HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum ikka see sotsimaksu teema
 
Autor Sõnum
ikka see sotsimaksu teema - 21.10.2016 09:51 kas tööandja peab töölepinguga töötaja eest maksma sotsiaalmaksu ühtemoodi siis kui töötaja on vanaduspensionär aga otsustas käia tööl ja samamoodi kui on töövõimetuspensionär?

et ikka 33% butopalgalt kui on tulumaksuvaba avaldus ka tehtud.
saan aru et kui avaldust tehtud ei ole, siis on teisiti?

ja kui teha riigipoolse sotsiaalmaksu avaldus, siis seda saab teha ainult töövõimetuspensionäri puhul ja siis ei pea maksma täit summat vaid 128.70 vähem isegi kui palk ei olegi üldse nii suur et see 128.70 tuleks?
Re:ikka see sotsimaksu teema - 21.10.2016 10:33 Jah kõigi pensioni saajate eest maksab tööandja sm alati brutotasult 33% pole vahet kas mvt avaldus on esitatud või mitte.
Kui töötajale on määratud osaline või puuduv töövõime või vähemalt 40%-line püsiv töövõimetus(töövõimetuspensioni saaja) siis saab tööandja taotleda sm soodustust sm.kuumäära ulatuses(128,70), ehk kui tasu üle 390€ siis maksab tööandja sm summast mis sellest üle on kui aga tasu alla 390€ siis tööandja sm maksma ei pea.
Re:ikka see sotsimaksu teema - 21.10.2016 12:27 matu kirjutas:
kas tööandja peab töölepinguga töötaja eest maksma sotsiaalmaksu ühtemoodi siis kui töötaja on vanaduspensionär aga otsustas käia tööl ja samamoodi kui on töövõimetuspensionär?


Kui töövõimetuspensionär jõuab vanaduspensioniikka, siis saab temast automaatselt üksnes vanaduspensionär - kaht pensionit samaaegselt ei eksisteeri.
Töövõimetuspensionäri puhul maksab osa sotsiaalmaksust riik, taotluse alusel. Vanaduspensionäri puhul tuleb kogu teenitud summa pealt maksta sotsiaalmaksu 33%, riik ei kompenseeri midagi.
Re:ikka see sotsimaksu teema - 21.10.2016 13:30 Vanaduspensionäri puhul on tööandja kogustuseks maksta ka veel brutopalgalt 0,8% töötuskindlustusmaksu, kuigi vanaduspensionär ilmselt töötuks jäädes mingit rahalist toetust töötukassalt ei saa.
Re:ikka see sotsimaksu teema - 21.10.2016 14:26 eric kirjutas:
Vanaduspensionäri puhul on tööandja kogustuseks maksta ka veel brutopalgalt 0,8% töötuskindlustusmaksu, kuigi vanaduspensionär ilmselt töötuks jäädes mingit rahalist toetust töötukassalt ei saa.

Ta saaks TK-lt koondamise korral koondamishüvitist ja pankroti korral pankrotihüvitist.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata