HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
HansaRaama - 30.09.2016 11:46 Täna ilmselt paljudel kasutajatel kiri et 01.10.2017 HR-enam ei toetata. Mida Te nüüd teete? Miks küll programm demosse lükatakse ja ei lasta olemasoleva versiooniga edasi töötada? Kunagi päris suurt raha makstud ja nüüd tööd ikka ei saa teha!
Re:HansaRaama - 30.09.2016 13:10 Meil oli samuti kunagi HansaRaama täiega välja ostetud. Ostsid juurde vaid uusi versioone siis, kui ise selleks vajadust tundsid, kui oli seadusemuudatusi vmt. Mingil ajal keerati programm renditasupõhiseks.

Tahad edasi töötada, siis kiristad hambaid, maksad mitu korda rohkem kui senini ja lähed uuemale Standard Books pilveprogrammile üle. Olles Hansa-süsteemiga harjunud, siis teisi tahtma ei hakka. Tuleb lihtsalt rohkem teenida, et see suurenenud kulu üle elada.
Re:HansaRaama - 30.09.2016 13:27 Praegu 5.3 vaevalt, et see pilves ka töötab , ilmselt pean kõigepealt uuema versiooni ostma ja siis pilve minema?!
Re:HansaRaama - 30.09.2016 15:56 Töötan jätkuvalt HR 3.7 ja 4.3-ga ega nurise. Seda, et HR muudetakse rahapumpamise masinaks, võis aimata juba siis, kui tekitati internetipõhine võti.
Re:HansaRaama - 30.09.2016 16:26 Ka Standard Booksi aastase arendustasu maksjad surutakse igakuiste renditasude maksjateks, jagades arendustasu 12ga ja liites iga kuu 50 € "pilvetasu". 7.2 on viimane mitte-pilve versioon. Sealt edasi on kaks valikut - nuta ja maksa või vali muu programm.
Re:HansaRaama - 30.09.2016 18:15 Masendavad uudised. Seletage rumalalae, mismoodi see pilveversioon töötab? Arvutis ei ole midagi, kõik pilves? See nõuab mingit megahead internetiühendust, pole ühendust, pole tööd?
Re:HansaRaama - 30.09.2016 18:34 Nad väidavad, et programm minu arvutis/firma serveris pole turvaline, aga pilv, mis uitab kusagil on turvaline, kuni on.
Merit Pilvest on näha, kui palju on piiranguid raamatupidajal oma loogika kasutamisel, otsingutel andmetes või ka ükshaaval dokumente avades erinevates moodulites.
Mis see booksi pilv parem on?
Standard Booksi tavaversioonist oli ju ka juba näha, et see oli suur samm tagasi kõige viimasest Hansa Worldi versioonist 7.2
Re:HansaRaama - 30.09.2016 19:04 Mina võtan asja rahulikult. Ei saa kinni jääda minevikus hästi toiminud programmivarianti. Pilveversioone on neil tõesti kergem hallata ühes serveris, selle asemel et püüda kinni klientide andmefaile igapäev ja lükata seejärel serverisse hoiule ja korraldada turvamine.
Mina lähen järgmise aasta algul otse nende kontorisse nõu ja abi küsima.
Otsesuhtlus peaks olema parem kui need käsud programmi aknas.

Mis puutub rendihinda, siis kogu paratamatu hinnatõusu kultiveerin teistele peenardele.
Re:HansaRaama - 30.09.2016 19:16 Minul on HR 6,2.
Olen küll võhik programmide haldamistega aga tekib ikkagi küsimus mis ebamõistlikud suured riskid ja kulud need on mis meie neile tekitame?
Re:HansaRaama - 30.09.2016 19:58 mina töötan standard booksiga, mul 7.2 versioon ja ma ei tahaks küll üle minna pilveversioonile, esiteks praegu on mul kindel aastatasu ja kogu lugu. programm toimib ja mul rohkem polegi vaja. aga pilveversioon siis vist 7.3 , siis hakkab igakuine renditasu + pilvetasu.
kas keegi kuskil kunagi ei oska välja mõelda lahtimuukimist, et saaks ilma internetivõtmeta kasutada ? kõike meil välja mõeldakse, kas tõesti on see nii ületamatu ??
Re:HansaRaama - 01.10.2016 17:44 Mina tutvusin pilveversiooniga (SB 8) ja see on natuke klikkide rohkem et kohale jõuda kui 7.2. Muud olulist erinevust ei ole, kui et ligipääs on igast internetiühendusega arvutist. Need, kes tänast server-versiooni kasutavad on erinevus selles, et server-versioon ei asu oma serveris/arvutis, vaid nende poolt hallatavalt pilvel. Ehk siis, kui tekib vajadus hdb-faili uuendamiseks, tuleb nende poole pöörduda teenuse korras. Tekstikoopiaid saab õnneks teha otse pilveversioonist, mitte server-versioonis nagu praegu.

Huvitav oleks nendelt, kes nüüd HR-lt SB-le lähevad teada, kui palju mingi moodulite kombinatsiooni eest renditasu küistakse. Mulle millegipärast tundub, et "vanad olijad" maksavad arendustasu rohkem kui uued kliendid renditasu aastas. Pilvetasu algab 25 €-st ja sõltub andmebaasi suurusest. Ning selle pilvetasu suurus ongi see, mis mul maksa mustaks ajab. Selle raha eest pakuvad teised internetipilvede pakkujad oluliselt rohkem kui ühe programmi hoidmine nende serveris.
Re:HansaRaama - 02.10.2016 11:41 Mina läksin HR versioon 6.2-lt oma arvutist Standard Books 7.2-le otse pilve peale umbes aasta tagasi "olude sunnil" Ligi&Co maksuseaduste muudatuse pärast, KMD lisades arvete üksikasjaliku esitamise kohustuse pärast. Kuna üleminejaid oli sel ajal vist vähevõitu, kõhklesin ka ise, siis pilveäär pakuti tasuta kaasa, senini nii. Mis praegusesse igakuisesse renditasusse puutub, siis sai see varasema HansaRaamaga võrreldes peaaegu 3x suurem, kuid summat ma nimetada ei taha, kõik on kokkuleppe küsimus ja sõltub sellest palju sa andmemahtu kasutad. Pilve minekuks tuleb jah paar klikki rohkem teha, kuid inimene harjub kõigega.
Re:HansaRaama - 07.10.2016 14:38 Programmi internetivõtme "lahti muukimine" on kohe päris kindlasti ebaseaduslik.
Re:HansaRaama - 03.11.2016 10:19 Miks aga ei võiks SB haldajad ise mingi ühekordse tasu eest lasta vanadele lojaalsetele klientidele nende kahtlemata kaasajal piiratud Hansa versiooni kasutamist tähtajatult jätkata nende oma server/klient süsteemis või arvuti/klient süsteemis. Nimelt teatud ÜHEKORDSE tasu eest need kliendid sunnismaisusest lahti lasta.
Meil on kogemused, pakutavat olematut kliendiabi ja seadustest tulenevaid muudatusi me ei vaja. Tavaolukorras on nende kauaaegsete kasutajate puhul ka tegu mikro ja väikefirmade raamatupidamisarvestustega.
Suuremad ja edukad on juba ammu kaasaegsematele finantsarvestusprogrammidele üle läinud.
Re:HansaRaama - 03.11.2016 11:32 to einar:
SB haldajatel on ainult üks suur jumal - HansaWorld tarkvara arendaja (emaettevõte vms), kes dikteerib hindu ja kliendipoliitikat. Lojaalsus ja pikaajaline klientuur on seal võõrsõnadeks.
Kui eelinfo peaks tõele vastama, siis alates 03/2017 rakendub neil kõikidele klientidele võrdne hinnapoliitika. Aastase arendustasu maksjad saavad 7.2'te kasutada kuni aastatasu perioodi lõpuni. Eeldatavad igakuised rendihinnad saavad olema:
- baaspakett (finants, ost-müük,kassa) 29,00
- bürooversioon 50,00
- kasutajad 2-3 kumbki 10,00
- kasutajad 4-7 komplektina 15,00
- kulutused 15,00
- põhivara 15,00
Loomulikult lisandub hindadele käibemaks.
Ehk siis tänastele aastatasu maksjatele on hinnatõus 80-100%

Mina olen pea 20 aastat sellele programmile ülistustrumme põristanud ja arvan jätkuvalt, et tegemist on hea programmiga. Aga selle hinnatõusuga ma kaasa ei lähe.
Re:HansaRaama - 03.11.2016 11:49 Kui oleks KÜ tegemiseks samalaadne programm läheksin ka ära, kas keegi oskab midagi soovitada kü-d tegemiseks.
Re:HansaRaama - 03.11.2016 11:52 Käisin Exxellenti koolitusel juba 2004/2005.aastal, kui me Verp-ist üle minekuks programmi valisime. Juba siis nad jätsid oma tolleaegse programmiga (ei mäleta, milline) lääne emaprogrammi ripatsi mulje, olles ülbed ja paindumatud.
Hansaga olen väga rahul, küll mitte Booksi versiooniga (7.2), mida ma ka olude sunnil olen pidanud kasutama.
Re:HansaRaama - 03.11.2016 11:56 Praegune aastatasu 5x odavam, lisaks veel ladu ja mitmed muud moodulid tellituna ja niisama ajapikku juurde poogitud. (Nendest küll vähemalt pooli pole ealeski vaadanud, mida nad teevad)
Re:HansaRaama - 03.11.2016 13:25 kelly kirjutas:
Kui oleks KÜ tegemiseks samalaadne programm läheksin ka ära, kas keegi oskab midagi soovitada kü-d tegemiseks.

KÜ jaoks ei väsi kiitmast KY-net programmi, lihtne ja lollikindel, eriti üüriarvestuse osa. Tuleb lihtsalt algsaldod õigesti sisestada ning seadistused paika panna, edasi on vaid lillepidu. http://www.korteriyhistu.net/
Re:HansaRaama - 03.11.2016 13:30 Kuna Merit Pilves on hea perioodiliste arvete (näit.üüriarved ja kommunaalid), siis ka see võiks tulla kaalumisele. Samuti seal pangakannete automaatne sidumine arvete laekumise ja tasumisena. Kogu muu on aga suhteliselt raamatupidajavaenulik, rohkem ettevõtjale.
Re:HansaRaama - 03.11.2016 14:21 kusjuures see suur jumal asub a la iirimaal
aga iirimaal ollakse ainult maksu eesmärgil
kes on omanik tegelikult? võib olla tuleb ring siiakanti tagasi?
hea ju öelda, et "programmi omaniku nõue, meie ei saa midagi teha"
usun et need programmi omanikud pole tegelikult nii kaugel
mis oleks kui läheks üks päev ja räägiks nendega silmast silma?
Re:HansaRaama - 03.11.2016 14:26 kui rahalist poolt arvestada siis selle ky netiga on mulle kallim, muidugi on need õnnega koos kellel kü selle kinni maksab.
Re:HansaRaama - 03.11.2016 15:40 Asi kisub väga käest ära, aga mis programm oleks siis alternatiiv? Olen ka Hansaga harjunud, kunagi oli SAF ka meeldiv programm, aga see nüüd ka uus ja võõraks jäänud, Meritit uurisin, selle loogika tundus nii võõras, et lausa kole... Või peab raamatupidaja ameti maha panema, sest varsti maksuamet ise hakkab nagunii ettevõtete raamatupidamist tegema, vaatab pangaseisu üle ja määrab maksud, raamatupidajad peavad hambad varna riputama...
Re:HansaRaama - 04.11.2016 15:02 Ma usun, et kõik raamatupidamise köögipoolt valdavad inimesed saavad aru, et isegi kui Maksuamet hakkab pangaväljavõtte järgi moodustama deklaratsioone, on vaja kõik pangaliikumised teha selliselt, et see väljavõte oleks "söödav" Maksuametile deklaratsiooni automaatseks moodustamiseks. Ei ole vahet kas seda inimest nimetatakse raamatupidajaks, konsultandiks või kuidagi muudmoodi.

See praegune suur promo, et "bürokraatia" ettevõtetele kaob ära, on suuresti demagoogiline ja minu meelest sellise pildi maalimine nn arvamusliidrite poolt on lihtsalt vastutustundetu.

Postita uus teema: "Tarkvarafoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 821 külalist