HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Fie ja pension - 09.10.2018 10:12 Soovin kĆ¼sida nƵu, Ƥkki keegi teab siinsetest.
Inimene on pensionƤr, samas on ta ka fie. Maksab iga aasta tulult sotsmaksu. Vist sel sĆ¼gisel maksis mingi 600 eurot. Eelmisel enam vƤhem sama. NĆ¼Ć¼d kĆ¼sin, et kas see mƵjutab ka kuidagi tema pensioni, mida ta saab? Et kas see tƵstab penssi? Ja ma ei rƤƤgi sellest igakevadisest aprillitƵstmisest, millega kƵik saavad mingi summa juurde, ka need ju saavad, kes ei tƶƶta ega ole fied ega maksa midagi.
Re:Fie ja pension - 09.10.2018 11:49 Pensioni Ć¼mberarvutamine
http://www.sotsiaalkindlustusamet.ee/et/pension-toetused/pensioni-indekseerimine-0
Igal aastal 1. aprillil viiakse lƤbi kƵikide pensionite indekseerimine, et hoida neid tasakaalus palkade ja hindade muutustega.
Lisaks indekseerimisele vaadatakse iga aasta 1. aprillil Ć¼le pensioni kindlustusosad. PensionƤridele, kes mƶƶdunud aastal tƶƶtasid ja said sotsiaalmaksuga maksustatavat tulu, arvutatakse sotsiaalkaitse infosĆ¼steemi andmete alusel eelmise aasta eest lisanduv kindlustusosak. Selle vƵrra suureneb lisaks indekseerimisele nende pensioni kindlustusosa ning seega kogu pension. Seejuures on tƤhtsusetu, kas inimene tƶƶtas terve aasta vƵi Ć¼ksnes paar kuud. Pension suureneb sƵltuvalt isiku palgalt vƵi ettevƵtlustulult arvestatud sotsiaalmaksust.
Re:Fie ja pension - 09.10.2018 12:58 tƤnan

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 788 külalist