HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĂĽsitlus | Foorum
 
Autor Sőnum
MERITI HINNATÕUS - 18.06.2020 08:57 Lugupeetud Meriti tooteid kasutavad raamatupidamisettevõtted!
Enamikule Teist ei ole veel teada Meriti toodete hinnatõusu suurus.

Meie poolt kasutatavate toodete uued hinnad on:

Aktiva Pro-pakett 29 eurot kuus, iga lisakasutaja 10 eurot kuus, iga täiendav ettevõte alates 3.ettevõttest 1 euro kuus. Korrutage kasutajate arvuga, ettevõtete arvuga ja 12 kuuga ning liitke kokku.

Palk 30 17 eurot kuus, Palk 5 6 eurot kuus, iga täiendav ettevõte alates 3.ettevõttest 1 euro kuus. Korrutage, liitke.

E-arved: Telema ja Omniva hinnad on Teile teada.

Meie ettevõttes on arvutused tehtud. Karm tulemus on selline:
• Senine kulu 996 eurot aastas
• Uute hindadega 3672 eurot aastas, s.o. täiendav kulu 2676 eurot aasta kohta, hinnatõus 3,69 kordne.



Ühtemoodi tuleb maksta ka nende klientide eest, kellel 5-20 kannet kuus, samuti nende eest, kelle pisike raamatupidamine toimub kord aastas. NB! Passiivsete ettevõtete andmeid on võimalik alla laadida, kuid üles laadida neid enam ei saa, seoses tarkvara igakuiste arendustega.

Sooviksin eelkõige suuremate büroode juhtidega mõtteid vahetada, ka väiksematelt on arvamused, ettepanekud ja lahendused teretulnud. Kui olete huvitatud kaasamõtlemisest ja -rääkimisest, palun andke endast teada E-mailile info@arvestusabi.ee (tel. 51 85 392)

Raamatupidamisettevõtetest valdav enamus on väike- ja mikroettevõtted. Tarkvarade kasutamine on seadnud meid suurettevõtjate mõju alla. Oleme sunnitud hindu tõstma ning E-arvetega seotud teenuseid ja andmete säilitamise teenuseid vahendama (loe: osutama suurettevõtetele rahakogumise teenuseid, võtma enda kanda halduskoormuse ja finantsriskid. Tasuta. Läbirääkimisteta.).
Re:MERITI HINNATÕUS - 18.06.2020 10:24 Läksin aasta algusest Standard Booksilt üle Meritile ja ei kahetse mitte üks raas. Nii mõnigi asi on Meritis oluliselt parem ja hind väga oluliselt odavam SB-st.
Riin, võimalik, et teil on senini kehtinud varasem soodam pakett, kuid juba aasta algul oli Merit Pro hinnaks 29 kuus + lisakasutaja 10. Võrdluseks Standard Booksi analoog on 99 kuus + lisakasutaja 50 kuus. Jah, SB pakkus vanale olijale ka veidi odavamat, kuid sunnismaist paketti paariks aastaks, kuid ka selle hind oli oluliselt soolasem kui Meritil. Ma isegi ei mõtle enam SB peale, nii hea see kah ei olnud, et sellist hinda maksta. Meriti eest aga maksan senini meelsasti seda mida nad praegu nõuavad.
Tuleb hambaid kiristada, hinnatõusuga kaasa minna ning klientidele suuremaid arved esitada.
Re:MERITI HINNATÕUS - 18.06.2020 14:47 Riin kas sul on igal ettevõttel oma litsents?

Ma sain aru, et mul lisandub lihtsalt iga ettevõtte eest 1 euro kuus. Kuna kõiki ettevõtteid teen ühe litsentsi alt.
Re:MERITI HINNATÕUS - 18.06.2020 15:21 Ma ei kujuta ette mida teha väikeste ettevõtetega, kes ilmutavad ennast korra aastas. Vahel ka üle kahe aasta, siis kahe aasta dokumentidega..
Selliseid programmis hoida on väga kulukas. See oligi Meriti eelis, et sai teha piiramatul arvul firmasi. Nüüd see eelistus kaob.
Re:MERITI HINNATĂ•US - 18.06.2020 22:02 On saabunud programmivahetuse kuuhttp://intellisoft.ee/lae-alla/
Re:MERITI HINNATĂ•US - 19.06.2020 00:15 anna kirjutas:
Riin kas sul on igal ettevõttel oma litsents?

Ma sain aru, et mul lisandub lihtsalt iga ettevõtte eest 1 euro kuus. Kuna kõiki ettevõtteid teen ühe litsentsi alt.


Anna, see 1 eur kuus ettevõtte eest on ikka päris kopsakas lisa. Oletame, et mul on Meritis 25 ettevõtet, nendest 23 eest tuleb 1 eur kuus maksta, see teeb 276 eur aastas.

Ja sama lugu palgaprogrammiga. Peab vist tõesti ringi vaatama hakkama.
Re:MERITI HINNATÕUS - 19.06.2020 07:52 Merit on halb seetõttu et aktiva ja palgaprogramm on eraldi süsteem. Ma ei kujuta ette seda juhatuse liiget,kes tahab siseneda kasutajana onlines vaatama mida raamatupidamine täna hommikul näitab....

või kas need Katrini 25 firmat ei tunne huvi rmp seisu kohta???
... 25 firmat ühel klienditeenindajal?? mis teenuse kvaliteedist me siin rääkida saame???
Re:MERITI HINNATÕUS - 19.06.2020 08:26 issand, see 1 euro on kliendi kulu. kui kõik 23 maksavad kuus vähemalt 50 eurot, siis teeb see 13800 eurot aastas. 276 on selle kõrval pisku. Kui ei maksa vähemalt 50 eurot, siis loobu nendest ja enda elu saab ka kergem. Või minimaalselt lisa aastatasule 12 eurot (vajadusel teine 12 veel).

oleks põhjust käratseda kui iga kliendi eest tuleks maksta 29 eurot, aga 1 euro?!?
Re:MERITI HINNATÕUS - 19.06.2020 11:16 alles oli Meritis e-arvete saatmine tasuliseks, nüüd kõik firmad 1 eur, mis järgmiseks?
Iga kuu mõni väike hinnatõus, peab tõesti hakkama ringi vaatama.
Siiamaani olid mul nimekirjas ka lõpetanud firmad, need peab ära kustutama, muidu tuleb ka nende pealt maksta
Re:MERITI HINNATÕUS - 19.06.2020 15:35 kylli ütleski välja põhjuse hinnatõusuks - surnud isikud tuleb kustutada, sest ka nemad võtavad serveris oma ruumi mida hallata, ka nemad ise rendivad serveri ruumi suurematelt serveritelt
Re:MERITI HINNATĂ•US - 19.06.2020 17:13 imari kirjutas:
Merit on halb seetõttu et aktiva ja palgaprogramm on eraldi süsteem. Ma ei kujuta ette seda juhatuse liiget,kes tahab siseneda kasutajana onlines vaatama mida raamatupidamine täna hommikul näitab....

või kas need Katrini 25 firmat ei tunne huvi rmp seisu kohta???
... 25 firmat ühel klienditeenindajal?? mis teenuse kvaliteedist me siin rääkida saame???


Imari, me ei ole tuttavad, Te ei tea midagi minu teenuse kvaliteedist ja nende firmade suurusest. Kas see, kes on ise moderaator, ei peaks mitte jälgima, et foorumi külastajad jäävad viisakaks ja ise siis ilmselt samuti?

Väga vastuoluline jutt, üks lause on, et te ei kujuta ette juhatuse liiget, kes tahaks onlines näha, mida raamatupidamine näitab. Ja teine lause, et kas nad ei tunnegi huvi firma seisu kohta?

Võin öelda, et mõni tunneb rohkem ja mõni vähem huvi, vägisi kellegile finantsjuhtimist pähe ei määri.
Re:MERITI HINNATÕUS - 20.06.2020 08:08 Kui mõned ajad tagasi oli uudis, et Merit Vismale maha müüdi, siis esimene mõte mis minule pähe tuli oli: sõltuvus on tekitatud, eks nüüd siis saabunud hetk hakata rahaga kägistama. Ikka raha, ei millegi muu pärast uued omanikud firma ära ostsid. Selle uudise tõttu (et firma läks norrakatele) ma ausalt öelda jätsin ühe vana kaevu kinni ajamata. Paistab siis, et õieti tegin!
Re:MERITI HINNATÕUS - 22.06.2020 21:30 Mitte et ma Meriti hinnapoliitikat kuidagi heaks kiidaks - tõus nullist sajani on ikkagi 100%. Pigem on see kannatlik äripoliitika - Hansa hinnatõusuga tõmmati ära tuhandeid kliente, kannatati mõni aeg odavus ära ja nüüd vaikselt hakatakse juurde timmima. Sel aastal 1 €, järgmisel juba võib-olla 2 € jne jne.
See on Eestis nii levinud ärimudel - kõigepealt meelitame klientuuri odavusega ja siis hakkame väänama. Eriti ilmestab see suuri kontserne nagu Eesti Energia või Telia, kellel ei ole probleemi saata teade, et alates ajast X on sinu hind nüüd 50 või rohkem % kõrgem.

Aga ma jätkuvalt ei saa aru teie halast nende pisifirmade üle, kes korra aastas käivad - kui järgmisel aastal tulevad, siis on hind 12 € kõrgem. Kas tõesti on lootusetu sellist asja maha müüa? Äkki te ainult arvate, et see nii on? Kui tahate kindlad olla, et te hävingusse ei jää, siis võtke nendega ühendust ja teavitage asjaoludest ning kui nad nõus ei ole, siis vaadake, kas tõmbate kohe joone alla või teete "kahjumi" pooleks.
Ehk siis võtke seesama ärimall ja keerake enda kasuks - olete omale kuhja kliente kokku ajanud odava hinnaga meelitades, siis nüüd hakkate vaikselt juurde timmima.
Ega keegi teine peale enda teie tööd väärtustama ja rohkem raha pakkuma ei tule.
Re:MERITI HINNATÕUS - 25.06.2020 09:51 Aplodeerin, rotiplika! Täpselt minu mõtted. Meritilt loodan, et selle hinnatõusu olid nad korralikult läbimõelnud. See järgmisel aastal 2 eurot oleks selgelt jalgatulistamine. Esimest korda oleks isegi 2 eurot alla neelatud, aga lähitulevikus uus hinnatõus oleks kliendi narrimine.
Re:MERITI HINNATÕUS - 29.06.2020 09:00 Sain Meritilt e-maili alles 25.06.2020 ja sedagi vaid Merit Aktiva kohta, MPalk kohta eraldi teavet veel tulnud ei ole. Aasta algul maksin koheselt aastamaksu, sest nii oli soodsam, kuid edaspidi see võimalus kaob:
2.Alates 01.09.2020 ei saa enam Merit Aktiva litsentsi pikendada tasudes aastamaksega, alles jääb ainult kuumaksega tasumise võimalus.
Miks me sellise muutuse teeme?
1.Kasutame teenitavat lisatulu muuhulgas meie arendusmeeskonna suurendamiseks. See aitab meie tarkvara kiiremini edasi arendada, veel mugavamaks ja kiiremaks teha ning uusi funktsioone lisada. Tulemusena saate Teie oma töö kiiremini tehtud.
2.Viimase aasta jooksul on selgemaks saanud andmete hoidmise reeglid isikuandmete kaitse üldmääruse (GDPR) valguses. Reeglite üldlevinud tõlgendus on praegu selline, et kui me firma andmete hoidmise eest raha ei küsi, siis pole meil ka õigus firma andmeid säilitada. Seega annab lisatasu küsimine täiendava kindluse isikuandmete kaitse üldmäärusega vastavuse osas.

HansaRaama või StandardBooks läks seda teed, et võttis juurde töötajaid ja muudkui täiendas oma programme asjadega, mida enamus kasutajaid, peaasjalikult raamatupidajad, absoluutselt ei vajanud, kuid seetõttu muudkui tõstis hinda ja ühes hinnatõusuga kaotas kliente. Tundub, et Merit tahab minna sama teed.
Punkt 2 on aga väga imelik, pigem otsitud, mitte mõistlik põhjus hinnatõusuks. Juba olemasolevas lepingus oli sees andmete säilitamine nende serveris.
Tõesti, kui sul on 50 firmat ja senini maksid 29 €/kuus, siis edaspidi hakkad maksma 29+50= 79 € + muud lisakulud, see on tõepoolest räige ja mõtlematu hinnatõus, eriti kui paljud neist 50-st on olematu käibega pisifirmad, milledelt kord aastas (aruandega) tolmu pühitakse.
Tõenäoliselt väiksema dokumentide käibega firmad kolitakse Meritist ümber odavamatesse programmidesse ja Merit näeb vaid und oma ettearvestatud suurematest tuludest. Peale programmitootjate oskavad ka kasutajad raha lugeda.
Re:MERITI HINNATÕUS - 29.06.2020 10:35 ma ka ei saa aru, et miks on vaja hoida kliente, kellel 12 eurot aastas hinge kinni võtab? raamatupidajad - hinnake oma oskusi ja ärge lörtsige neid puukide jaoks.
Re:MERITI HINNATÕUS - 01.07.2020 14:03 Nõus Sirlega, et Hansa arendab asju, mida vaja ei ole. Ma ise pole nende uuendustest midagi vajalikku saanud. Olen neile ka välja öelnud, et nad arendavad oma programmi kasutajale vaenulikuks. Aga sellest pole abi, kuigi jah, kes see ikka mäletab enam kui hea see programm oli, kui see turule alles tuli.
Re:MERITI HINNATÕUS - 01.07.2020 22:34 Kas oskab keegi öelda mõnda odavamat programmi, kus saaks teha pisikesi, kes vajavad tegemist vaid korra aastas ja vaid mõne kande
Tunne on, et see hinnatõus ei jää kindlasti viimaseks- ilmselt tuleb ka kuutasu tõus + suurem tasu firmade arvu pealt. On ju muidugi võimalus minna tagasi ka Exceli peale
Re:MERITI HINNATÕUS - 02.07.2020 23:11 aga praegu tõesti ei ole samaväärset palgaprogrammi kõrvale panna (minu arvates),
loomulikult ei ole ka Merit Palk ideaalne, kuid ehk on plaanis tõesti rohkem laekuma hakkava raha eest ka täiendusi.
Re:MERITI HINNATÕUS - 03.07.2020 00:54 aga see firma ei viitsi ise müügitööd teha http://intellisoft.ee/lae-alla/

Postita uus teema: "Finantsarvestuse ĂĽldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kőik tagid
Sőnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĂĽlastajad
Lehel on 193 külalist