HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĂĽsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse ĂĽldfoorum elatisevõlgnikule palju kĂ...
 
Autor Sőnum
elatisevõlgnikule palju kätte - 29.06.2016 14:08 Pean vastama kohtutäituri poolt esitatud rahalise nõude arestimise aktile.(nn.takistavad asjaolud,mis ei võimalda antud akti nõuet täita) Sisu selline,et elatisevõlgnik töötab tähtajalise VÕS lepingu alusel ja selle kuu tehtud tööde eest tuleb maksta talle umbes 130 eurot.Igakuine elatise nõue+ elatisvõlg on mitmeid-mitmeid kordi suurem.Antud tasu,mille pean välja maksma on isegi väiksem,kui pool miinimumpalka.Seeg puudub mul võimalus kohtutäiturile midagi kanda.Ps.Tean,et see on võlgniku ainus sissetulek.Lähtun § 132
§ 132. Sissetuleku osa, millele ei saa sissenõuet pöörata
.
(11) Kui sissenõude pööramine võlgniku muule varale ei ole viinud või eeldatavalt ei vii lapse elatisnõude täielikule rahuldamisele, võib arestida kuni pool miinimumpalgast.

Kuna võlgnikul on veel 3 alaealist last(+ lastega kodune ema),siis antud juhtumi puhul laste ,kui ülalpeetavate olemasoluga ei arvestata.

Teadjamad,kas piisab,kui kirjutangi kohtutäiturile,et summa mis võlgnikule väljamaksmisel kuulub on väiksem,kui pool alampalgast ja kinnipidada pole midagi.
Või on tõesti mingi § ,mis lubab 100% kõik kinnipidada ja kohtutäiturile kanda.(ise hetkel küll ei suutnud leida)
Re:elatisevõlgnikule palju kätte - 29.06.2016 15:06 Kas aktis on kirjas, et võib arvestada arestimisele mittekuuluva miinimumiga?
Re:elatisevõlgnikule palju kätte - 29.06.2016 15:34 Kohtutäituri kiri,mis saadeti firma omanikule

ELATISRAHA ON 1 se järjekorra nõue ,mis astub ettepoole kõiguste teistest kinnipidamistest täitemenetluses


Palun teostada elatisraha kinnipidamisi lähtudes allpool toodud korrast .

§ 132. Sissetuleku osa, millele ei saa sissenõuet pöörata
(1) Sissetulekut ei arestita, kui see ei ületa ühe kuu eest ettenähtud palga alammäära suurust või vastavat osa nädala või päeva sissetulekust VÄLJA ARVATUD ELATISRAHA NÕUDED
11) Kui sissenõude pööramine võlgniku muule varale ei ole viinud või eeldatavalt ei vii lapse elatisnõude täielikule rahuldamisele, võib arestida kuni pool käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud sissetulekust. Kui lapse elatisnõude täitmiseks võlgniku sissetulekust arestitav summa jääb alla poole käesoleva paragrahvi lõikes 1 nimetatud summast, võib arestida kuni ühe kolmandiku võlgniku sissetulekust. [RT I, 14.03.2011, 1 - jõust. 24.03.2011]
(2) Kui võlgnik peab seadusest tulenevalt ülal teist isikut või maksab talle elatist, suureneb mittearestitav summa iga ülalpeetava kohta ühe kolmandiku võrra palga alammäärast kuus, välja arvatud juhul, kui sundtäidetakse lapse elatisnõuet. [RT I 2007, 25, 130 - jõust. 01.01.2008]
(3) Mittearestitavat summat ületavast sissetuleku osast võib kuni viiele palga alammäära suurusele summale vastavast osast arestida kaks kolmandikku, seda ületavast sissetulekust kogu sissetuleku, tingimusel, et arestitav summa ei ületa kahte kolmandikku kogu sissetulekust. Sätet ei kohaldata, kui sundtäitmisel on elatise nõue. [RT I 2007, 25, 130 - jõust. 01.01.2008

Ps,Kahjuks antud keisi puhul kohtutäiturid ei pea akti sisust kinni ja võtavad kõik mis arvel.Juba võlgnikul läbi proovitud.
Re:elatisevõlgnikule palju kätte - 29.06.2016 15:49 Jah, võib teatada lihtsas vormis, et töövõtjale makstav tasu on väiksem arestimisele mittekuuluvast summast ja seetõttu akti täita ei saa.

Võlgnik aga peab kohtutäiturile tegema avalduse, et kontole jäetakse mittearestitav osa alles. Eeldan, et ta pole sellist avaldust teinud ja seepärast võetaksegi kogu panka laekuv summa ära.
Re:elatisevõlgnikule palju kätte - 29.06.2016 16:18 Suured tänud kaasamõtlemise eest.Loodan, et see vastus rahuldab kohtutäiturit ja rohkem peavalu tööandjale sellega ei kaasne.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse ĂĽldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kőik tagid
Sőnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata