HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĂĽsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Mitteresidendile (Läti) pa...
 
Autor Sőnum
Mitteresidendile (Läti) palga maksmine Eestis - 20.04.2016 16:18 Eesti ettevõte plaanib töölepinguga tööle võtta müügijuhi Lätis.
Töötaja elab ja töötab Lätis (kaugtöö), palka saab Eesti ettevõttelt.
Osaühingul ei ole filiaali ega tütarettevõtet Lätis.

Kus ja kuidas tuleb selline töötaja registreerida?
Kuidas arvestatakse maksud?
Kuidas toimub tasu ja maksude deklareerimine?
Milliseid maksunüansse tuleb arvesse võtta, kui sellisele töötajale antakse töö tegemiseks kasutada tööandja auto?

Kas on olulisi erinevusi, kui samalaadne töösuhe on töötajaga Leedus?
Re:Mitteresidendile (Läti) palga maksmine Eestis - 20.04.2016 19:37 Kuna töö ei ole Eestis siis Eesti TÖR-s ei registreerita, makse siin ei arvestata ja ei deklareerita.
Teil tuleb uurida Läti ja Leedu seadusi kuidas ja mis.
Re:Mitteresidendile (Läti) palga maksmine Eestis - 12.05.2016 09:41 Kas kellelgi on kogemusi, kas Läti ja Leedu maksuamet vastavad kirjalikele maksuteemalistele infopäringutele? Inglisekeelsete e-kirjade saatmisest on möödas üle 2 nädala, aga pole tulnud mingit vastust. Eesti maksuametist tuleb kohe vähemalt automaatvastus kirja kättesaamise kohta, aga Lätist ja Leedust pole saanud sedagi.
Re:Mitteresidendile (Läti) palga maksmine Eestis - 12.05.2016 12:06 Tere

Paar aastat tagasi oli meil ka müügiinimene Lätis, kes elas ja tegi meie tööd Lätis.
Siin makse ei maksnud tema eest. Lepingusse panime igaks petteks, et maksud maksab Lätis. Töötajal palusime esitada Läti Maksuametist saadud residentsuse tõeni (ei mäleta enam õiget terminit), kus oli kirjas, et Läti resident ja maksud maksab seal.
Re:Mitteresidendile (Läti) palga maksmine Eestis - 12.05.2016 15:43 Mul on kimp lätakaid rekkameesteks. Neile on tehtud Eesti isikukood ja meie TÖR-s on nad registreeritud. Osad tahavad ise tulumaksu lätis maksta, osadel pean mina ka tulumaksu kinni. Tulumaksuvaba min ei saa kasutada, kogum. pensioni ei ole. Töötuskind. ja sots on nagu eesti kodanikel.
Re:Mitteresidendile (Läti) palga maksmine Eestis - 17.05.2016 15:28 3 nädala möödudes vastas Läti maksuamet inglisekeelsele päringule sulaselges läti keeles.
Re:Mitteresidendile (Läti) palga maksmine Eestis - 19.05.2016 12:22 Juhul, kui Läti firma võtaks tööle eestlase, kes töötab Eestis, siis peaks Läti firma endale Eesti Maksuametist küsima mitteresidendi numbri ja kõik töötasu maksud deklareerima ja maksma Eestis.
Tõenäoliselt on vastupidises olukorras samamoodi.
Re:Mitteresidendile (Läti) palga maksmine Eestis - 25.05.2016 09:21 Selle Maksuameti poolt väljastatud mitteresidendi numbriga ei saa võtta töötajat TÖR-i arvele ning töötaja ei saa sotsiaalseid tagatisi.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse ĂĽldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kőik tagid
Sőnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata