HV
Finance.ee
Avaleht | Kontakt | Küsitlus | Foorum
Foorumid Finantsarvestuse üldfoorum Töövõtuleping, puhkus
 
Autor Sõnum
Töövõtuleping, puhkus - 10.02.2020 07:43 Oleme teinud majahoidjale töövõtulepingu (väike maja). Lepingus on rida "Töövõtjale antakse puhkust igal aastal 28 kalendripäeva." Kas nii on õige või siiski peaks tegema töölepingu?
Re:Töövõtuleping, puhkus - 10.02.2020 10:46 Ei pea olema tööleping, kuna puudub tööaeg ja tööajamäär.
See on väga kena vastutulek kui lepingu alusel võimaldatakse ka tasulist puhkust.
Või millisest puhkusest jutt on?

Töövõtuleping on võlaõiguslik leping - nii palju kui jäksad tööd teha (kasvõi öösel) nii palju saad ka lepinguga määratud töötundide eest.
Re:Töövõtuleping, puhkus - 10.02.2020 11:59 Internetis on tööleping versus töövõtuleping kohta palju kirjutatud, pane vaid otsingusse.
Korteriühistus peaksid erandita kõik lepingud olema võlaõiguslikud. Praktiliselt ju majahoidja teeb tööd omale sobival ajal ja keegi ei käi tal järel ega kontrolli igapäevaselt millise nurga kusagilt vähem või rohkem puhtaks tegi. Ei tea ka ühtki nii suurt maja, kus koristajal oleks iga päev tööd kaheksaks tunniks, täistöökohaga töötundide täis tegemiseks pole luua najal seista mõtet.
Võlaõiguslikku lepingusse võib kirja panna mida iganes ja seejärel tuleks kirjutatust ka kinni pidada. Kui võimaldatakse 28 päeva puhkust, siis peaks kirjas olema ka kas selle aja eest makstakse tasu või mitte, võlaõigusliku lepingu järgi ei ole kohustust maksta kokkulepitust enam.

Postita uus teema: "Finantsarvestuse üldfoorum"
nimi:
pealkiri:
boardcode:
 Värv:  Suurus: Sulge kõik tagid
Sõnum:

emotikonid:
B) ;) :) :laugh:
:ohmy: :x :mad: :blink:
:P :( :unsure: :rolleyes:
:y32b4: :lol: :dry: :huh:


emotikonid on lubatud
HTML ei ole lubatud
Sisesta kontrollkood  
* - sinu e-maili lehekljele ei kuvata

Külastajad
Lehel on 115 külalist