HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum soovin abi raamatupidamises
 
Autor Sõnum
soovin abi raamatupidamises - 20.10.2016 19:19 soovin Ć¼hekordset abi raamatupidamises, nimelt olen saanud endale vennalapse raamatupidamise ja kuna ma pole ise kunagi sellise asjaga kokku puutunud, siis olen nĆ¼Ć¼d ise hƤdas. Mine veel aitama. Kui keegi tunneb et saab mind aidata , usun et maksimaalselt tunnike lƤheb aega, et tegeleda minuga maili teel. oleksin vƤga tƤnulik. mina esitan faktid ja andmed ja selgitan, mis mulle just muret teeb. Abistaja vƵiks olla kursis autovedudega soomes. suur tƤnu ette. minu mail on reena.soll@mail.ee. ja otse loomulikult olen nƵus rahas maksma, kui saate mind jƤrje peale aidata. asi on lihtsalt sĆ¼steemist arusaamises, raamatupidamist ma enda arvates ikka oskan ka juba, aga vot selle pƤhkliga on hƤda kƤes.
Re:soovin abi raamatupidamises - 21.10.2016 10:42 selgituseks lisan, et tegu on eesti firmaga, kelle DAF-auto teostab kaubavedusid euroopas. vaatan et raamatupidamises on saksa partneri rechnung ja soome partneri tilitys (see on vist arve, eksole) ja seal arve peal on kohe nƤha, et on maha vƵetud osad kulutused.
ja nende mahavƵetud kulutuste kohta on kenasti lisatud ka dokumendid.

aaaga isegi mitte omanik ei oska mulle selgitada, miks on see partner kandnud Ć¼le eesti firmale summa, mis sisaldab arve miinus kulutused miinus veel mingi osa ...


st. kogu aeg justkui vƤhem.
ja miks kannab partner meile Ć¼le enda arve miinus kulutused ... meie ei ole talle ju mingit arvet esitanud, kuid oleksime vist pidanud? vot selles kĆ¼simuses soovin konsulteerida, et kuidas teised teevad ja kuidas see vƤrk Ƶigesti peaks kƤima
Re:soovin abi raamatupidamises - 21.10.2016 13:25 Esita see kĆ¼simus FB raamatupidamise ja maksuarvestuse grupi liikmetele. Seal luusib palju teenusepakkujaid, kellel on igasuguseid asju ette tulnud.
Muidugi ei saa FB-st saadud teavet alati vƵtta puhta kullena. Aga loodan, et leiad abilise.
Re:soovin abi raamatupidamises - 21.10.2016 16:24 ilmselt on tegemist ennakovero kinnipidamisega, sest teil pole soome maksunumbrit

Teie kasuks tehtud kulude kinnipidamine on kokkuleppe kĆ¼simus. Kui te ise neid kulutusi ei teinud, ei ole ka mille eest arvet esitada.
Re:soovin abi raamatupidamises - 21.10.2016 20:40 antud hetkel ma ei saa aru, miks partner saadab meile arve ja siis ise selle meile ka Ć¼le kannab. .. ?!
Re:soovin abi raamatupidamises - 22.10.2016 00:34 Teen paari sellise rekkafirma raamatupidamist kes teevad tƶƶd Ć¼le Euroopa tegutsevale (peakontoriga Taanis) firmale. Kuna see on nii hiigelfirma, siis nad ei taha, et neile igaltpoolt erisuguseid arveid kokku saadetaks ja nii nad esitavad ise arveid nimetusega creditnote ning teevad nende pƵhjal Ć¼lekandeid. Maksuamet soovitas need saatelehtedeks lugeda ja ise mĆ¼Ć¼giarved juurde teha.
Re:soovin abi raamatupidamises - 25.10.2016 09:30 vot mul on ka selline sisetunne, et partneri poolsed dokumendid lugeda saatelehtedeks ja mĆ¼Ć¼giarve ise tekitada.
ma ei oska muidu ju seda laekunud summat kuskile pannagi.
aga siis on ta meie euroopa liidu kƤive ja laekumine on arve eest tasumine.

huvitav, kas selline mĆ¼Ć¼giarve vƵib tekitada eesti firmale ka partneri riigis maksukohustuse? minu arusaama jƤrgi mitte, sest see ei ole pĆ¼siv tegevuskoht, kui me tegutseme Ć¼le terve euroopa. vƵi on ikka mƶeldav, et peaksime igas riigis ennast maksukohustuslaseks vƵtma??

ja need laekunud summad ehk siis mĆ¼Ć¼giarved peaks ikka deklareerima ka ju eesti KMD real 3 ja 3.1 vƵi ei pea?
Re:soovin abi raamatupidamises - 26.10.2016 10:27 ja need laekunud summad ehk siis mĆ¼Ć¼giarved peaks ikka deklareerima ka ju eesti KMD real 3 ja 3.1 vƵi ei pea?

palun, kas teadjamad avaldaksid oma arvamust minu kĆ¼simuse kohta
Re:soovin abi raamatupidamises - 27.10.2016 13:04 kas liiga rumal kĆ¼simus vƵi ei ole kĆ¼simuse sisu arusaadav?
ma tƵesti vƤgapƵen selle teema pƤrast, aga ma ei suuda ikka veel enda peaga kindlust leida, kas see kui ma teen partnerile soomes ja saksas omapoolse arve (tema dokumentide pƵhjal), kas see on siis EL kƤive vƵi mitte, kui auto sƵidab euroopas ringi, aga kuulub eesti firmale
Re:soovin abi raamatupidamises - 27.10.2016 13:44 Raha teenuse eest saad? JƤrelikult on kƤive tekkinud, teed mĆ¼Ć¼giarve ning deklareerid vastavalt kƤibemaksuseadusele.
KƤibemaksuseadus https://www.riigiteataja.ee/akt/129042016008
Loe Ā§10 lƤbi. Seal on kirjas millal on veoteenuse kƤibe tekkimise koht Eesti ja millal mitte jmt, vastavalt sellele teed arve koos meie riigi kƤibemaksuga vƵi VAT 0% ning esitad ka VD aruande vastava kuu kohta.
Re:soovin abi raamatupidamises - 28.10.2016 13:21 http://www.emta.ee/et/ariklient/tulu-kulu-kaive-kasum/ulevaade-kaibe-maksustamisest/teenuse-kaibe-te kkimise-koha-maaramine
Re:soovin abi raamatupidamises - 31.10.2016 10:48 no seda tabelit olen ma uurinud. aga ma ei oska sealt Ƶiget kohta valida. kas meie puhul on siis tegemist tƶƶ vƤlismaal asuva vallasasjaga? sest auto ei asu eestis, aga on meie oma - meie vallasasi ...

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata