HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum metall ja siseriiklik maksu...
 
Autor Sõnum
metall ja siseriiklik maksustamine kahes firmas - 23.01.2017 17:14 kuskil netis kirjutas nii :
Pƶƶrdmaksustamine tƤhendab seda, et mĆ¼Ć¼ja kĆ¼ll vƤljastab koos kƤibemaksuga mĆ¼Ć¼giarve, kuid viitab mĆ¼Ć¼giarvel KMS Ā§-le 41Ā¹ ja deklareerib mĆ¼Ć¼gisumma ainult KMD 9. real. Ostjal lasub kƤibemaksu arvestamise ja maksmise kohustus. Ehk, siis ostja lisab ise mĆ¼Ć¼gihinnale 20% kƤibemaksu juurde ja tasub selle riigile Ƥra. Kui ostjal on Ƶigus kogu sisendkƤibemaks ettevƵtlusega seotud kulutusena maha arvata, siis reaalset maksukohustust ostjal ei teki. Ostja deklareerib tehingu KMD ridadel 1, 4, 5, 7 ja 7.1. Rida 5 muidugi eeldusel, et ostjal on Ƶigus sisendkƤibemaks maha arvata. Just eelkƵige mĆ¼Ć¼ja peab olema tƤhelepanelik, et mĆ¼Ć¼ki ei deklareerita tavakorras ridadel 1 ja 4. RƵhutada tuleb seda, et kui otsustatakse tehingut vabatahtlikult maksustada, siis pƶƶrdmaksustamine on sellele jƤrgnevalt kohustuslik.

kui nĆ¼Ć¼d mina olen selle metalli mĆ¼Ć¼ja siis minu jaoks on asi selge, aga kuna ma teen raamatupidamist ka selles firmas, kes on ostja siis kas ostja deklareerib seda metalli mĆ¼Ć¼ki tƤpselt nii et nƤitab kƤibes , kust tekib mĆ¼Ć¼gikƤibemaks ja nƤitab ka sisendina, et reaalselt justkui ei maksa midagi , sest tulemus on null ...? aga kas ma olen sellest asjast Ƶigesti aru saanud?
Re:metall ja siseriiklik maksustamine kahes firmas - 23.01.2017 17:56 Jah olete.
Minu arvates vƤga puust ja punaselt mis kuidas. http://www.emta.ee/et/ariklient/tulu-kulu-kaive-kasum/siseriikliku-poordmaksu-laienemine-metalltoode tele

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata