad ei ole. Pealegi, miks peaks töötud inimesed rõõmsalt tahtma täiesti seaduslikult saadavast rahast loobuda?
Re:Tähtajalise töölepingu lõpetamine enne tähatega - 26.05.2017 11:19 Toodete tootmise leping oli sõlmitud juba veebruaris, see leping õeldi meile üles 30. aprill, et leping lõppeb 31.05.2017. Töötajad olid siis juba tööl.

Töötukassaga sõlmisime lepingu 5 töötu tööle võtmiseks töötukassa pealekäimisel märtsi algul, et võtame tööle palgatoetusega alates 01. aprillist 6 kuuks viis töötut, et siis töötukassa hüvitab palgatoetusena meile nende 3 kuu töötasu miinimumpalga ulatuses.

Töötukassaga saime palgatoetuse lepingu lõpetada, esitasime meile toodete tootmise lepingu ennetähtaegse ülesütlemise kirja.
Need töötukassa poolt pähe määritud töötajad ei ole võimelised ka muud tööd tegema, need töötajad võeti tööle nende toodete tegemiseks.

Töötukassast õeldi lihtsalt, et lõpetage lepingud siis ära kui teile leping toodete tootmise kohta üles õeldi. See töötukassa konsultant on ka nii pirtsakas, et vastab ainult jah ja ei.

See on tõesti viimane kord kui töötukassa kaudu kedagi tööle võtan ja see et leping on tähtajaline oli ka töötukassa poolne nõue, et siis on neil kindlus palgatoetuse maksmiseks. Praeguse seisuga ei saa me ka töötukassast palgatoetust kuna nad ei tööta 6-te kuud, pean maksma 2 kuu palga ja 4 kuu koondamise tasu ja sellisel juhul ei kuulu see hüvitamisele palgatoetusena.

Olgu see vähemalt teistel siis teadmiseks ja õpetuseks kui kedagi palgatoetusega tööle võtate.

Ühe kuu tasu koondamisrahaks, kannataks veel maksta, aga 4 kuud töötaja kohta, kokku 20 kuu tasu on ikka ränk + maksud.
Kui kellegil on mingeid ettepanekuid, kuidas seda olukorda lahendada, siis ootan kommentaare edasi.
Re:Tähtajalise töölepingu lõpetamine enne tähatega - 26.05.2017 12:14 Võib-olla oleks mõistlik Tööinspektsiooniga konsulteerida?
Re:Tähtajalise töölepingu lõpetamine enne tähatega - 26.05.2017 12:16 Toodete tootmise leping sõlmiti veebruaris ja juba aprillis öeldi see teile kuuajalise etteteatamisega üles? Mis põhjusel küll? Ja kas te seda võimalust siis ette ei näinud, kui selle lepingu täitmiseks uute töötajatega kuueks kuuks tähtajalised lepingud sõlmisite?

Lepinguid saab muuta vaid poolte kokkuleppel, kuid töötajad oleksid tõesti rumalad, kui endile kahjuliku kokkuleppega nõus oleksid. Nemad pole ju tekkinud olukorras süüdi.

Ja ega töö pole ju otsa saanud, ettevõte tegutseb ju edasi. Hankige uus leping ja rakendage need tähtajalised töötajad seda täitma. Teenivad oma palga välja ja ettevõttele tulu ka veel lisaks. Tulevikus aga peaksite lepingute sõlmimisel ehk veidike ettenägelikumad olema.
Re:Tähtajalise töölepingu lõpetamine enne tähatega - 29.05.2017 09:12 Leping lõpetati põhjusel, et ettevõte kellele pidime seda toodet tegema lõpetas oma tegevuse. FIE kes suri ootamatu terviserikke tagajärjel.

Toode oli käistööna valmiv pakend tema toodetele. FIE juures töötavate töötajte töölepingud lõpetati samuti ja seal ei ole enam kedagi, kes neid tooteid edasi teeb.
Sellist põhjust ei osanud ette näha.

Oleme aastaid temale käsitööna pakendeid valmistanud. Minule vahel tundus, et pakend maksis mõne toote puhul rohkem kui sisu, aga tal oli oma toodetele turgu välismaal.
Keegi perekonnast või lähedastest ei soovi asjaga edasi tegeleda.
Re:Tähtajalise töölepingu lõpetamine enne tähatega - 29.05.2017 10:30 Soovitan TI juristiga ühendust võtta.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata