HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum kes teab head koolitust?
 
Autor Sõnum
kes teab head koolitust? - 15.12.2000 14:26 <HTML>Kas keegi oskab soovitada koolituste virr-varris millisele tasuks minna. Koolitusteemasid ja pakkujaid on tohutult palju, alates suurtest audiitorfirmadest lõpetades üksiküritajatega.
Kas näiteks aastaaruande koostamise koolitused on asjalikud?</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 19.12.2000 14:19 <HTML>Soovitaks valida pigem lektori kui firma järgi.
Aastaaruande koolitused kipuvad olema kas illisoni juhendite ümberjutustused või siis segane jutt IAS-st, millest ainult suurettevõtete finantsinimesed aru saavad.

Praktilisemad on maksukoolitused kuna sealt saab loengu käigus ikka üht teist kasulikku. Eelkõige tuleks valida selline lektor, kel on praktilisi kogemusi. Isehakanud väikefirmade nn superspetsialiste ja Maksuameti esindajaid ei maksa kuulama minna. Isiklikult valiks KPMG, PwC ja D & T (nüüd on seal Jüri Kalda) vahel ja Lehist läheks ka kuulama.</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 19.12.2000 16:23 <HTML>Aastaaruande koolituse valimise seisukohast on oluline, kus Sa teadmisi rakendada tahad. IAS-i loeng on väikefirma seisukohast mõtetu, samas börsifirmale asjakohane.</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 19.12.2000 18:09 <HTML>Olen nõus "mall"-iga, et maksukoolitustest on rohkem kasu. Olen kuulanud erinevaid lektoreid ja nendest valiks mina teinekord kindlasti L.Lehise.</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 20.12.2000 09:39 <HTML>Aga maksuametnikud ei saa ju Lehise jutust aru ja ei nõustu tema seisukohtadega!?</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 28.12.2000 14:07 <HTML>Kommentaariks vaid niipalju, et mina ei soovita valida koolitust mitte lektori ega firma järgi, vaid ikka vastavalt oma teadmiste vajakajäämistele.

Tsiteerin: "Aastaaruande koolitused kipuvad olema kas illisoni juhendite ümberjutustused või siis segane jutt IAS-st, millest ainult suurettevõtete finantsinimesed aru saavad".

Kui tsiteeritav on majandusharidusega inimene ja tegevraamatupidaja, siis ta peaks teadvustama, mis tal on vajaka, et raamatupidamistoimkonna juhendid ei sobi või IAS jutt segaseks kipub jääma. Seejärel tuleks valida ka vastav koolitus, et lüngad täita....

Veel niipalju, et need juhendid ei ole Rita Ilisoni juhendid vaid EV Raamatupidamistoimkonna juhendid - seal on ikka vaks vahet.

Tasub lugeda raamatupidamise seaduse § 3 lg 12-13, et mõista, miks Eestis toimuvatel raamatupidamisalastel koolitustel käsitletakse EV Raamatupidamise seadust, RPT juhendeid ja IAS-i aga mitte näiteks Armenian GAAP-i või siis Azerbaijan GAAP-i.

Sergei Tsistjakov
ka veidi lektorina kätt harjutanud</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 29.12.2000 16:53 <HTML>Vastus revidendile:

See, et maksuametnikud L.Lehise jutust aru ei saa, on vist rohkem nende mure.

Riigikohtu kohtunikud saavad:-)</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 14.01.2001 18:01 <HTML>Mis asi on IAS?</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 14.01.2001 21:04 <HTML>IAS on umbes sama mis GAAP, kuid pisut teistsugune.</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 05.02.2001 16:48 <HTML>to: Sergei Tsistjakov
Miks RPT juhendid ei ole Ilissoni juhednid? Kas on põhjust arvata, et keegi teine on ka oma panuse andnud?
Üldiselt arvan, et koolitus teemal IAS, mis kestab paar päeva on mõttetu, sest IAS iseenesest on väga paks raamat, mis nõuab süvenemist ja eelteadmisi. Olles osalenud paljudel koolitustel ei ole veel kohanud ühtegi eesti lektorit, kellel endal oleks selge pilt IASist ja kes oskaks vastata advanced küsimustele vastata.</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 05.02.2001 17:43 <HTML>Vastan

Viisakas inimene julgeb teisi paika pannes oma nime ka alla panna, kui ta ise nii tegija on nagu "Arvamus" tekstis väidetakse.

On küll alust arvata - peale pr. Ilisoni on ka muid esindajaid Raamatupidamistoimkonnas. Pealegi - kui Eesti Vabariigi hea raamatupidamise tava põhineks ainult ühele inimesele, siis oleks asi väga-väga halb. Väidan, et head raamatupidamistava Eestis ei ole kujundanud üks, kaks või isegi kolm ülimalt värvikat inimest, vaid kõik edumeelsed, õppimistahtelised ja eetilised raamatupidajad vms. elukutse esindajad.

IAS spetsialiste leidub ka Eestis. Minu teada nii KPMG-s kui ka PriceWaterhouseCoopers-s on inimesi, kellel on IAS-st süvendatud teadmised. Kindlasti ka teisteski firmades- asutustes-organisatsioonides.

Lõpetuseks, mis on "advanced küsimus"? Ma julgen subjektiivne olla ja tulla välja oletusega, et inimene, kellele ma praegu vastasin ei ole võimeline IAS teemal "advanced küsimusi" küsima ega nende vastustest aru saama.

Sergei Tsistjakov</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 07.02.2001 14:31 <HTML>näib, et siin läheb andmiseks. Teen omalt poolt ettepaneku, et Arvamus küsib ühe advanced küsimuse ja Sergei proovib sellele vastata.

Las siis rahvas olla kohtunikuks.</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 12.02.2001 16:28 <HTML>Maie!
Olen Sinuga nõus,et loengupidjaid on palju ja erineva taseme ja suunitlusega.
Olen arvamusel, et kui oled piisavalt seminaridel käinud siis kujuneb pilt lektorite tasemest piisavaks.Julgeksin soovitada aastaaruande tegemiseks kuulata hr. Isand'a seminare.Üks tema konspekt on kasutuskõlblik tereve aasta (teeb puust ja punaseks) laadis selgeks.
Samas ütleksin, et ka maksuameti loengud on üldreeglina tulusad, saad teada kuidas nemad seadusi tõlgendavad ja mida meilt, raamatupidajatelt nõuavad.
Ãœlaltoodut arvestades soovitan soojalt osalemist Eesti Raamatupidajate Kogu /ERK) seminaridel, need on sisutihedad ja mis peamine - odavad ja suunatud raamatupidajatele.
Head osalemist seminaridel. Tiiu</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 23.02.2001 13:08 <HTML>Urmasele: tundes Sergeid, tean, et ta ei jää vastusega hätta. Samas - väga raske on üldse kedagi panna IAS teemal advanced küsimust küsima, ega IASC mehed ka oma kilde lambist ei võta.

Tiiule: ehk olete märganud ka fakti, et hr. Enn Isanda loengumaterjalides esineb ka kurioosseid fakti vms. vigu? Vähemalt olen mina seda teinud paari TTÜ tudengi ja maksu- ning raamatupidamiskonsultandi kaasabil.

Hea lektor on subjektiivne mõiste. Ehk nagu armastus, erootika või pornograafia. Meie arvamused ei lähe igal juhul kellegil 100% kokku.

Tervitustega,
Iiah</HTML>
RE: kes teab head koolitust? - 08.12.2001 17:25 <HTML>Vastuseks Sergei Tsistjakov'ile:

Kuigi mina üldiselt subjektiivsust ei poolda, aga teie juba alustasite, siis ma julgeks ka subjektiivne olla ning tuginedes teie poolt kirjutatud nö raamatule "Finantsanalüüs ja selle meetodid" tuleks välja oletusega, et antud raamatu autor ei ole tark ega teemat valdav inimene. Seda oletust kinnitab ka äärmiselt naiivne jutt raamatupidamistoimkonnnast, juhenditest ning eetilistest raamatupidajatest.</HTML>

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 642 külalist