HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum ebatõenäoliselt laekuvad ...
 
Autor Sõnum
ebatõenäoliselt laekuvad arved - 13.02.2019 15:17 Tere.

Üks Läti firma on meile võlgu ca. 20000EURi aastast 2016. Meil on olemas nende poolt kinnitatud saldo, aga raha laekumist kahjuks ei toimi. Mis tingimustel saan seda summat maha kanda ning kas on seda võimalik teha osaliselt ehk nt. 50% sellest summast maha kanda praegu ning ülejäänud 50% järgmine aasta? Seda viimast küsimust küsin sellepärast, et kui kogu see võlg maha kanda, siis omakapital läheb miinusesse.

Tänan.
Re:ebatõenäoliselt laekuvad arved - 13.02.2019 16:46 Kuidas nõudeid ebatõenäoliselt laekuvaks ja lootusetuks kuulutatakse, on ettevõtte sisekorra küsimus.
Re:ebatõenäoliselt laekuvad arved - 14.02.2019 09:43 Tahate siis hoopis nõuet vähendada?
Seda saab teha juhatuse korraldusega.
Re:ebatõenäoliselt laekuvad arved - 14.02.2019 12:12 to imari:

Jah, tahaksime nõuet vähendada, kuna ei maksta juba paar aastat.
Kas siis teeme korralduse ja kõik? Kui tuleb mingi kontroll maksuametist või tehakse audit, kuidas siis saame seletada, mis alusel see vähendamine sai tehtud ja miks just sellises suuruses? Kas tuleb peale korraldust veel midagi ette valmistada?
Re:ebatõenäoliselt laekuvad arved - 14.02.2019 22:32 No selle võimaliku kontrolli üle ei maksa küll oma pead murda.
Teie firma juhatusel on õigus oma nõudeid teise äriühingu vastu vähendada. Ja ise sa ju seletasid siin vähendamise põhjust. Kui tulevikus siiski võlasumma laekub, siis saate selle eelnevate perioodide tuludena arvestada.
Re:ebatõenäoliselt laekuvad arved - 15.02.2019 09:29 Nõude ebatõenäoliseks või lootusetuks tunnistamiseks peab olema veidi toekam alus, kui vaid see, et paar aastat pole arvet tasutud. Sellise suure summa mahakandmiseks peaks kindlasti olema audiitorile või võimalikule maksukontrollile ette näidata, mida on omalt poolt nõude sissenõudmiseks tehtud. Ainult saldokinnituse saatmisest ja sellele allkirja saamisest ei piisa. Nõudest niisama loobumine loetakse kingituseks või erisoodustuseks, olenevalt sellest kas teine pool on seotud või mitteseotud isik.

Ebatõenäoliste nõuete kulu kajastatakse kasumiaruandes mitmesuguste tegevuskulude all. Nõude hilisemal laekumisel vähendatakse sama kulu, mitte ei suurendata tulu.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 771 külalist