HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Tarkvarafoorum hansa raama ja ettemaks
 
Autor Sõnum
hansa raama ja ettemaks - 28.08.2002 10:39 kuidas kõige mõistlikumalt lahendada ettemaksuarvete esitamist, registreerimist ja jälgimist hansa raamas? klient tahab kindlasti ettemaksuarvet saada, raamatupidamises on vaja jälgida esitatud arvete laekumise seisu ja lõpuks on tarvis laekunud ettemaks korrektselt lõppravega siduda.
Re: hansa raama ja ettemaks - 28.08.2002 11:03 Millist HansaRaama versiooni kasutad? 3.9-s saab teha nii:
Kui soovid väljastada ettemaksu arvet ennem kui ettemaks laekub, siis, loo uus artikkel "Ettemaks", mille kontoks märgid ettemaksude konto passivas. Ettemaksuarve laekumisel teed laekumise nagu tavaliselt. Kui väljastad lõpparve, siis märgid sinna müügiartiklid ning ettemaksu miinusega.
Kui koostad ettemaksuarve summa laekumisel, siis koostad laekumise kaardi C-osas ettemaksu. Hiljem valid spetsiaal-menüüs "koosta ettemaksu arve". Lõpparve väljastamisel valid müügiarve koostamisel spetsiaal-menüüst "seo ettemaksuga". Müügireskontros kajastuvad ka ettemaksud.
Teise variandi miinuseks on, et laekumise kandel tuleb parandada käsitsi kbm-ta summa ja kbm, sest programm seda ise ei arvuta (programmipoolne probleem) ning lõpparve kandel tuleb samuti sisse viia käsitsi parandused. (jälle programmipoolne probleem). Samuti on lõpparve väljatrükil tobedalt välja toodud vale ettemaks ning vale kbm summa.
Re: hansa raama ja ettemaks - 28.08.2002 11:29 kasutan täna ersiooni 3,7. 3,9 on oma järge ootamas. ettemaksu artikkel ei ole lahenduseks, kuna lõpparve ei ole korrektne. paremaks ideeks on ettemaksu märkimine kliendile alles siis kui ettemaks füüsiliselt leakub ja kleindile väljastada selleks nö fiktiivne arve (edasimüüja soe soovitus). probleemid jäävad, sest nii ei ole võimalik kiirelt saada ülevaadet, kellele on ettemaksuarved väljastatud ja kas nad on nende eest ka tasunud (mõni unustab vahel ära). küll on võimalik seline laekumine hiljem lõpparvega sisuda (eeldusel et ettemaksu number sai ikka märgitud). just lõpetasin kõne, kus soovitati kasutada tellimusest ettemaksuarve koostamist. sel juhul pidid minu probleemid lahenduse leidma. eks näis, asun katsetama demoversiooni.
Re: hansa raama ja ettemaks - 05.09.2002 11:01 Kasutan 3,5. Kas see on võrreldes 3,9 väga vana versioon? Mis vahe neil on?
Re: hansa raama ja ettemaks - 05.09.2002 13:04 Pärast 3,5 on juba tulnud versioonid 3,7 ja 3,75 ja nüüd 3,9. On jah 3,5 väga vana.
Re: hansa raama ja ettemaks - 05.09.2002 14:08 Mis vahe versioonidel on?
Kuidas uuendamine toimuma peaks?
Re: hansa raama ja ettemaks - 06.09.2002 15:43 Minule saatis HansaRaama suvel kirja, kus sai soodustusega tellida 3.9 versiooni. See käis väga lihtsalt - koppisin vanast versioonist andmebaasi uude ja muudkui töötan edasi. Ei mingit jama! Kõige tähtsam on vast see, et uues saab kinnitusi maha võtta, mida vanas ei saanud. Vähemalt minu jaoks on see tähtis.
Re: hansa raama ja ettemaks - 22.09.2002 21:55 Kas kõik muu on sama nagu 3,5-l? Kas koppimisega saab ise hakkama või peab tulema spets kohale?
Re: hansa raama ja ettemaks - 23.09.2002 09:05 Teed eelmises versioonis tekstikoopia ning impordid selle uude versiooni. Sellega peaks küll ise hakkama saama.
Vahepeal on tarkvaraarendajad teinud ka uue versiooni kallal tööd ning on parandanud ettemaksude konteerimisel tekkivad vead. Nüüd on ilma käsitööta võimalik kirjendada ettemakse nende laekumisel ning sidumisel arvetega.
Re: hansa raama ja ettemaks - 26.09.2002 15:02 mitte päris. selleks et laekunud ettemaksu arvet saaks lõpparvega siduda, tuleb kajastada ainult ettemaksu laekumine. s.t ettemaksu arve jääb fiktiivseks. ainult laekunud ja nummerdatud ettemakse saab siduda
kinnituste mahavõtmine - 18.10.2002 12:11 kuidas see arvete kinnituse mahavõtmine Raama 3.9-ga teil õnnestus?

proovisin ka, no ei tule!
Re: hansa raama ja ettemaks - 18.10.2002 14:52 minul ka ei õnnestunud. Vaatasin küll nende leheküljelt kuidas seda tehakse aga mina oma prog. ei saa kustutada.
Re: hansa raama ja ettemaks - 21.10.2002 09:55 Mooduli "üldine" seadistustes on koht "kuu lukustamine". Selle viimasele reale tuleb lisada tuleviku kuupäev, siis on igasugune kustutamine võimalik.
Arve kustutamise eelduseks on see, et tema "lõppjääk" on null, st ta peab olema kas laekunud või tühistatud. Oluline on ka teha pärast arvete-laekumiste kustutamist tekstikoopia ning importida see uude andmebaasi (selleks tuleb vana "raama.hdb" esialgu ümber nimetada, hiljem võib ära kustutada). Muidu läheb müügireskontro "lolliks".
Re: hansa raama ja ettemaks - 21.10.2002 18:39 Rotikene aga seal kodukal kus näidati arve kustutamist ei räägitud üldse kuu lukkustamisest.
Re: hansa raama ja ettemaks - 22.10.2002 08:40 to terje:
Ei suutnud praegu internetis rippuvalt juhendist leida mooduli "üldine" seadistuste osa. Trükiväljaandes on see selle all kirjas.
Nimetatud kohale kuupäeva sisestamine on üldse igasuguseks eelduseks kustutamisele programmis.
Muuseas, HansaRaamal on hea online-abi ning telefoniteenindus. Kindlasti leiavad nad sinu probleemile lahenduse.
Re: hansa raama ja ettemaks - 06.12.2002 15:15 kui lukustamisega on kustutamine lubatud, siis iga(arve, laek. vms) kustutamise järel tuleb teha andmebaasi eksport-import, vastasel juhul ei kustutata andmebaasist vanu kirjeid täielikult, ja tulevikus võib igasuguseid huvitavaid asju juhtuma hakata. lihtsaim neist on, kui reskontro aruanded aiateibaid näitama hakkavad...
sellepärast seda seadistust ka väga müüjate poolt ei reklaamita.

Postita uus teema: "Tarkvarafoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 3194 külalist