HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
 
Autor Sõnum
KƜ reservkapital - 13.09.2020 12:17 Tere,

KƜ Ć¼ldkoosolekul otsustati suurendada reservkapitali. Reservkapitali sissemakse tƤhtajaks on jƤrgmine aasta. Osa omanikke tasus selle summa kohe, osad tasuvad osamaksetena. Kuidas peaks seda aga kajastama raamatupidamises? Kas tuleks koostada kohe kƵigile omanikele reservkapitali sissemakse arved ja maksetƤhtajaks panna kokkulepitud kuupƤev, mis Ć¼ldkoosolekul otsustati? VƵi koostada arved siis, kui omanik teeb sissemakse?
TƤnud ette.
Re:KƜ reservkapital - 13.09.2020 12:41 milleks arved?
saata vƤlja teated

kui laekub siis pank D ja reservkapital K
Re:KƜ reservkapital - 13.09.2020 14:22 Reservkapital suureneb otsuse vastuvƵtmisest. Raamatupidamiskande aluseks ongi Ć¼ldkoosoleku otsus. Ɯles jƤƤb nƵue omanike vastu kuni raha laekumiseni.
Re:KƜ reservkapital - 14.09.2020 12:20 KƜ liikmed peavad kuidagiviisi teada saama, et neil on tekkinud KƜ ees kohustus. Saatke neile kas arve vƵi nƵue mis kuupƤevaks keegi oma kohustuse peab tƤitma. Kohustus reservkapitali suurendamiseks on olemas, jƤrelikult peab omanike vastu olema esitatud ka nƵue. Ega kƵik ei kƤi koosolekutel ega loe igasuguseid seinateateid.
Re:KƜ reservkapital - 14.09.2020 12:23 rw kirjutas:
milleks arved?
saata vƤlja teated

kui laekub siis pank D ja reservkapital K

Vale! Reservkapital juba on paika pandud, see on ja jƤƤb selliseks milleni see suurendati. Bilansi aktiva poolel on nƵue elanikele, kas lĆ¼hi- vƵi pikaajaline, hea kui see nƵue oleks bilansis eraldi reana nƤhtaval, muudest arvetest eraldi.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 512 külalist