HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | KĆ¼sitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum IFRS vs Eesti Raamatupidami...
 
Autor Sõnum
IFRS vs Eesti Raamatupidamise hea tava - 04.08.2020 15:37 Tere !

Millistel tingimustel saab ettevƵte hakata kasutama tehingute kajastamisel IFRS-i ning kas see annab paremaid vƵimalusi ? Miks toonitatakse hirmasti, "kas on kokkupuudet IFRS-ga " ?
Re:IFRS vs Eesti Raamatupidamise hea tava - 05.08.2020 14:02 IFRS lubab Ć¼ht, teist mida Esti raamatupidamise standard ei luba, NƤiteks pƵhivara Ć¼les hinnata. Ć¼le vƵivad minu teada miina kƵik kes soovivad, aga aruanne peab siis palju pƵhjalikum olema ja vastama tƤies ulatuses IFRS le.

Ise maadlen ka selle teemaga . ette vƵte soovib minna Ć¼le IFRS ile, vƵtta arvele immateriaalse vara, sisuliselt turuhinnas. Vara hinnatakse soetusmaksumusest oluliselst suuremaks. Aktivas immateriaalne vara suureneb, omakapitali tekib rida Ć¼mberhindluse reserv. Edasi peab hakkama mingi perioodi jooksul Ć¼mber hindama (nƤiteks kord aastas) Aga samas rƤƤgitakse ka et peab amortiseerima kui on piiratud kasutusaeg. Ma ei saa aru kui amortiseeritakse, siis aktivas vara vƤƤrtus vƤheneb ja lƤbi kasumi, jƵuab mƵju ka omakapitali. Millal aga omakapitalis Ć¼mberhindluse reserv vƤheneb? Kas keegi on kokku puutunud?

Postita uus teema: "Finantsarvestuse Ć¼ldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

KĆ¼lastajad
Lehel on 691 külalist