HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Korteri kommunalid edasi
 
Autor Sõnum
Korteri kommunalid edasi - 27.11.2018 11:19 Ettevõte on ostnud korteri (ilma käibemaksuta) ja rendib seda edasi eraisikule. Kas kommunalid ja elwkter võib ka vahendada ilma käibemaksu lisamata?
Re:Korteri kommunalid edasi - 27.11.2018 14:26 Kommunaalkulude kohta tuleks teha kulude hüvitamise avaldus, juurde lisad arved, mis teile on esitatud.
Re:Korteri kommunalid edasi - 27.11.2018 14:49 Mingit vahendamist ei toimu! käibemaksust rääkimata!
Eraisikule/rentnikule esitate KULUDE HÜVITAMISE NÕUDE vabas vormis (ei ole arve).
Re:Korteri kommunalid edasi - 27.11.2018 15:00 kommunaalid võivad sisalduda üürisummas, mis on maksuvaba käive

Kui kommunaale käibemaksuga edasi ei müüda, siis ei tohi nendelt ka sisendkäibemaksu maha arvata
Re:Korteri kommunalid edasi - 27.11.2018 17:07 Kuidas ma nende vabas vormis nõuete üle arvet peaksin pidama, programm koostab ainult arveid ja laeb alla arvete laekumisi? Kõlab ulmeliselt nagu viimasel ajal selgunud puuküürnike suulised üürilepingud mida politsei usub/tunnistab.
Re:Korteri kommunalid edasi - 27.11.2018 18:25 Arve on nõue. Aga kõik nõuded ei ole ainult arved.
Nõuded on nõuded ja need sisestatakse raamatupidamisse nende laekumisel - nii lihtne see ongi.
Kanne
D pank
K kulukonto (vähendamine)
Re:Korteri kommunalid edasi - 27.11.2018 18:49 Nüüd läks sinu jutuke lausa sõlme. Et kui ei maksta, siis ok-nõuet/arvet ei olegi, tühja kah!
Sisu ülimuslikkuse printsiip vist enam ei kehti, et arve vormi nii kramplikult vältima peab?
Re:Korteri kommunalid edasi - 27.11.2018 20:44 Käibemaksuseaduse mõistes ei ole üüri kõrvalkulude puhul tegemist vahendamisteenusega, seega tuleb nende edasimüügil lisada käibemaks.

Kui üürilepingus on kokku lepitud, et kõrvalkulud kannab üürnik ja üürileandja lihtsalt vahendab neid makseid ning kajastab need oma raamatupidamises eraldi vahekontol (KMS § 12 lg 9), siis ei ole tegemist üürileandja käibega ja käibemaksu lisama ei pea.

KMS § 12 (9) Maksustatav väärtus ei sisalda kauba ostjalt või teenuse saajalt tema nimel ja arvel tehtud kulude katteks tagasimaksena saadud summasid, mis on raamatupidamises kajastatud vahekontol. Kulude summa peab olema tõendatav. Maksukohustuslane ei või maha arvata kauba ostja või teenuse saaja nimel ja arvel tehtud kuludes sisalduvat sisendkäibemaksu.

Kõrvalkulude kohta ei pea koostama mingit eraldi nõuet. Täiesti vabalt võib need esitada üürnikule maksmisest ühel arvel. See ei takista ettevõttel kajastada neid makseid oma raamatupidamises eraldi – üüri üürituluna ja kõrvalkulusid vahekontol.

Imari jutt, et kõrvalkulude nõuded kajastatakse alles nende laekumisel, ei päde kuidagi.
Re:Korteri kommunalid edasi - 28.11.2018 08:09 Usun küll, et kui lisakulude nõudele on peale kirjutatud arve - asja mõte sellest ei muutu. Point on siis selles, et seda ei tohi deklareerida käibena ja kasutada võiks vahenduskontot. Käibemaksu loomulikult sealt tagasi ei küsi.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 177 külalist