HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Tarkvarafoorum Standard Booksi muudatused ...
 
Autor Sõnum
Standard Booksi muudatused ja uued hinnad - 22.02.2017 15:54 Tere,

Kas siin foorumis liigub ka StandardBooksi kasutajaid, kellel oli varasemalt ettevõtte HW HansaRaama kaudu litsents soetatud ning kes maksid siiani vaid kord aastas arendus-ja hooldustasu?

2014. aastal üleminekuga Excellent Business Solutions Eesti AS alla, võeti üle ka kõik kliendid lubadusega, et kasutajatele midagi ei muutu ning et kõik litsentsid on edasi kasutatavad.

Nüüd on tootjapoolsed uued muudatused, mis tähendab seda, et ka kõik need kellel oli litsents välja ostetud, saavad nüüdsest tarkvara vaid rentida. Kui ma siiani maksin bürooversiooni puhul aastas arendustasu ca 250€+km, siis praegusel juhul hakkan tasuma renti 89€ kuus, mis teeb aastas 1068€+km.

Kuidas antud teemasse suhtute ja mis lahendused olla võiksid.

Siinkohal oleks vist mõistlik omakorda programmi kasutamist nö hakata väljarentima, kuna bürooversioonis on ettevõtteid 50 ja nagunii asub pilves, tuleb vaid lisakasutajate eest eraldi tasuda.
Re:Standard Booksi muudatused ja uued hinnad - 22.02.2017 17:00 Eks see võõra serveri kasutamine andmemahu kasvades aina kallimaks hakkab minema. Loodan, et kõik programmitootjad pilvitama ei hakka.
Re:Standard Booksi muudatused ja uued hinnad - 23.02.2017 08:41 Lugesin põhjalikult läbi lepingu, mille olin sõlminud aastal 2010 ja litsentsi alusel sain programmi installida oma arvutisse. Ja ongi nii, et tarkvara arendaja võib muuta hinnastamist ette teatamisega. Pooltel on ka õigus litsentsileping üles öelda, kui tarkvara muudatuste tingimustega nõus ei olda.
Litsentsilepingu kehtivus on minul 1.septembrini 2017 ja ette makstud.
Uue hinnastamisega ma nõus ei ole ja ütlen lepingu üles 1.augustil 2017.
Seega otsustasin juba nüüd 1.jaanuarist alustada tööd hoopis teise programmiga (online programm) kelle hind soodsam ja kliendisõbralikum.
Aga elu näitab, et mitte millegi ega kellegi esialgsed tingimused ja hinnad pole muutumatud. See on ju äritegevus nagu iga teinegi.

Mis puutub programmi "väljarentimise" kohta, siis on sul alati võimalik esitada oma klientidele arved programmi kasutamise iga kasutaja eest,
sest nagunii saavad sinu kliendid online programmis siseneda parooliga ja võtta aruandeid vastavalt soovile.
Re:Standard Booksi muudatused ja uued hinnad - 23.02.2017 11:38
mis lahendused olla võiksid

Loobuda kasutusmugavusest ja paindlikkusest ning arvestada suurema ajakuluga töö tegemisel ja minna üle mõnele teisele programmile või maksta nende poolt küsitud hinda.
Re:Standard Booksi muudatused ja uued hinnad - 15.05.2017 10:17 tasub olla tähelepanelik standardi hinnapakkumistega. mul on erinevate nimedel alt küsitud pakkumised ja no nuta või naera, need erinevad sama perioodi eest kahekordselt. ühele firmale pakuti aastamaksuks 1115 eurot, teisele 588 ja kolmandale 820. kõikidel on samad tingimused, st. kasutajate arv, müügikohtade arv, moodulite arv ... mille järgi nad oma hindu küll sätivad. vihaseks teeb. muidugi nemad ei tea, et kõikide nende firmade taga mina olen. hea meelega võtaks kõige odavama ja lõpetaks kallimad lepingud üldse ära siis.
Re:Standard Booksi muudatused ja uued hinnad - 15.05.2017 18:03 Hinnal on seos ka andmebaasi mahuga, võibolla seepärast on erinev.
Re:Standard Booksi muudatused ja uued hinnad - 16.05.2017 09:45 ei ole andmebaasi mahtu sees, sest keegi neist firmadest ei kasuta pilveteenust.
Re:Standard Booksi muudatused ja uued hinnad - 16.05.2017 12:33 Minul on makstud novembri kuuni ja siis pidi mulle ka tulema uus hinnakiri ja ikka suurem ka siis kui pilveversioonile ka ei lähe, seega tegin ülemineku Merit Aktivale hetkel ei kahetse teenuse pakkumise osas isegi mugavam. Mõni oü ja kõik korteriühistud on veel standard boksis loodan uuel aastal nende viimastega alustada ka Meritis.
Re:Standard Booksi muudatused ja uued hinnad - 17.05.2017 12:59 mina ei vaheta programmi välja. olen vist ainuke paljudest paljudest. hind on küll jah viis korda suurem kui seni, kuid mul on kaks bürooversiooni, üks siis 50 firmaga ja teises ka juba üle 10-ne ja juba nende kõikide ringitõstmine oleks omaette koormav töö. samas ei leia et peaks hinda tõstma. aga jah, väikestel ühefirma tegijatele see programm ei sobi hinna poolest kindlasti
Re:Standard Booksi muudatused ja uued hinnad - 17.05.2017 13:23 Ma kah ei vaheta. Hinnatõus on olnud suht räige ja programmitugi nigel, kuid Booksi ülesehitus ja kasutusmugavus meeldib rohkem kui teistel (odavamatel) pakkujatel ja paljukest need teised nii odavamad ongi, lisaks igal oma kiiks.
Booksil sõltub pilve-hind kogu andmebaasi mahust. Võtad ekraani ülaosast Info alt: Info Books by HansaWorld ja näed kui suur on Sinu andmebaas ja palju lubatust (makstavast) veel vaba on.
Tegelikult tuleb "tänada" programmide kallinemise eest meie riiki ja valitsust, kes kehtestas 1000-liste tehingute deklareerimise iga üksiku arve andmetega, kohaliku metalliostu pöördmaksustamise nende erisuste deklareerimisega jmt, mis andis programmeerijatele ja raamatupidajatele tööd juurde, seega loogiline, et kulud suurenesid.

Postita uus teema: "Tarkvarafoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 855 külalist