HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum teise firma osakute ostmine
 
Autor Sõnum
teise firma osakute ostmine - 14.12.2001 11:17 <HTML>Firma A ostab firma B osakuid. MƵne aja pƤrasta aga selgub, et firma B lƤks hingusele. Mida teha osakutega? Maha kanda - kas mingi aja jooksul, millised maksud jne. Kuidas Ć¼ldse selline protseduur kƤib? Kust saaks lƤhemat infi sellise teema kohta?</HTML>
RE: teise firma osakute ostmine - 14.12.2001 11:38 <HTML>Kui ma Ƶigesti aru saan, on B nƤol tegu osaĆ¼hinguga. Alustada vƵiks Ƥriseadustiku Ā§-st 148 lg 5:
(5) Osa annab osanikule Ƶiguse osaleda osaĆ¼hingu juhtimises ning kasumi ja osaĆ¼hingu lƵpetamisel allesjƤƤnud vara jaotamisel, samuti muud seaduses ja pƵhikirjas ettenƤhtud Ƶigused.
Edasi, ƄS Ā§ 216 lg 1:
(1) PƤrast vƵlausaldajate kƵigi nƵuete rahuldamist ja raha deponeerimist allesjƤƤnud vara jaotatakse osanike vahel likvideerijate poolt koostatud vara jaotusplaani kohaselt vastavalt nende osade nimivƤƤrtustele, kui pƵhikirjaga ei ole ette nƤhtud teisiti.
JƤrelikult- kui B "hingusele minek" tƤhendab B lƵpetamist, tekib A-l temale kuuluva osa alusel nƵue B allesjƤƤnud varale.
Kui sellist vara pole, on nƵue lootusetu, millega raamatupidamises tuleks kƤituda nagu iga lootusetu nƵudega.</HTML>
RE: teise firma osakute ostmine - 15.12.2001 16:12 <HTML>TƵenƤoliselt oli tegu OƜ osadega ?
Sel juhul tuleb aastaaruande koostamisel finantsinvesteering kas kapitaliosaluse meetodil alla hinnata ja kajastada (kui osalus Ć¼le 20%) vƵi lƤhtudes madalast turuhinnast (0.- krooni) alla hinnata turuhinda. Likvideerimisel lƵplikult maha kanda.</HTML>
RE: teise firma osakute ostmine - 18.12.2001 12:39 <HTML>saan aru, et see mahakandmine on Ć¼ks pikk protseduur. tuleb lƤbi mitme aasta teda kaasas lohistada. vƵtab ju firma likvideerimine tĆ¼kk aega.
kui alla hindan, siis mis allikale ma toetun vƤites, et firma osakul ei ole turuvƤƤrtust?</HTML>
RE: teise firma osakute ostmine - 27.12.2001 16:40 <HTML>Kapitaliosaluse meetodil arvestades juhul, kui investeeringuobjekti omakapital on 0.- vƵi "miinuses", kajastub tĆ¼tre vƵi sidusettevƵtja kahjum emaettevƵtja kasumiaruandes ja selle alusel jƵuab investeering nulli. Kui tegu "portfellinvesteeringuga, siis vƵib hinnangu aluseks samuti vƵtta selle firma omakapitali nende bilansis - kui see on 0 vƵi alla selle ja suurt tulevikku nƤha ei ole, siis vƵib juhatus investeeringu alla hinnata 0.- krooonini.</HTML>

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 1123 külalist