HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Uus e-maksuamet - 05.09.2019 08:47 Päris huvitav see uus e-maksuamet. Peaks vist deklareid hakkama esitama nutitelefonis
Alumise poole töölaua ruumist (vähemalt arvuti ekraanil, mitte nutis) võtavad kontaktandmed ja vanad teated. Kustutasin need mõlemad, kui tarbetud, töölaualt ära, kuid kuidas nende asemele saada töölauale aruandeaasta TSD ja KMD vormid?
Re:Uus e-maksuamet - 05.09.2019 10:00 Juhendvideo
https://www.rmp.ee/uudised/maksundus-uudised/e-mta-uuendatud-toolaud
Re:Uus e-maksuamet - 05.09.2019 17:10 Kõige nõmedam on see hüppav EU logo all nurgas, nagu mingi segaja peale pandud, et tähelepanu hajutada Kas seda ei saa kuidagi maha võtta?
Re:Uus e-maksuamet - 06.09.2019 12:04 Ma pole suutnud tuvastada kohta, kas ja kus saab firmasid sättida lühinimede järjekorras valikusse. Praegu on kõik nii nagu nad Äriregistris kirjas - kel oü ees, kel osaühing taga jms jne. Igakord otsingusse tähti toksida on tüütu.
Re:Uus e-maksuamet - 09.09.2019 18:38 Mul jääb üldse vist TSD andmata. Ei leia seda kohta. Kõike muud on, deklareid pole.
Re:Uus e-maksuamet - 09.09.2019 22:27 maksud ja siis TSD ülevalt vasakult
Re:Uus e-maksuamet - 10.09.2019 10:42 Kas e-maksuametiga on praegu probleemid teil ka?
Re:Uus e-maksuamet - 10.09.2019 10:48 Praegu on teade, et võib esineda tõrkeid. Mina sisse logida ei saanud, jäi lihtsalt pärast PIN-i sisestamist tühi ekraani pilt.
Re:Uus e-maksuamet - 10.09.2019 11:13 Mina sain sisse logida küll, kuid avastasin, et ülal oli hüüumärgiga üks teade. Teate peale vajutades läks kogu ekraan tühjaks, jäigi sinakaks, ei edasi ega tagasi polnud võimalik minna. Selle nö. Suhtlus-menüü sulgedes saatis automaatselt e-maksuametist täiesti välja.
Uuesti e-maksuametisse sisse logides ei olnud vaja ei PIN-e ega midagist, ei nõudnudki uuesti sisselogimist, iseenesest lubas otse firma peale sisse. Teade ise oli iidvana teade ja täiesti tarbetu.
Kuidas saab sealt kustutada aastast 2014.a. teadet? Tundub, et võimatu.
Re:Uus e-maksuamet - 10.09.2019 11:57 Juba tükimat aega e-maksuamet ei toimi korralikult. Teenuse osutajana on minul paika pandud oma plaan, et kõik kliendid saaksid aruandluste ajal korrektselt teenindatud, aga kui päris oluline aeg kulub viimasel ajal deklaratsioonide esitamisele, siis see teeb ikka tuska väga, sest tööaeg kulub ja plaanitud tööd lihtsalt lükkuvad tunde edasi. Pidevalt muudetakse juba toimivaid süsteeme. Muidugi ma olen võimeline muudatustega kaasa ka minema, aga kui neid muudatusi ei suudeta tööle panna, siis ajab ikka väga tigedaks. Pangu siis toimima vana ja uus versioon paralleelselt nagu eesti.ee.
Re:Uus e-maksuamet - 10.09.2019 13:26 Ma tunnen ennast nagu muhv postkontoris - nii palju lugemata kirju, vanimad aastast 2010
Ja kõigile tuleb kohusetundlikult märkida "Märgi loetuks", et nad lugemata teadete alt minema saada.
Re:Uus e-maksuamet - 10.09.2019 16:39 Muhv postkontoris
Mul ka mingid vanad kirjad ilmunud, terve pikk nimekiri. Kusjuures neid seal nii palju, et äkki on topelt midagi. Ma ei mäleta, et oleksin sellist aktiivset kirjavahetust pidanud ametiga. Aga no aastaid juba ka palju. Mõtlesin, et kuidas ma neid eelmisel korral ei märganud, aga nojah, ilmselt ongi ilmunud nüüd. Alustasin ka loetuks märkimisega, aga jätsin pooleli, et deklaratsioonide tegemisega lõpule saada. Äkki kaovad ise samamoodi nagu ilmusid ühel hetkel ja jääb ära see märkimine üldse. Loota ikka võib
Re:Uus e-maksuamet - 10.09.2019 18:04 Kirjad kirjadeks, mul on isegi vanad kliendid nimekirja tagasi tekkinud.
Re:Uus e-maksuamet - 10.09.2019 19:02 Hakkasin kah nende "uute kirjade" sisu vaatama. Olin kunagi ühes firmas tööl, mis miskipärast endiselt veel e-maksuametis mu nime taga "lohiseb". Firma ei tegutse enam ja pole senini ka e-maksuametis jalgu jäänud, nüüd siis jäi. Seal ülal punasega "uus kiri", üks teade veebruarist 2005.a., peaaegu 15(!) aastat tagasi. Kusjuures see "uus kiri" on minu kiri maksuametile, et neil meile üks maks valesti peale pandud, et võtku see oma andmebaasist ja nõuetest maha. Jällegi, täiesti tarbetu "teade", kuna see pole teade, vaid ettevõtte kiri maksuametile ja ilmselt kunagi ka läbi loetud vastus teatega, et küsimus edastati asjaosalistele. Kohe kindlasti ei saa see kiri olla "uus kiri" ja veel aastast 2005.a., praegu on 2019.a. lõpp!
Ausalt öeldes, pankades on samuti tihtipeale "uus kiri", milliseid enam ei avagi, sest pidevalt on seal mingi jama, mis ei ole ettevõttele oluline teave. Selliste totralt vanade "uute kirjade" pärast võib nii mõnigi väga oluline kiri jääda märkamata.
Re:Uus e-maksuamet - 10.09.2019 19:51 Minul pole olnud mingeid takistusi. Mul Windows 10 ja kasutan Googlit.
Tühja nendest kirjadest! need kindlasti ilmunud seepärast, et tehti backup
Sul ju meilipostkastis ka kirju aastaid tagasi.
Re:Uus e-maksuamet - 10.09.2019 21:43 No ometi üks ka minu moodi, hakkasin juba kahtlustama, et ma olen maksuameti erilise jälgimise all, et ainult minul häireid ei ole. FB kuhjaga hädakisa täis.
Re:Uus e-maksuamet - 12.09.2019 14:28 Sain just praktikas teada, et saldopäringut trükkida ei ole võimalik - trükitakse ainult üks lehekülg hiidsuures kirjas.
Säilitage rahu ja närvi, ehk saavad kunagi korda tehtud.
Re:Uus e-maksuamet - 12.09.2019 18:30 Saldopäringu ikka sain kirbukirjas (just nüüd), aga KMD laadimise kohta otsisin küll tükk aega. Miks meiega nii tehakse?
Re:Uus e-maksuamet - 12.09.2019 18:49 Rahu ainult rahu...

Kui lugeda seda hala siis tundub nagu oleks maksuamet maailmas kõige tähtsam asi
Re:Uus e-maksuamet - 12.09.2019 18:54 kroooks kirjutas:
................... aga KMD laadimise kohta otsisin küll tükk aega. Miks meiega nii tehakse?

Maksud - on selline "tore" rippmenüü seal. Ma kah otsisin sealt KMD faili importimiseks kohta ja ausalt öeldes tagantjärele ei oskagi enam öelda kuidas selle kätte sain, ikka katse-eksituse meetodil. Mingil ajal jäid töölauale nähtavale vaid juuni ja juuli KMD-d, ülejäänutele ei näinud kusagilt ligipääsu ja ka ei mingit võimalust uut KMD-d lisada, kui äkki oh imet, ilmus ekraanile vana tuttav KMD-de ekraanipilt, kus sai uue KMD lisada. Ju siis e-maksuametit alles täiendatakse ja kohendatakse töö käigus.
Re:Uus e-maksuamet - 12.09.2019 18:56 Sellega on jah selline huvitav asi, et nüüd teistes firmades ilmub see vana nimekiri kohe.

Maksuamet kipub kõige tähtsamaks saama jah kuna muuks enam aega üle ei jäägi.
Re:Uus e-maksuamet - 12.09.2019 18:59 imari kirjutas:

Kui lugeda seda hala siis tundub nagu oleks maksuamet maailmas kõige tähtsam asi

Asi ei ole tähtsuses, vaid ajakulus. Programm peab olema selline, et olulised asjad oleksid koheselt ekraanil ning koheselt leitavad. Aeg on raha ja raha pole kunagi liiast.
Uut programmi tehes või täiendades peaks asi minema kiiremaks, lihtsamaks, ülevaatlikumaks ja paremaks, mitte vastupidi. Ma ei usu, et raamatupidajad saadavad TSD ja KMD faile nutitelefonist või et neil muud teha pole kui raisata oma aega ja otsida ekraanitagustest ligipääsukohti aruannete esitamiseks.
Re:Uus e-maksuamet - 12.09.2019 22:01 Sirle kirjutab väga õigesti. Järjest hullemaks läheb.
Re:Uus e-maksuamet - 13.09.2019 09:34 Minule öeldi infotelefonilt, et saldopäringu väljatrükki ei arendatagi (nagu TÖR-i), kuna "kõik on ju arvudis (!) olemas" ning juhatuse liikmetel tuleks endil logida sisse e-maksuametisse vaatama.

Loomulikult on juhatuse liikmetel palju tähtsamaid tegevusi ning seetõttu saadangi väljavõtte sellisel kujul nagu sealt nüüd tuleb - lisan juurde, et süsteem paremat ei anna ning kirjutan tasumisele kuuluva summa kirjana.
Re:Uus e-maksuamet - 13.09.2019 10:30 Minul pole küll saldopäringu väljatrükiga mingit probleemi. Tuleb täpselt samasugune väljatrükk nagu kuu või pool aastat tagasi.
Re:Uus e-maksuamet - 13.09.2019 11:13 Arvutipoisid teevad täpselt nii nagu neilt tellitakse. Kui maksuameti asjapulgad arvavad, et ettevõtete juhatuse liikmed peavad ise e-maksuametis tuhlama ning otsima palju nad riigile makse peavad maksma, siis on muidugi kõik ok! Mina isiklikult ei ole kohanud ühtki firmajuhti, kes ise reaalselt raamatupidamistoimingutega ei tegele, e-maksuametisse oma nina pistmast.
Normaalne oleks, et teenuse osutaja esitab deklaratsioonid ja sealsamas koondvaates, kus on kena tabel Nõuete ja saldode kohustused, teeb pdf-trüki ning saadab sellele, kes maksma hakkab või tahab teada palju makse maksta vaja. Selline võimalus seal aga puudub, trükk tuleks sigri-migri kahel lehel.
Minnes tagasi vasemale rippmenüüsse, loogiline oleks leida saldod Aruandus alt, kuid need on hoopiski real Arvestus, mille alt leiab Nõuete ülevaate, mille väljatrükk tuleks samuti mitmel lehel, kui ise korrigeerima ei hakkaks, kuid see kribukirjas väljatrükk on vähemalt paremini loetav kui koondvaate all olev.
Mõistlik oleks maksuametil lasta teha väljatrüki võimalus otse koondvaate saldode juurde, kõik vajalik ühest kohast, mitte kuhugi perapõrgusse, kui sinnagi.
Re:Uus e-maksuamet - 13.09.2019 15:45 Jäin juurdlema, et äkki nad teevad seda sihilikult et klienditeenindajate töö ei lõpeks?
Re:Uus e-maksuamet - 15.09.2019 23:37 Täitsa võimalik Rotiplika. Üksiti arvan, et see töö ei lõpe, nii nõrka teenindust nagu viimased 5 aastat pole varasemad 18 aastat kohanud. Tallinna ühistranspordis olid masu ajal tööpakkumised - kui meeldivad numbrid, tule tööle maksuametisse.... turvameestega konkureerisid need tööpakkumised
Re:Uus e-maksuamet - 16.09.2019 08:27 "Kui Sulle meeldivad numbrid, tule tööle Maksuametisse" - need kleepplakatid liinibusside akendel jäid ka mulle silma. Niiöelda minu ajal oli vaja vastavat kõrg- või eriharidust, et sinna tööle minna, sel kaugel ajal olid maksuameti asemel rahandusosakonnad linnavalitsuste juures, kontrollorgan pidi ikkagi ju targem olema kui kontrollitav.
Mul on maksuametiga olnud väga vähe pistmist, kuid et kala hakkab mädanema peast, see kehtib ka nende kohta. Tundub, et seal on olnud liialt palju igasuguseid mõttetuid reorganiseerimisi, mis on nende tööd oluliselt halvendanud. Koondamiste tuhinas on lubatud väärt töötajatel koondamisrahad saada ja eraettevõtlusesse minna, neil kel kuhugi minna polnud, jäid paigale. Vanal ajal rahandusinspektorit kardeti kui tuld, praegusel eesti ajal on kontroll olnud tihtipeale kui naljanumber, inspektor ise ei valda teemat mida kontrollib, sellest on lausa kahju.
Selles uues e-maksuametis saab ju deklarid ära esitatud, kuid paljutki tekitab küsimusi. Näiteks kasvõi valides Maksud, näitab esitatud deklaratsioone juulist alates, ise pead read "keerama ümber", et eesotsas värskemaid näha ja siis kah ei ole näha mis deklaratsioonid konkreetselt on esitatud, kas TSD, KMD, VD vmt. Deklari lühinimetuse veerg võiks samuti nähtaval olla, kui juba kord selline tabel tehtud. Iseasi kas sellist tabelit üldse vaja oleks, piisaks teatest esitamata deklarite kohta, või oleks veelgi parem kui oleks hoopiski selline tabel, millest näha tänasest edasi kuu-kahe jooksul esitamisele kuuluvad deklaratsioonid.
Re:Uus e-maksuamet - 05.10.2019 10:14 Vanduma ajab see uus leht. Mõtlesin nädalavahetusel TSD-d ära teha, aga pidevalt tuli ekraanile error siin ja error seal.
Uuesti sisenedes: This page isn’t working
Re:Uus e-maksuamet - 05.10.2019 18:53 mis seal imestada!
mul hangub WINDOWS 10 aeg-ajalt ja süsteemid vajavad kasutajate kannatlikust,ma ei põe selle maksuameti värgiga mitte üks põrm
Re:Uus e-maksuamet - 18.10.2019 13:22 Kuidas te uude maksuametisse sisse logite. Kas iga kord trükite htpps:///maasikas.emta.ee

On ju tüütu.

Kui püüann salvestada favorite menüüsse, siis paneb sisendile sisselogimise sigri-migri otsa, mille peale teatab, et sisselogimine ebaõnnestus jne.

KUI kustutan selle sigri-migri logini kohta lõpust ära, siis saan sisse nagu mullu ja muistegi. Ainult, et seda puhast maasikas-emta aadressi ei oska ma kuidagi püsivalt oma arvutisse salvestada.

Kui tööpäeva jooksul erinevatel asjaoludel peab ligi 10 korda emta-sse sisse logima, siis on see skeem küll võimalik, aga ikkagi liigne tüütus.
Re:Uus e-maksuamet - 18.10.2019 14:51 Minul on salvestatud https://www.emta.ee/et
Re:Uus e-maksuamet - 21.10.2019 09:10 einarile:
piisab ka kui aadressireale kirjutada lihtsalt emta.ee, edasi läheb juba ise
Re:Uus e-maksuamet - 05.11.2019 16:09 Kui olete ennast sisse loginud e-maksuametisse ja tekib vajadus lugeda mingit maksuameti kodulehel paiknevat juhendit või teadet, siis mina ei oska küll kuidagi toimida.

Millise lingiga üldse saab EMTA avalehele, kus on käputäis juhendeid ärikliendile ja eraisikutele?

Nad iga kord küsivad juhendijupikese lõpus, kas said abi. Jah abi saimeenne vanadest põhjalikest juhenditest, millest veel mõnel meist on link alles ja millest mõni veel kogemata avanebki. Kust saada abi, kui just klienditeenindajale helistada ei taha ja tegelikult mingist tekstilisest juhendist võiks vajaliku välja lugeda.
Re:Uus e-maksuamet - 06.11.2019 09:39 teed uue kaardi või akna lahti ja loed seal, kui tahad et asjad paralleelselt avatud oleks.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 411 külalist