HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Maksukäitumise hinnang
 
Autor Sõnum
Maksukäitumise hinnang - 11.09.2019 15:05 Tere,
kas on kellelgi EMTA -ga kogemust teemal " maksukäitumine".

Saadi selline märgukiri, kus "paluti vaadata üle töötaja töötasu ja tööaja määrad ning töötaja registreerimise andmed töötamise registris, et kõik andmed oleks deklareeritud ja registreeritud vastavalt tegelikule olukorrale."
Tööleping sõlmitud ainuomaniku ja juhatuse liikmega ning miinimumpalgaga.

"Kui jätkatakse maksudeklaratsiooni vorm TSD esitamist samalaadsete andmetega, võite suure tõenäosusega sattuda tulevikus maksumenetlusse, kuna risk tööjõumaksude osas säilib."

Olen tänulik arutelu eest.
Re:Maksukäitumise hinnang - 11.09.2019 15:51 mmMari kirjutas:

Tööleping sõlmitud ainuomaniku ja juhatuse liikmega ning miinimumpalgaga.

Töölepingu puhul, täistööajaga, võetaksegi ette samalaadse töö tegijate keskmine palk, hakatakse võrdlema ning tehaksegi uut ja vana.
Probleemi lahenduseks oleks kas vormistada osalise ajaga tööle või ainuosanikust juhatuse liige vormistada TÖR-is võlaõigusliku lepinguga ja TSD-l deklareerida juhatuse liikme tasu. Viimast pean õigemaks.
Re:Maksukäitumise hinnang - 11.09.2019 15:57 Tänan, Sirle!

tasuks aga võib ju ka olla miinimumtasu ehk 540 eurot?
Re:Maksukäitumise hinnang - 11.09.2019 17:11 Ise teate palju osalise tööajaga töölepinguga palk tuleb.
Juhatuse liikme lepingu puhul peab ta juhatuse liikme tasu saama iga kuu vähemalt 500 brutos, et kehtiks ravikindlustus.
Haigekassa lehelt
https://www.haigekassa.ee/inimesele/ravikindlustus/tooandja-kindlustatud
Ravikindlustatud on:

* üle ühe kuu kehtiva töölepingu alusel töötav töötaja

* võlaõigusliku lepingu alusel töö- või teenustasude saaja (v.a füüsilisest isikust ettevõtja), kelle eest juriidiline isik või juriidilised isikud maksavad ühes kuus sotsiaalmaksu kas eraldi või kokku vähemalt sotsiaalmaksu kuumäära ulatuses. 2019. aastal on kuumäär 500 eurot ja seega sotsiaalmaksu minimaalne summa 165 eurot kuus
* juriidilise isiku juhtimis- või kontrollorgani liige, kelle eest juriidiline isik või juriidilised isikud maksavad sotsiaalmaksu ühes kuus kas eraldi või kokku vähemalt sotsiaalmaksu kuumäära ulatuses. 2019. aastal on kuumäär 500 eurot ja seega sotsiaalmaksu minimaalne summa 165 eurot kuus
* ettevõtlustulu maksu maksja (nn ettevõtluskontot kasutav inimene), kes maksab ettevõtlustulu lihtsustatud maksustamise seaduse alusel ettevõtlustulult ühes kuus sotsiaalmaksu vähemalt sotsiaalmaksu kuumäära ulatuses. 2019. aastal on kuumäär 500 eurot ja seega sotsiaalmaksu minimaalne summa 165 eurot kuus.

Kõik tööd pakkuvad füüsilised ja juriidilised isikud peavad oma töötajate töötamise andmed (töösuhte alustamised, peatamised ja lõpetamised) registreerima maksu- ja tolliameti töötamise registris.
Re:Maksukäitumise hinnang - 11.09.2019 18:41 Olen kokku puutunud - järgneb kutse nõustamisele, kus selgub et
a) tegevusala (emtak) keskmine on kõrgem kui te oma töötajatele maksate, palun selgitage miks ning palun suurendage palku nii et need vastaks keskmisele, vastasel korral võime alustada maksurevisjoni
b) võrreldes makstavate dividendidega on tasu määr liiga väike, palun suurendage meile sobivaks, vastasel korral võime alustada kolme kuu pärast maksurevisjoni

See juures on emtak-i keskmine võetud jumal teab kust, igatahes mitte sellest failist, mida maksuamet makstud maksude kohta üllitab, seega pole teada millise metoodikaga on see arvutatud. Igatahes oli see minu juhtumi korral ca 300 € kõrgem kui selles failis näha oli.
Re:Maksukäitumise hinnang - 12.09.2019 13:53 Maksumenetlust pole vaja karta!
on nii nagu on... ettevõtluses ei saagi töötasud olla sama mis tegevusvaldkonna keskmine,
veel hullem kui hakkate paanikas midagi muutma või lähetegi NÕUSTAMISELE (mida teie ei vaja)

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 494 külalist