HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum mismoodi nüüd käituma peaks
 
Autor Sõnum
mismoodi nüüd käituma peaks - 22.02.2023 07:34 väike söögikoht. tuli arve eesti pandipakendilt. pakendite tagastuse kohta. aga nad kandsid selle meile panka ... ma ei saa seda ju ostuarvena panna, kui meile selle eest maksti nagu peale ... ? või maksti valesti?
kust otsast seda nüüd harutama hakata?
kirjelduse järgi on pudelid ja pakendid. ise kõrval ei olnud, näen vaid dokumenti, mis peaks justkui olema ostuarve.
Re:mismoodi nüüd käituma peaks - 22.02.2023 14:18 Uuri arvelt, kes on ostja, kes on müüja. Kas tegemist on kreeditarvega või on summad miinusmärgiga. Kui ikka sotti ei saa, siis võta ühendust juhatuse või arve koostajaga. Foorum vaevalt oskab arvet nägemata midagi adekvaatset vastata.
Re:mismoodi nüüd käituma peaks - 22.02.2023 15:18 pandipakend saadab meie oma arve. muidu oleks ok, meie ostjad, nemad müüjad. aga nad kannavad arvel oleva summa meie kontole. esimene leht on arve kenasti. km% on null ja käibe alus on käibemaksuvaba, kenasti kirjas. teisel lehel on kirjas pandi ja käitlushüvitiste aruanne. eraldi välja toodud mitu millist panditaarat on nad kokku lugenud meie poolt üleantud kotitäiest. saan aru, et kogumiseks on pandipakend andnud meile kasutada kogumiskasti, mida siis teatud aja takka ära viiakse ja tühjendatakse. ükski summa ei ole miinusega. ikka plussiga kõik.
Re:mismoodi nüüd käituma peaks - 22.02.2023 19:36 lisette kirjutas:
pandipakend saadab meie oma arve.

Kuidas sellest aru saada? Teie oma arve saab olla vaid müügiarve. Kui pandipakend selle teie eest teeb, siis olete ikka teie müüjad ja pandipakend ostja. Ja nii ongi õige. Te ju tagastate ehk müüte panditaara, mitte ei osta seda. See on teie maksuvaba käive, mille eest te peategi raha saama.
Re:mismoodi nüüd käituma peaks - 22.02.2023 21:34 kas see maksuvaba käive tuleb deklareerida ka või lihtsalt meie tulu? rtahtsin eelmises postis kirjutada, et pandipakend saadab meile arve , kuhu on kirja pandud kõik tühi taara, mida oleme kogunud ja nemad viisid ära. ostuarvena ma seda arvele võtta ei saa, sest me ju ei osta. nende arve tuleb siis ikka võtta arvele kui kinnitus meie müügi kohta hoopis. samas see pole ju müük, nad lihtsalt tagastavad meile raha selle eest, et meie tagastame neile oma tühja taara... vääääga segane minu jaoks. kui see on meie maksuvaba käive, siis me ei tohiks ju sisendit kõikidelt teistelt arvetelt tagasi küsida, kui osa meie käibest on maksustatav ja osa maksuvaba. käive see vist ikka olla ei saa. isegi maksuvaba ...
Re:mismoodi nüüd käituma peaks - 24.02.2023 12:38 mis kuradima arvete arved ja kokkuvõttes on tegemist ainult vahendajaga, nii tulebki segaputru sööma hakata...
käive on müük ja maksustatakse käibemaksumääradega, siin pole mingit müüki rääkimata ostust
Re:mismoodi nüüd käituma peaks - 24.02.2023 19:33 Tagastamisega oleks tegemist siis, kui te tagastaksite panditaara tarnijale, kellelt te selle koos sisuga varemalt ostsite. Näiteks Saku Õlletehas võtab oma müüdud panditaara tagasi. Sellisel juhul võib sellist tagastust kajastada kreeditostuarvena.

Teie aga müüte teistelt tarnijatelt ostetud kaubaga tulnud panditaara edasi Eesti Pandipakendile. Seega ei ole see tagastus vaid teie müük. Mitte käive, nagu ma enne valesti väljendasin, kuid maksuvaba ses mõttes, et käibemaksu sellele ei lisata.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 359 külalist