HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Eestil uus Viiol järjekorr...
 
Autor Sõnum
Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 20.07.2016 22:00 http://www.postimees.ee/3771355/politsei-pidas-kinni-ule-miljoni-euro-omastanud-raamatupidaja
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 20.07.2016 22:43 Sry, aga ma ei saa hästi aru, kuidas see raamatupidaja sealt ettemaksukontolt niimoodi sujuvalt selle raha oma arvele sai? Deklareeris siis ka midagi või? Või oli lihtsalt kontole laekumine ja kontolt kanne?
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 20.07.2016 23:36 Ei saa aru jah, kas maksuametis oli tal kaastööline või kuidas see nii pikka aega ja korduvalt sujuda sai.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 21.07.2016 08:11 raha juba kanti maksuametile vale viitenumbriga, mille tõttu ta sattus raamatupidaja enda firma ettemaksukontole
seal tee mis tahad!
pole ka väga keeruline klient-ettevõtte raamatupidamises otsad vette lasta on mõni ohmuvõitu direktor kes vaatab aga ei näe
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 21.07.2016 08:18 Ma ka ei saa aru kuidas sellised pidevad raha tagastamised ei pannud maksuametis punast tuld põlema. Mida on ühele raamatupidamisfirmale üldse vaja tagastada ja veel pidevalt? Ekslikult tehtud ettemaksed? Nende tagastamise eel võinuks maksuamet ju samamoodi küsida firmalt panga väljavõtted ja ostu- ning müügiarved, nagu nad mõnelt firmalt 100 -eurose tagastuse puhul jõuad. Panga väljavõttest oleks ju koheselt karm tõde välja tulnud. Tundub, et maksuametis on tööle jäetud vaid robotid, kellede programm pole veel eriti täiuslik.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 21.07.2016 08:35 Ettemaksukontol oleva raha kasutamist ei kontrolli keegi. Kontrollitakse enne kui raha (nt käibemaksu enammakse) sinna jõuab. Ettemaksukontol olevat vabade vahendite taotluse esitamisel kirjuta sinna ükskõik kelle nimi ja konto number. Maksuameti süsteemi nõrka kohta, kus tagastuse saajaks võib olla kes iganes ja saaja nimi ei pea kattuma maksumaksja nimega kurikael ära kasutaski.
Aastate eest oli jah süsteem selline, et kontrolli võis oodata kui läksid ettemaksu oma pangakontole küsima, kuniks ta sul maksuametis ettemaksuna jõlkus, ei huvitanud see kedagi. See süsteem muutus ettemaksukonto sisseviimisega.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 21.07.2016 08:48 kusjuures minul on veel ka selline tähelepanek, et peale 1000 euro süsteemi maksuametis muud kontrollid oleks nagu poole väiksemaks läinud või sootuks kadunud
ju siis läks kogu aur selle ühe asja peale
näiteks firma deklareerib pikemat aega iga kuu ainult sisendkäibemaksu ja veel küllalt suurt. 1000-euro süsteemiga on kõik korras ja ühtegi küsimust ei tule.... tagastus tehakse järgmiseks hommikuks automaadiga ära, nagu mingi arvuti oleks tsükilisse läinud
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 21.07.2016 08:53 See on jah väga imelik, et raha tagasisaamiseks võid ise sinna kirja panna ükskõik millise firma nime ja kontonumbri. Antud juhul aga see rp kandis ise võõraste firmade kontodelt maksuametile , kuid mitte nende firmadega seotud vitenumbritega, vaid oma firma viitenumbriga tegi ülekande. Nii et Vesipüks OŪ maksis, kuid raha laekus e-maksuametisse Suller OŪ ettemaksukontole.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 21.07.2016 09:30 raha kandmiseks ettemaksukontolt firma kontole peab kontonumber ja firma nimi klappima
nõrk koht on laekumine ettemaksukontole, mille üle saab toimuda ainult firma sisekontroll
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 21.07.2016 10:37
raha kandmiseks ettemaksukontolt firma kontole peab kontonumber ja firma nimi klappima

klappima peab pangaandmetega kuhu raha üle kantakse - ehk siis saaja konto ja nimi. Seda kas OÜ X ettemaksukontolt kantakse raha OÜ X või OÜ Y kontole, ei kontrollita.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 21.07.2016 10:48 Ootan, et keegi MA-nik sõnastaks kõik selle toimunu ringi. Selline teema tõlgendus häbistab asjatult kõiki raamatupidajaid- jääb mulje, et kõik käibki nii lihtsalt. Tegelikult ei saa raamatupidaja oma firma ettemaksukontolt teha ülekannet oma arveldusarvele, ta peab taotlema MA-lt ettemaksu tagastust.
Selline pikaajaline tegevus oleks pidanud MA-le silma hakkama.
Imestama paneb, kuidas küll mõeldakse igasuguseid skeeme välja!
Ei olnud väga ammu, kui pidin MA-le edastama ostuarvete koopiad ja jagama selgitusi seoses KD parandusega...
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 21.07.2016 10:53 Huvitavad järeldused Äripäeva kommentaarides:


rahapesu
20.07.2016, 17:25
Paistab, et maksuametis ei tööta elementaarsed sisekontrolli süsteemid ning rahapesu vältimisest pole nad kuulnudki!
Raha maksab üks firma teise firma ettemaksukontole maksuametis, kust see siis tagastatakse teisele firmale, võetakse sulas välja ning viiakse kasiinosse. See on klassikaline rahapesu: rahapesule eelnev kuritegu on vargus ning raha päritoluna näidatakse enammakstud summa tagastamist maksuameti poolt. See on pretsedenditu, et maksuamet osaleb niisuguses rahapesu skeemis aktiivse osalisena.


nonoh
20.07.2016, 15:36
Nutikas. Mul tekkis nüüd küll üks küsimus: kas maksuamet on nüüd süüdistatav rahapesus?? kuritegelikul teel omastatud raha kantis välja ohvritelt ju Maksuamet! Miks maksuamet olles saanud raha ühelt kontolt, maksis selle edasi teisele kontole? Nii võik ju maksuameti kaudu muudki raha pesta?

Allikas:
http://www.aripaev.ee/uudised/2016/07/20/hasartmangijast-raamatupidaja-lupsis-klientidelt-13-miljoni t
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 22.07.2016 11:15 Teemaarendus Äripäevas (logi sisse või tasuline):


http://www.aripaev.ee/uudised/2016/07/22/vargus-maksuameti-koduouel

Kommnetaarid:

klassika
22.07.2016, 10:46

See on ju klassikaline rahapesu! Ettemaks tagastatakse teisele isikule, kui on maksja.
Äripäev võiks nüüd korraliku uurimise käima panna, päris korralik pomm selline skeem ju!


rahapesu
22.07.2016, 10:13

EMTA tegeleb enesõigustusega, kuna osutus osaliseks rahapesu skeemis. See ei ole ok, kust raha tuleb! Kui raha päritolu on narkokaubandus ning makstakse off-shore firmast Eesti firma ettemaksukontole, siis see ei ole ok, kuigi maksuamet üritab seda väita! Rahapesu ennetamise esmane meede on, et raha päritolu peab olema teada!!

Rakendatav meede peaks olema: nii võõrale ettemaksukontole maksja kui ka saaja esindusõiguslikud isikud peavad selle heaks kiitma - seda on väga lihtne teha e-maksuametis: kas ühekordne aktsept või pidev (kui tegemist on kontserniga vms). Siis oleks maksuameti poolt täidetud esmased rahapesu tõkestamise meetmed. Praegu nad seda veel ei ole.


Urmas
22.07.2016, 09:33

MTA nagu õigustaks end tekkinud olukorras? Et on mugav, kui raha tuleb kust iganes. OK, aga siis tehke nii, et tagastus läheb ka ainult sinna, kust tuli. Või et maksukolmnurga tekkimisel informeeritakse ametlikult kõiki osapooli ja saadakse toimingule kõikide heakskiit.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 22.07.2016 13:59 Kes on süüdi!
Rumalusega on hakkama saanud nende ettevõtete juhatuse liikmed, kes ei suuda või taha kontrollida maksuametile saadetavaid andmeid ja ettevõtte rahalisi vahendeid. Seda teha on väga lihtne, kui deklaratsioone kinnitaksid firmade esindajad ja maksude tasumine ei oleks volitatud raamatupidamisfirma töötajale.
Mina ei kinnita klientide maksudeklaratsioone (ainult sisestan andmed) ja veel vähem näpin klientide pangakontosid (õigus ainult väljavõtte saamiseks). Sellised lepingud on sõlmitud kõikide firmade esindajatega.
Eeldasin juba ammu et klient vastutab ise kohustuste eest ja ta peab ka oma käega tegema pangakorraldusi, sest raha on kliendi oma, mitte minu kui teenuse osutaja määrata. Ja mind ei huvita ka see, millal klient deklaratsioonid kinnitab või millal on kliendil raha maksude tasumiseks.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 22.07.2016 14:16 Kuidas te seda ette kujutate, et omanik teeb pangaülekandeid, sisestab ja kinnitab deklaratsioone jne?
Teen päevas kuni 20(peale selle töötasud ja maksed MA-le) siseriiklikku makset ja samapalju välismakseid. Omanik ei saa hiirele pihta, ei oska, ei saa hakkama, ei soovi õppida jne seda tööd.
Ei kujuta ette, kuidas ma saan töötada, kui väita, et mind ei huvita, millal klient dekl. kinnitab.
Selle nn. koleda ja häbiväärse loo juures jääb mulle arusaamatuks MA tähelepanematus, raha kantakse ettemaksukontole ja mõne aja pärast taotletakse tagastust. Seda tehti korduvalt ja saan aru, et küllaltki suurtes summades.
Eelkirjutajale lisan veel, et kui klient- omanik hakkaks teatud töökohustusi ise täitma, väheneks minu töökoormus vast niipalju, et saaksin ka mitme aastakümne pärast 28 päeva järjest puhata. Praegu puhkan peale 10.-ndat ja 20.-ndat mõned päevad.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 22.07.2016 14:43 Iga kingsepp jäägu oma liistude juurde. Arvatavasti enamuses firmades raamatupidaja arvestab välja makstava käibemaksu. Seejärel oleks elementaarne, et ta informeerib sellest juhti. Ülekanded teeb samuti raamatupidaja,juhil muudki teha. Tuleb lihtsalt leida usaldusväärne raamatupidaja. Selle loo juures jääb ikkagi täiesti arusaamatuks miks e-maksuameti programm on tagastuste osas "kiiksuga" ja soosib susserdamist.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 22.07.2016 16:19 Ei saa imari jutust aru. Kas iseennast kardad, et ehk järsku tekib varastamise isu?
Need peavad ikka väga kääbusfirmad olema, kes sellise sekeldamisega nõus on.
Kui oled ekikombel valed andmed ette söötnud, siis vastutad ju ikka sina. Ega firmajuht näppudel sinu tehtut üle arvuta!
Tegusamatel on muudki teha kui raamatupidajat aidata.
Veel on võimalus pangas ülekanded ette valmistada ja siis firma asjapulk kinnitab.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 22.07.2016 16:35 1,3 milj nelja aastaga, st umbes 27 tuh kuus. Kuskile kanditi see nn valesti kantud summa ju ka maha, kas juhatuse liiget siis üldse ei huvita kulud! Kuidas juhatuse liige ei pane tähele asjaolu, et tema kontolt kantakse kaks korda maksude katteks, üks nn õige viitenumbiga ja teine kanne vale viitenumbriga. No kui juhatus nii hooletult ettevõtte varasse/rahasse suhtub, no siis tulebki lollidelt raha ära võtta :D Kuidas ei pane maksuamet tähele kui iga kuu küsitakse suuri summasid ettemaksukontolt tagasi, ok ühe korra eksiti ja tehti vale kanne, no ei saa ju järjepidevalt eksida See on juba nagu anektoot, "rahapesu" toimus läbi maksuameti konto. Kui maksuamet sellest skeemist nüüd oma järeldust ei tee, st kõik on automatiseeritud, no siis kaob minul küll igasugune usladus riigi vastu ära.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 22.07.2016 20:34 Kui nii suured km numbrid liikusid, siis pidid osalejad ju auditeerivad firmad olema, kuidas ükski audiitor midagi ei avastanud? Kuhu see kadunud raha kuluks kanti?
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 22.07.2016 21:24 noh.. kui audit möödas võib ettemaksukontomasina täistuuridel tööle lükata
pool aastat kuni aasta töötab, suures firmas + veel mõnes väikses jõuab selle ajaga selle summa kõrvaldada küll!
majanduspolitseis öelda et sorry mängisin kasiinos maha
tegelikult otsige raha mehe ja laste padjapüürist
selline elu ongi!
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 23.07.2016 01:10 http://pluss.postimees.ee/3774427/tuuli-roosma-tegemist-oli-raskesti-avastatava-pettusega?_ga=1.2147 86832.682979493.1468430906

http://pluss.postimees.ee/3774397/tuuli-roosma-paljastas-kasiinomangurist-raamatupidaja?_ga=1.218450 718.682979493.1468430906
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 23.07.2016 20:20 Arvan, et maksuamet peseb oma käed sellest puhtaks ja nagu uudistest kuulda võis on maksuametil õigus neile ~20 kannatanud ettevõttele varastatud rahalt veel maksud ka otsa väänata.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 23.07.2016 22:08 Maksuametist ei tule mingit kommentaari, et miks nad on oma ahnuses loonud sellise vargusevõimaluse. Tulgu raha kust iganes, peaasi, et tuleb!!
Sellest siis õpetus, et kui varguse avastad, siis rakenda ainult omakohust, muidu maksad kadunud 0,50 millile veel 0,25 otsa. Intressid ka, sest deklareerida tuleb ju raha kadumisajaga, aga algus pidavat olema 4 aastat tagasi
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 24.07.2016 11:05 Samal ajal kui üritatakse autode erisoodustusega viimane tilk välja väänata, et riigikassasse raha tuua, vedeleb maksuameti oma nina all selline võimalus kasseerida ettevõtte tulumaksu ettevõtlusega mitteseotud kuludelt. Teema kommentaaridest meedias jääb mulje, et massiliselt kasutatakse võimalust teiste ettevõtete eest makse tasuda või ettevõtete ettemaksu kellelegi teisele kanda. Kas need kuidagi ka ettevõtlusega seotud on, teab jumal taevas.

Kas järgmisena tuuakse avalikkuse ette maksuameti maksude ajatamise skeem, mida kasutatakse kui käibekrediiti tingimustes kus keegi teine enam laenu ei anna?
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 24.07.2016 11:26 Pangad võiksid ju ka öelda, et meie oma on ainult ülekannete tegemise rakendus ja pole meie asi, kas seda kasutatakse rahapesuks või terrorismi rahastamiseks. Maksuameti suhtumine ei ole normaalne.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 24.07.2016 11:54 rotiplika kirjutas:
Samal ajal kui üritatakse autode erisoodustusega viimane tilk välja väänata, et riigikassasse raha tuua, vedeleb maksuameti oma nina all selline võimalus kasseerida ettevõtte tulumaksu ettevõtlusega mitteseotud kuludelt...

Kas järgmisena tuuakse avalikkuse ette maksuameti maksude ajatamise skeem, mida kasutatakse kui käibekrediiti tingimustes kus keegi teine enam laenu ei anna?
Maksuamet tegeleb pisiasjadega, millede seadustamisel suureneb bürokraatia ja ettevõtete töökoormus. Tulemus aga vastupidine soovitule, nagu kordi ja kordi juba tõdetud. Mis puutub aga maksude ajatamisesse ja maksuvõlgadesse, siis kohalikud ärihaid närisid juba üle 20 aasta tagasi kondi läbi. Sel ammusel ajal olid laenuintressid pankades 20-40 % ja odavaim krediit oli maksude maksmata jätmine. Praegu aga pangad arvelduskrediiti praktiliselt ei anna ja jällegi lihtsam moodus jätta maksud maksmata. Maksud on ilmselgelt liialt kõrged ja tüliks ettevõtluse arengule. Igasuguseid erisusi muudkui tuleb ja tuleb juurde. Vabariigi algaastail olid maksuseadused vaid 2-3 lk pikad, nüüd paksud raamatud ja kas on asi läinud paremaks? .
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 25.07.2016 08:50 http://arileht.delfi.ee/news/uudised/vargus-maksuameti-koduouel-ametnikud-soovitavad-ettevotjatel-va lvsamad-olla?id=75132331
Maksuamet on läinud eriti nahhaalseks. Uudistest kõlas, et õnnetud firmad peavad ärandatud summadele lisaks peale maksma veel tulumaksu 20%, kuna tegemist oli ettevõtlusega mitteseotud rahaga, mis nende firmast Maksuameti toel välja kanditi, keskmiselt 27000 eurot kuus, mõnel kuul vähem, mõnel rohkem.
Maksuamet on poliitikute käepikendus. Ennast imetlev maksuamet ei ole kunagi milleski süüdi, nö omasid rollatajaid kaitseb kiivalt, teistest firmadest sõidavad aga neid lömastades üle.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 25.07.2016 09:41 Olgu see maksu(peksu)amet poliitikute käepikendus - mis meil sellest!
Mõttetu on sel teemal rääkida.
Petta saanud äriühingud ei hakka kohe kindlasti mingeid lisamaksusid maksma - see inimene peaks küll peast puudulik olema.
Aga maksude ettemaksukonto süsteemi ja reegleid ei tohiks muuta lähtuvalt sellest kriminaalasjast, sest kontol liikumisi on väga kergelt tuvastatavad igale juhatuse liikmele, mis on nende otsene äriõiguslik kohustus.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 25.07.2016 12:29 imarile:
Peast puudulik või mitte, aga kui maksunõue sulle välja kirjutatakse, ei ole ka midagi vaielda. Iseasi kui amet võiks tänulik olla, et tal kassipojana nina piima sisse topiti ja raha riigikassa aukude tarbeks kätte näidati ning jätta need nõuded välja kirjutamata.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 25.07.2016 12:39 Kas maksude maksmine on vabatahtlik Aina huvitavamaks läheb.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 26.07.2016 11:56 Misajast varastatud vara pealt makse peab maksma?
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 26.07.2016 13:42 Viiol varastas riigilt...ja ei mingeid makse ega tagastamist
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 27.07.2016 22:15 Huvitav, et selle nime ei peagi varjama
http://jarvateataja.postimees.ee/3780045/raamatupidaja-varastas-jahimeeste-tagant-hiigelsumma

Suurem varas jääbki vist saladuseks.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 28.07.2016 03:47 Andke mulle mu naiivsus andeks, aga mulle jääb aru saamatuks, miks juhatuse liikmed ei kontrollinud mõttetuid ettemakseid maksuametile? See on jabur, et tuuakse välja, just kui oleks lahendus, et raamatupidaja valmistab deklaratsiooni ette ja juhatus kinnitab... Aga juhatus ei tea ju raamatupidamisest õhkugi, seepärast on palgatud raamatupidaja, ja kui juhatus usaldab, et deklaratsioon just selline peab olema, siis võib ta ka selle kinnitada.
Kui aga juhatus vaevuks lihtsalt võrdlema perioodi deklaratsioone ja tehtud ettemakseid, siis tuleks küll ilmsiks mõttetud summad ettemaksu kontole. Või olen ma valesti aru saanud?
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 28.07.2016 07:53 http://jarvateataja.postimees.ee/3780045/raamatupidaja-varastas-jahimeeste-tagant-hiigelsumma
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 28.07.2016 09:19 kurb küll,kui raamatupidaja sedasi langeb...Evele,peale kaklust,rusikatega ei vehitata,juhatuse liikmeid ei tasu süüdistada,kui rmp-le oli täielik usaldus...
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 28.07.2016 10:19 Appike, mul ei ole mõtteski vehkida millegagi ja ei süüdista kedagi,
veelkord: jääb arusaamatuks miks... lihtsalt siinolijate märkustest lugesin välja, et miks ei võiks juhatus ise kinnitada deklaratsioone jne, vot sellel puudub minu arust mõte, juhatus võiks vaid kontrollida deklarite ja summade samasust.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 28.07.2016 11:35 to Eve,rahune maha,palju mis võiks,asi oli usalduses...
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 28.07.2016 17:16 No sellise asja peale annab ikka tulla, et kahtlustada maksuametile tehtud ülekande kaduma minekut. Kui tegemist kehvema firmaga, kes maksabki jupiti kui raha saab, siis ei ole ka see kahtlane, et on 2 korra asemel 5 korda kuus makstud. Eks ta teadis kellega võib..
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 30.07.2016 10:02 Nüüd läheb lahti nõiajaht raamatupidajatele...
Ilmselt tuleb panna vaim valmis ja mitte võtta isiklikult totaalset kontrolli.

Samas on küllalt teisi ametiesindajaid (juhatuse liikmeid, kassapidajaid, juhtivtöötajaid), kes omastavad ettevõtte raha, aga ei mäleta ühki "paljastuste kampaaniat" nende kohta.
Re:Eestil uus Viiol järjekorranumbriga 2 - 03.08.2016 17:08 rmp kirjutas:
Ootan, et keegi MA-nik sõnastaks kõik selle toimunu ringi. Selline teema tõlgendus häbistab asjatult kõiki raamatupidajaid- jääb mulje, et kõik käibki nii lihtsalt. Tegelikult ei saa raamatupidaja oma firma ettemaksukontolt teha ülekannet oma arveldusarvele, ta peab taotlema MA-lt ettemaksu tagastust.
Selline pikaajaline tegevus oleks pidanud MA-le silma hakkama.
Imestama paneb, kuidas küll mõeldakse igasuguseid skeeme välja!
Ei olnud väga ammu, kui pidin MA-le edastama ostuarvete koopiad ja jagama selgitusi seoses KD parandusega...


kus sa elanud oled kallis rmp? ettemaksukonto on juba aastaid sisuliselt nagu pangakonto, sealt võib kanda kellele tahad. pangaarvele või ka näiteks teise isiku ettemaksukontole maksuametis. maksuametil on sellest rahast küll täiesti suva, eeldusel muidugi, et kõik muud maksukohustused täidetud on.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata