HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Välislähetus vs töötasu
 
Autor Sõnum
Välislähetus vs töötasu - 02.07.2019 08:36 Kas kuskil on mingit seaduspunkti vmt, või oskab keegi kindlalt vastata .... meil siin tekkis küsimus, et kui kuupalgaline töötaja saadetakse välislähetusse (messile), mis hõlmab ka nädalavahetuse, siis kas tööandja peaks seda nädalavahetuse osa kuidagi eraldi talle töötasuna maksma (keskmine?) või lähetus on lähetus ja ainult päevaraha ja palk on ikka kuupalk? Töötaja väidab, et nädalavahetus ei kuulu tema tööaja hulka, aga messil olek on ikkagi tööga seotud ja eeldaks (lisaks päevarahale) nagu ületunde v lisatasu vmt. Oskab keegi kommenteerida?
Re:Välislähetus vs töötasu - 02.07.2019 09:49 Nädalavahetusel messil olles teeb töötaja ületunde, mis tuleb kompenseerida kas vaba aja andmisega või rahas.
Päevaraha makstakse oma reeglite järgi ja see ei asenda ületundide kompensatsiooni.
Re:Välislähetus vs töötasu - 02.07.2019 16:30 Ja tuleb maksta töötasu aja eest, mil tööd tegi. See võib olla rohkem kui tavatööaeg. Kes ja kuidas kontrollib, ei tea.

Kuidas toimub tasustamine aga messile sõidu osas, on poolte südametunnistuse küsimus. Tööinspekstioonilt olen saanud erinevaid vastuseid.

Kõige targem neist - seadus ei reguleeri.

Kõige totram - see on töötaja vaba aeg, töötaja saab tutvuda kohapeal ja teel vaatamisväärsustega.

Üldiselt on hakanud töötajad väga seda teemat jälgima ja ka vaidlema, on tulnud ette ka töölt lahkumisi. Kuna lähetuste teelolek võib olla üsna pikk ning tasu selle eest ei saa, ongi argument, et lähetusega kaasnevad kulud lapsehoidjale, pereliikme hooldajale jne. mida muidu teeks töötaja vabast ajast ise.

Lisaks töötavad paljud töötajad mitmel töökohal ning parimatel on ajakava kuid ette planeeritud - st õhtud töiseks tegevuseks broneeritud, mil teenitakse raha. Vaatamisväärsuste jutu peale lihtsalt naerdi tööandja välja.

Loodetavasti viitsib seadusandja kiiremas korras jalad kõhu alt välja tõmmata ja seadusandluse korda teha.

Seni summime pimeduses, kõige lollimad, kellel pole au olnud reisida, naudivad vaatamisväärsusi...... kui selliseid on (peale konkreetse inspektsiooni konkreetse ametniku).
Re:Välislähetus vs töötasu - 02.07.2019 19:41 Ametnikud ise lausa naudivad pikki lende ja õhtuseid "kohtumisi "(näiteks Rõivas).
Erakapitalil põhinevad äriühingud jälgivad lähetatu iga kulutust ja maksavad ka töötundide eest eraldi tasu (mitte ületunde) vastavalt kokkuleppele ja finantsvõimalustele.

Pole vaja mingeid regulatsioone seaduseandja poolt ainuüksi bürokraatia jaoks.
Las töösuhte osapooled teevad kokkuleppeid või näitavad teineteisele rusikaid -kelle asi
Re:Välislähetus vs töötasu - 03.07.2019 18:35 Peaasi, et neile töösuhte osapoolte vahelistele kokkulepetele seaduseandja võimalust ei leiaks erisoodustuse makse juurde keevitada.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 149 külalist