HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum ettevõtte aktsia ja osaü...
 
Autor Sõnum
ettevõtte aktsia ja osaühingu osa müük - 30.03.2017 12:18 1. Kuidas on ettevõtte aktsiate müük, olen eraisik ja soovin müüa eraisikule.
Kunagi ostsin 200 aktsiat 20 000 krooni eest , hiljem on aktsia väärtust suurendatud fondiemisioonidega. Nüüd soovin oma aktsiad ära müüa, olema kokku leppinud hinnas 6000€.
Kuidas aktsiate müük vormistada, kas selleks peab minema notari juurde ja kas pean maksma aktsiate müügist saadud tulult tulumaksu.

2. Kas osaühingu osa müük on samasugune tehing kui aktsiate müük. Mul on üks osa, mille eest kunagi maksin 2000 krooni, nüüd müün selle maha 1000 euroga.

Keegi teine ei ole soovinud aktsiaid ega osasi osanike ringist osta, on ainult üks eraisik, kes soovib osata mõlema firma osad.
Re:ettevõtte aktsia ja osaühingu osa müük - 30.03.2017 14:28 Küsilauset eristab lihtlausest märgi "?" kasutamine...
Re:ettevõtte aktsia ja osaühingu osa müük - 30.03.2017 19:28 Tegemist on eraisikute vahelise tehinguga, mille vormistab notar. Mõlemal juhul.
Re:ettevõtte aktsia ja osaühingu osa müük - 31.03.2017 10:10 Aktsiate ostul-müügil kui kasutada väärtpaberi kontot ei ole vaja notari juurde minna. Aktsiaseltsidel on aktsiad registreeritud väärtpaberite keskregistris ja saab tehinguid teha väärtpaberikonto kaudu, on kaks võimalust - tehingu tüüpi tehing makse vastu ja makseta tehing.
tuludeklaratsioonis täidad väärtpaberite lisa. Põhimõte on müügi ja ostuhinna vahe on tulu ja maksustatakse tulumaksuga, lisaks saab teha mahaarvamisi tulust.

Osaühingu kohta ei tea, see vist käib notari kaudu,
Re:ettevõtte aktsia ja osaühingu osa müük - 31.03.2017 11:02 Meie vormistasime aktsiate ostu-müügi pangakontoris, kus väärtpaberikontod olid avatud.
Re:ettevõtte aktsia ja osaühingu osa müük - 31.03.2017 17:53 Kui aktsiad ja osaühingu osad on registreeritud väärtpaberiregistris, siis toimub müük-ost panga väärtpaberikonto kaudu. Ostjal peab olema ka pangas väärtpaberikonto.
Kui Teie aktsiad ja osaühingu osa ei ole väärtpaberiregistris, siis igasugune vara müük toimub Eestis notariaalselt.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata