HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
Leping kui algdokument - 13.12.2001 10:37 <HTML>Ehk oskab keegi tarka nƵu anda. Juhtum selline: Meie tuttav firma rendib kapitalirendi korras veoautot. Oleme kokku leppinud, et hakkame ise edaspidi selle firma eest liisingmakseid tasuma (mida me juba korra tegimegi) ning perioodi lƵppedes lƤheb veoki omandiƵigus meile Ć¼le. SƵlmitud on kirjalik kokkulepe. Kas see on Ƶiguslik vƵi ƵigustĆ¼hine. Ning kas seda lepingut saab arvestada kui algdokumenti. Muret teeb just kƤibemaksu riigilt tagasi kĆ¼simine.
Oleksin kĆ¼sinud juristide kƤest kliendisektorist, kuid kahjuks on mul vastusega vƤga kiire. Pean bilansi tƤna Ƶhtuks valmis saama. Ning tƶƶ jƤigi selle kĆ¼simuse taha stoppama. Keegi ei ole senini osanud konkreetset vastust anda.
Miks liisingleping meie firmale otse Ć¼mber ei tehta, seda ei oska vastata.

Suurimad tƤnud kƵigile, kes viitsivad aidata.</HTML>
RE: Leping kui algdokument - 13.12.2001 10:46 <HTML>KMS Ā§ 24</HTML>
RE: Leping kui algdokument - 13.12.2001 11:05 <HTML>TƤnan Aksel!
Ehk oskad rumalat blondiini veel vƤheke aidata. Loen parahrahvist vƤlja, et tehingu aluseks on nƵuetekohane arve. Pean silmas seda, kui teine firma ei vƵta liisingu arveid Ć¼ldse arvele, vaid edastab need meile, mille meie omakorda Ƥra tasume. Kuna oleme nii kokku leppinud. Arvete peal on aga teise firma nimi ja aadress. Meie teeksime Ć¼lekande arve jƤrgi, vƵttes aluseks sƵlmitud lepingu.
Sorry! See on nii segane jutt, et ma ei saa varsti enam isegi aru.
Suur tƤnu veel kord.</HTML>
RE: Leping kui algdokument - 13.12.2001 11:24 <HTML>Kui liisingfirma ja esimene liisija ei taha (ei saa) lepingut teie nimele Ć¼mber teha mingil pƵhjusel, siis peaksi tuttav firma ja teie firma tegema omavahelise kapitalirendilepingu sama auto peale. Sel juhul maksab tuttav firma liisingfirmale ja esitab samade summadele arve teile edasi. Tuttav firma nƤitab auto mĆ¼Ć¼ki ja teie vastu kapitalirendinƵude, teie vƵtate auto arvele ja kapitalirendivƵlga.
Sellise variandiga nagu praegu on, tahaks maksuamet teile kindlasti ata-ata teha (lƤheks suuremaks vaidluseks, ja vƵidab see, kellel paremad juristid)</HTML>
RE: Leping kui algdokument - 14.12.2001 01:05 <HTML>Liisinglepingus on Ć¼ldiselt punktid, et allrendile andmine on ainult omaniku st. liisingfirma nƵusolekul.
Liisitud asja edasi liisida (nagu Martin soovitas) on Ƶiguslikult absurdne. Liisingule annab ikkagi ainult omanik ja igal asjal on ainult Ć¼ks omanik (st. liisingufirma).

Kindel on see, et niikaua kui veoauto on liisingus teises firmas sa seda oma bilansis nƤidata ei saa.

Soovitan, et see teine firma kirjutab teile jooksvalt mingeid teenusarveid liisingmaksega samas summas. Kui aga liisingleping lƵpeb ostate auto talt vƤlja.</HTML>
RE: Leping kui algdokument - 14.12.2001 11:13 <HTML>Esimeses kirjas kirjeldatud kokkulepe ei ole tĆ¼hine, sisuliselt on kokku lepitud kohustuse tƤitmises kolmanda isiku poolt (vt. lepingute seadus Ā§ 78). Hoopis teine ooper on sisendkƤibemaksu mahaarvamine. See saab toimuda ikka ainult sinule esitatud, KMS Ā§ 24 (uues Ā§ 28) tingimustele vastava arve alusel.</HTML>
RE: Leping kui algdokument - 14.12.2001 17:36 <HTML>Nagu ma aru saan, siis seni kuni teine firma pole meie firmale arvet esitanud, ei saa me kƤibemaksu maha arvata. Seega kui tasume teise firma eest liisingfirmale arve, siis teen lihtsalt kande Dkulu Kpank.
Alates jaanuar 2002 teeme liisinglepingu Ć¼mber meie nimele. Probleem oli lihtsalt selles, et omanikud kandsid juba kaks arvet liisingfirmale Ć¼le, vƵttes tehingu aluseks meie ja selle teise firma vahel sƵlmitud lepingu.
TƤnan kƵiki, kes aidata said.</HTML>

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 656 külalist